Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz alınan araçta KDV ödenir mi?

Emre87

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Yeni bir üyeyim. İlk defa ötv siz araç almaya başvuracağım. Raporum henüz çıkmadı ama 90+ bir puana denk geliyor. Ben bu araca hangi vergileri ödeyeceğimi bilmek istiyorum. ÖTV? MTV? KDV? Bir keresinde ötv siz araçta ödenen KDV daha sonra dava açılıp geri alınabilir diye bir başlık okumuştum.

Doğruluğu var mı bu konunun acaba? KDV geri almak için emsal var yazıyordu konuda ama bulamıyorum konuyu. Ayrıca kasko meselesi nasıl olacak? Normal araç kadar mı kasko ödenecek? Bize özel indirimi olacak mı? Biliyorum bu konuda bir çok başlık vardır lakin araştırıp okumada biraz güçlük çekiyorum. Yardımınız olursa çok sevinirim. Her şey için çok teşekkür ederim

3 sene önce aldım, sadece KDV ödüyorsun. 5 yıl boyunca MTV ödemiyorsun ruhsatta engelli aracı olduğu ve 5 yıl satılamaz yazıldığını kontrol et. Bizim ruhsatta yanlış yapmışlar vergi borcu çıktı sonra iptal ettirdik. İstanbul'da yaşıyorsan İsparka kayıt edip ücretsiz otoparktan yararlanıyorsun ayrıca trafikten engelli kartı çıkartıp camın önüne koyarsan engelli yerlere park edebilirsin. Not: Engelli aylığı alıyorsanız maaşınız kesilebilir.

Selamlar geçmiş olsun öncelikle.

Ben ötv muafiyeti ile 2. arabamı 2013 yılında aldım nasipse önümüzdeki yıl yeniden değiştireceğim. Ödediğimiz vergilere gelince bilindiği üzere ötvde muafız ancak %18 kdvyi ödüyoruz. Ayrıca engelli birey adına tescillenen araca mtv ödemiyor sadece zorunlu trafik sigortası ve kasko yaptorarak kullanabiliyoruz.

Ancak bazı durumlarda karısıklık olabiliyor mtv muafiyeti konusunda bunu içinde ilgili vergi dairesine giderek engelli raporu ile bir mtv muafiyeti formu dolduruyluyor ve böylece mtv ile ilgili bir sorunla karşılaşmıyorsun.

Umarım en kısa zamanda istediğin araca kavuşursun.

İlgi, Alaka ve cevaplarınıza çok teşekkür ederim

Üst Alt