Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alabilmek için izlenilmesi gereken yol nedir?

zahara

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
h sınıfı ehliyet aldım.ötv siz araç almak için izlenecek prosedür nedir bilen var mı

h ehliyet aldım araç alırken neler yapmam gerek

ötv siz araç için özür oranı yüzde kaç olmalı özür bana ait bayii yüzde kırk diyor doğru mu
oto bayii yüzde 40 olacak diyor yardımcı olun lütfen

aldığınız ehliyet ve raporunuzla birlikte hangi aracı almak istiyorsanız bayiye gidersiniz,ötv indirimli aracınızı alırsınız.(%37 ötv indirimi,bandrol parası düşülecek...)

yani rapor kaç olursa olsun ötv indirimi yüzde otuzyedimi_oluyor?

kısmi indirim söz konusu değil ya tamamı ya hiç.

H ehliyetiniz varsa ayrıyeten ozel tertinbatlı araç kullanabilir ibareli rapor alicaksiniz daha sonra aracınızı alabilirsiniz

h ehliyetiniz varsa birde hastaneden ayrıyeten ozel tertibatlı araç kullanabilri ibareli rapor alicaksiniz o kadar

Sayın oturan boğa tarafından yazılmış konu başlığında ''sabit'' olarak yazılı kısımda işlemler ayrıntılı olarak anlatılmış durumda bilginize...

Bedensel engel söz konusu ise rapor oranının hiç bir önemi yok.....

teşekkürler ilker ama bayii bana yüzde kırk dedi canım sıkıldı halbuki ehliyetimde gaz fren elden tertibat yazıyor

gaz ve freni elden dedikten sonra ehliyette kesin faydalanırsın rahat oll

Ötv den faydalanmanız için %90 şart.

%90 altı olanlar için istisnalar vardır; gerekenler,
1- Özürlü sağlık raporu
2- Sakatlığa uygun olarak tadilat edildiğine dair belgenin aslı veya noter onaylı örneği,
3- H sınıfı ehliyetin olması ve belgenin fotokopisi

Not: Kanunun 7. maddesinin a ve b bentlerinde yer alan deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle istisnadan yararlaanılması.

% 41

benim yüzde 41 raporumla bedensel bir sakatlık söz konusu değil ötv siz araç alma şansım varmıdır?

teşekkür..bülent beye hususi olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum

zira en sonunda sıfır km de ötv den muaf araç sahibi oldum:)

Hayırlı olsun güle güle kullanmak nasip etsin Allah..

Üst Alt