Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araba için aldığım raporda ÖTV konusu değerlendirilmemiş. Ne yapabilirim?

GarbageCollector

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Ben Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesinde heyete girdim ve %39 oranla raporum sonuçlandı. Buraya kadar herşey tamam ancak ben otomatik vites araç kullanımı ve ötv indirimi için bu heyete girmiştim ama heyet bunu değerlendirmemiş. Ortopedi %24 ve Kalp damardan %20 oranlarında ama genel sonuç %39 çıkmış %44 olması gerekmiyor mu ? Raporumda Ortopedik ve Sürekli ibaresi var. ÖTV indirimi için başvurduğumu söyledim o zaman rapora itiraz et dediler. Tekrar itiraz etmeden ÖTV için başvurmanın bir yolu var mı?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

GarbageCollector mrb ötv indirimi için baş vurduğunuzu ilk baş vuru yaparken belirtmediniz mi sağlık kuruluna
Memur hatası olabilir başka bir hastaneden şansınızı deneyin ayrıca %24+20 balthazard formülüne göre hesaplanıyor buda %39 eder doğru hasaplanmış.

umut2135

bildiğim kadarıyla 6 ay geçmesi gerekiyor (başka hastaneden başvuru yapacaksa) yada bu rapora itiraz etmesi gerekiyor

ama tabiiki en başta gidip memurla dediğiniz durumu sorgulaması çok daha doğru.

ahmet22

Itiraz süreci biraz uzun zaman alıyor o yüzden başka hastanede şansını deneye bilir hastalık ilerledi veya ötv için verile biliniyor.

Teşekkür ederim cevaplar için. Memurla konuşmuştuk bir daha degerlendiremeyiz itiraz et dedi. Sanırım başka hastanede şansımı denemem gerekecek.

umut2135

hımm yani 6 ay geçmesi gerekli değil öyle mi? (başka hastanede denemek için?)

peki öyleyse bu durum tersi durum içinde geçerli mi? yani kişi iyileştiğini iddia ederek de başvuru yapabilir mi?

teşekkürler

ahmet22 umut2135

Tekrar merhaba,
Bugün hastaneye gittim ve raporumu özel tertibatlı araç kullanabilir şeklide değiştirdiler. Şimdi raporun tekrar çıkmasını bekleyeceğim. Bundan sonraki süreç hakkında bilginiz var mı acaba? Bu raporla ehliyetimi değiştirip araç alabilir miyim ?

Merhaba,

Ehliyet için hastaneden alınan rapor ile ehliyet alındıktan sonra o belgenin süresi 2 yıl olarak görülüyor. Bu 2 yıl ehliyet alımı için mi yoksa vergi indirimi için mi geçerli.

GarbageCollector

O raporla ÖTV indirimi ve araç alımı için başvuracaksınız.
Ehliyet için aile hekiminizden başlayan ve İl Sağlık Müdürlüğünde sonlanan bir rapor süreci var, eğer yazılan kodlar uygunsa ÖTV indirimli araç alabilirsiniz (şimdi alacağınız raporla birlikte)

Crimean
Aile hekiminden başladım ve bugün il sağlık kurulundan randevu aldım haftaya Perşembe günü kurula gireceğim. Hastane işlerini 2 günde hallettim umarım kurulda sorun yaşamam.

GarbageCollector
Yanınıza hastanedeki raporuda alın, benimkine bakıp geri vermişlerdi.
Sürücü sağlık raporunuzu nüfusa ehliyet için vermeden önce aslı gibi şeklinde kopyasını yaptırın. Bende vergi dairesi görmek istedi.

Üst Alt