Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz alınmış Otomatik vitesli aracı kimler kullanabilir?

uguratakancc

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1. Sorum Sağ kol brachial plexus lezyonum var otomatik vitesli araç almak istiyorum heyet raporunda ne yazması gerekiyor ?
2. bir sorum ise ben diyelim ki otomatik vites bir araba almayı başardım bu aracı benim dışımda birileri kullanabilir mi kullanırken bir çevirmeye filan denk gelse sıkıntı oluyor mu ?

uguratakancc

Özel tertibata sadece otomatik vitesli yazarlarsa bu kafi gelir ve bu aracı herkes kullanabilir.

ÖTV'siz alınmış Otomatik vitesli aracı kimler kullanabilir ?

Ruhsata kendinden başka kimse kullanamaz diye şerh düşüyorlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ÖTV'siz alınmış Otomatik vitesli aracı kimler kullanabilir ?

O zaman hastane raporunda ve ehliyette otomatik vites araç kullanır yazması lazım sanırım. Benim raporda tertibat yazılı ruhsatta şerh var.

melihbe

Tertibatı tarih etmiş mi, ikinci olarak da aldığınız rapor hangi tarihli?

uguratakancc

Selamlar,

Ben bu forumda tartışmak istemiyorum ama kendimi alamıyorum.

Son bir yıldır engelli arkadaşlarda garip bir caba başladı:

*ÖTV'siz araç alabileyim.
*Otomatik vitesli olsun ki tertibat işleri ile uğraşmayayım.
*ÖTV oranı en yüksek aracı alayım ki bu işten kar edeyim.

Yapmayın... Doktor size ne uygun görürse ehliyetinizde o kodlar işlenir. Uygun olmazsa ÖTV'siz araç alamazsınız. Raporda şunu yazdırayım da otomatik alayım gibi birşey yok. Onlar ne kod söylerse onu yaptıracaksınız hepsi bu.

uguratakancc

Sizinle aynı duruma sahibim ve geçen hafta aracımı aldım elhamdülillah.

1- Heyet raporunda istediğinizi yazdıramıyorsunuz artık, yazılanlar standart. Ötv muafiyeti için rapor isteyeceksiniz ve raporunuzda sadece "özel tertibatlı araç kullanabilir" yazacak.

2- Aracınızı (otomatik olma şartıyla) 3. dereceye kadar yakınlarınız kullanabilir. Bu yazıyı aynen ruhsata yazıyorlar.

Bununla beraber komisyon kararı alıp da yeni tip kodlu ehliyet almış olmanız gerekiyor. O ehliyette otomatik vites araç kullanabilme kodu verilmiş olması gerekiyor. İnşallah açıklayıcı olmuştur.

Bu gün ehliyet için İlçe Sağlık Kurulu ile görüştüm ve iki şey öğrendim.
1.si Ehliyet alabilmek için yeniden rapor çıkartmaya gerek yokmuş ben boşu boşuna uğraşmışım 3 gün boyunca hastanede
2.si ise Otomatik vites tertibat olarak değerlendiriliyormuş, otomatik olarak karar verseler bile tertibat yazacaklarmış.

Nasıl gerek yokmuş? Engeli olmayan birinden bile yeni rapor isteniyor, bizim ayrıcalığımız neymiş?

uguratakancc

Ehliyet için rapor çıkartmanıza gerek yok elbette, lakin ötv muafiyeti için rapor almalısınız. Mevcut raporunuzda ötv muafiyeti seçiliyse ona da gerek yok...

Ben şuan mevcut ehliyetimle ötv muafiyetli araç alabilirmiyim arkadaşlar bilen varmı ? Ehliyet 2015 eski tip, süresi 2020 de doluyor malum.

melihbe

Mevzuat olarak alırsın. Ancak özel tertibatlı araç yaptırdıktan sonra onay için TSE'ye gittiğinde, yeni ehliyetini talep ediyormuş. Yaşayan arkadaşlar paylaştılar.

Dolayısıyla, TSE'ye gitmeyecek yani örneğin otomatik vitesin tertibat sayılması gibi, direk ek tertibatsız aracını alacak arkadaşlar 2020 sonuna kadar eski ehliyetleri ile alabilirler.

TSE nin haddinemi peki yeni ehliyet talep etmesi ?

melihbe

Kendi iç mevzuatı gereği istiyordur. Aslında yine bir mevzuat boşluğu oluşmuş. Eski ehliyetleri 2020 sonuna kadar geçerli diyorsan, TSE mevzuatında da bir güncelleme yapması gerekirdi.

Üst Alt