Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç aldık, engelli aylığım ve evde bakım aylığımın durumu ne olur?

mukrime

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Selamünaleyküm, saygıdeğer arkadaşlar,bu konuyu aslında daha önceden de açmıştım,fakat bu sefer aracımızı aldık,hayırlı olsun diyen tüm dost ve arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.evde toplamda eşim ve çocuklarım la beraber toplamda beş kişiyiz,aldığımız araç ÖTV siz 120 bin TL sorduk sorusturduk,2022 maaşının kesilmeyecegine kanaat getirdik ve aldık, inşallah kesilmez,çünkü alan arkadaşlar var evi ve arabasıda adına olmasına rağmen kesilmemiş,bizim ise sadece evde bakım ve 2022 maaşımız var,şimdi sizden ricam hesaplama nasıl yapılıyor yardımcı olursanız seviniriz,(bakım maaşı+2022 maaşı ve 120.000 TL ye aldığımız araç,evde topla beş kişiyiz,şimdiden teşekkürler

mukrime
ALEYKÜMSELAM
2022 için başvuru edenlerde haneye gıren tüm gelirler hesaplamaya dahil edilir ebm de dahil.2022 hesabı edılırkene alınan 2022 ler gelir hesabına dahil edilmez ve kırada ıkamet edıyolarsa emsal kıra bedelı gelırden düşülür
ebm için başvuru edenlerde ise haneye giren tüm gelirler hesaplamaya dahil edilir sadece alınacak ebmler dahil edilmez.araç konusuna gelınce
Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.

bu bilgilere göre 2022 ve ebm ye bişi olmaması gerekıodu amma.ben bulamadım yenı kanun ve yöneltmelıgı.uygulama değişmiş galiba.2022 ve ebm alan bı uye arkadaş aracıda vardı her şey normaldı ama aracı değişince satıp az fark ekleyıp yenisini alınca 2022 maaşları kesılmıs o kadar ugrastı bı netıce elde edemedı bende arastırdım ve arac aldıkları için aracı olanların 2022 lerinin kesıldıgnı öğrendım.bu kesılmeyı neye göre edıolar anlamadım.İNŞALLAH sizinki kesılmez.
2022 kesılse bile ebmye bişi olmaz bildiğim bu kadar.

Üst Alt