Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç aldıktan bir süre sonra vergi dairesi muafiyeti iptal edebilir mi?

wiya

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim rahatsızlığım sol ayak bileğinde.ötvsiz araç alımıyla ilgili engelli sağlık kurulu raporu ve engelli ehiyeti için müraacat ettim.sonuç olarak engelli sağlık raporunda fizik tedavi bölümü tertibatlı arac alması uygundur, ortapedi bölümü ise tertibatlı araç alması uygundur diye görüş belirttiği raporu aldım.özür oranı ise yüzde 15 olup rapor üzerinde ayak bileği hareketleriyle kısıtlılık olduğu yazıyor
engelli ehliyetinde ise otomatik vites araç kullanması uygundur ve diğer lazım olan kodlar yazılmış.
zannediyorum süreci hayrlısıyla tamamladım.artık bende sizler gibi araç alabileceğim.ama aklıma takılan konu ise vergi dairesi araç aldıktan sonra bazen itiraz edebiliyormuş,aracın ötv muafiyetli kısmının parasını daha sonradan talep edebiliyormuş.sizlerden ricam konuyla bilgisi olan arkadaşlar aracı alırken bir sorun çıkar mı yada daha sonradan benden ötv muafıyetlı kısmın parasını talep ederler mı. ne yapmam gerekiyor tedbirli olmak için.

wiya
Sizin şartlarınız her yönden tereddüte mahal vermeyecek şekilde uygun. Bir sorun olacağını sanmıyorum.
O sonradan ÖTV nin iadesi istenenlerin çoğu, sonradan aldığı rapor ÖTV muafiyeti için uygun olmadığı halde onu beyan etmeyip, geçersiz duruma düşmüş eski raporunu kullanarak araç alanlar.

Üst Alt