Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alımı için rapor içeriğinde yer alan tertibat zorunludur yazısının kurulda yazacakları söylediler!?

samuray42

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
11
Bugün fizyoterapi ve nörolojide ötv indirimi araç için muayene oldum. Ehliyetimde elden gaz tertibat kodu bulunmakta. 1 hafta sonraya randevu verdiler kurul için. Doktorlar tertibat zorunludur yazısı için yazı yazamadıklarını kurulda yazacaklarını bildirdiler. Bilgisi olan var mı?

Bende onu netlestırmek ıstıyorum ehlıyetımde tertıbat kodları mevcut raporumda ibare yazması gerekıyor mu kımı dıyor gerekıyor kımı dıyor ehlıyette kodlar belırtılmıs gerek yok kesin bilgi verebılecek var mı

@samuray42, Tam olarak şu ibare yazılması gerekiyor.

“Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir”

Heyet odasına girdiğiniz zaman eğer fırsatınız olursa bu durumu hatırlatın.

@serverus96, 2019 öncesi raporlarda eğer hastalık ile ilgili detaylı bilgiler var ise vergi dairesi bu raporlara göre ÖTV muafiyeti verebiliyor. Forumda bu tür eski tarihli rapor ile özel tertibatlı ve ÖTV muafiyeti ile araç alan var.

Ancak yeni tarihli raporlarda üstte yazdığım cümle raporun açıklamalar kısmında yazılması isteniyor.

@serverus96, Telefon açarak o konuda net bilgi alamazsınız sanırım. Raporunuz ve tertibatlı ehliyetiniz ile gidip sormanız daha sağlıklı olur.

@BnymnYldz,

2018 tarihli raporumda bu ibare olmamasına rağmen 2020 yılında araç alımı yapmıştım
“Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir”

@serverus96,
Merhaba samuray42, Ben bu sene başında ÖTV indirimi için yeni rapor çıkardım. "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekiryazması gerekiyor. özelikle altı çizili kelime çok önemli,

Son düzenleme:
Rapor oranım 46 calısıyorum 40 ın altına duser dıye korkuyorum ya

ampute hastalar için o ibare aranmaz direk raporda diz altı veya kol ampute bilgisi yeterli 2013 tarihli rapor ile 2024 araç aldım

engelli raporunuz var ama araba almak için nereye başvurmanız gerekiyor lütfen cvp verirmisiniz

@BnymnYldz,

2019 öncesi raporlarda ötv indirimi değerlendirilmedi ise bile eğer hastalık ile ilgili detay var ise vergi dairesi 2019 öncesi rapora ötv muafiyeti veriyor mu benim rapor 2015 mesela bunun ile ötv başvurusu yapabilirmiyim bu durumda ?

@BnymnYldz,

Raporum ile nereye başvuruda bulunmalıyım , ehliyetimi yeniledim gereken kodlar ehliyetim de bulunmakta .

@Danua., Raporunuz ile vergi dairesine gidip sormalısınız. Eksiklik görürlerse zaten yeni rapor almalısınız derler veya olumlu cevap verirler. İstanbul'da hangi vergi dairesi ÖTV konusunda karar veriyor onu bilmiyorum.

@BnymnYldz,
İstanbulda Ümraniye vergi dairesine gitmeniz gerekmektedir.Ancak oto bayilerde sorgulayabiliyorlar

Üst Alt