Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ötv'siz araç alımında barkodlu rapor isteniyor ama e-devlet'te göremiyorum..?

dreamchat

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar, %98 sürekli raporum var. Rapor aldığım tarih 2016 yılı 10. Ayı.

Bu raporum ile Ötv siz araç alabilir miyim ve araç alımında barkodlu rapor mecburi mi?

Ayrıca raporum e devlet de gözükmüyor! E nabız da ise sadece rapor numarası gözüküyor! Bu durumda e devlet de gözükmesi için nasıl bir yol izlemem gerekir.

Yukarıda yazdığım konular hakkında siz değerli arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

Saygı ve sevgilerimle.

Bende bununla ilgili sorun yaşıyorum çözüm bulamadım e nabizda görünüyor deniyor e devlette görünmesini istiyor isen yeni rapor al diyor sağlık bakanlığı ben anlamadım bir şey

Raporu aldığınız hastanenin arşiv bölümüne müracaat edeceksiniz, raporunuzun ulusal veri sistemine işlenmesini isteyin, raporunuzu yenileyin diyen olursa kulak asmayın, sürekli ibareli raporların yenilenmesine gerek yoktur diye yönetmelik var.

"Diğer kurumların raporlarınızı doğrulayabilmesi için T.C. Kimlik Numaranızı ve Rapor Numaranızı vermeniz yeterlidir." diyor e-nabiz sisteminde ve orada rapor numarası yer alıyor.
Bu yeterli olmuyor mu?

Cimer'den rapor ile ilgili böyle bir cevap geldi!

Cevap: KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ > İSTANBUL PROF. DR. CEMİL TAŞCIOĞLU ŞEHİR HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ (18.02.2022 11:18)
Sayın İlgili,
Başvuru değerlendirildi. Başvuru içeriği hakkında hastanemiz sağlık kurulu ile görüşülmüş olup "20/02/2019 tarihinden önce alınan raporların kaydının ulusal engelliler veri bankasına aktarıldığı, ilgili tarihten sonra alınan raporların e-devlet sistemine yansıtıldığı" bilgisi tarafımıza aktarılmıştır. Bilginize sunulur.
Geçmiş olsun dileklerimizi iletir, sağlıklı günler dileriz.

Bu durumda bu 2016 yılı 10. Ay ve süre bölümde ise sürekli yazan raporu E devlet de gösterme durumu yok mu acaba! Bunun için tekrar rapor mu almamız gerekiyor arkadaşlar?

Araç alacağınız bayi mevcut raporla araç alamayacağınızı mı söyledi? Ben de aynı durumdayım o yüzden merak ediyorum.

e-rapor olmayan raporla ÖTV'siz araç alabiliyor muyuz?

Arkadaşlar e-rapor olmayan raporla araç alabiliyor muyuz? 2017 yılında almıştım fakat kurul raporunda özet tertibatlı araç kullanması gereklidir tarzında bir ibare yok, raporu illa yenileyip o ibareyi ekletmemiz mi lazım acaba?

Son yapılan düzenleme ile bildiğim kadarıyla vergi dairesi E-Nabız'a kayıtlı olmayan raporlar ile vergi muaffiyeti sağlamıyor. Yani evet E rapor şart. 5 Bayi ile görüştüm farklı firmalar hepsi de aynısını söyledi.

Konu ile ilgili Cimer'e yazdım. 2017 yılında aldığım sürekli ibareli raporumun e-devlette karekodlu olarak görünmesinin sağlanmasını istedim.
İlgili hastane cevap vermiş, ulusal veri tabanına tarayıp aktardık demişler.
Hastane ile bizzat görüştüm, biz veri tabanına aktardık, aktardığımız bütün raporlar orada onayda bekliyor dediler.

Sanırım çok uzun süre bekleyeceğiz.

burock

e-nabiz'da kayıtlı olanlarınki kullanılıyorsa iyi bari. Ben kurtarmış olurum :) Ama korkum o raporun 2011 tarihli olması. 10 yılı geçiyor deyip raporu araç alımında kullandırtmazlarsa yanmışım.

Ortada bir yanlış anlama var.
Raporların e-devlette ya da e-nabızda görünmesinin ÖTV indirimli araç almak açısından hiç bir önemi yok.
Vergi dairesi ona bakmıyor. Vergi dairesini ilgilendiren sitem ulusal engelli veri sistemi.
Bunun için yapılacak olan adımları anlatıyım.
1-Vergi dairesine bizzat (veya yakınınız) gidin ve raporunuzun sistemde görünüp görünmediğini sorun. Siz sadece sistem deyin, e-devleti filan karıştırmayın.
2-Eğer sistemde raporunuz görünmüyorsa; raporu aldığınız hastanenin rapor birimine gidin ve raporunuzu sisteme işletmek istediğinizi söyleyin. İşlem bu kadar. 2006 yılında alınan % 90 rapora biz bunu yaptık ve aracımızı aldık.

ÖTV indirimli araç almak için raporların barkotlu olması, e-devlette olması, e-nabızda olması filan hiç bir önemi yok.

raporu aldığım hastaneye gitiğimde ggörevli iki dakikada yapmıştı ancak her kamu kurumu kafasına göre davranıyor. ben yeni rapor aldım o ayrı ama galericiler de kafasına göre davranıyor , hastanedeki memur da .tek bir doğru tek bir süreç tek bir işleyiş yok kim kime neyi anlatıyor.bakıyorum süreli rapora süresiz vergi indiirmi gelmiş.4.evreye 2 yıl süreli verip maliye bunu 2 yıl onaylamış kime göre neye göre hangi mevzuat. herşey belirsiz kafa karıştırıcı .cimer de saçma sapan dönüyor.çok öfkeliyim. bu arada ben akbil için eski raporu sisteme kaydederken bunu yapmıştım ötv den ayrı .sonra yeni rapor aldım.

Üst Alt