Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alımında CP sekeli raporumu kabul etmediler, özelge istiyorlar!?

ousenmez

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
8
Cp sekeli sol alt ekremitedeki yuzde 40 dereceli raporumu,(102 kisili otomatik vites) ehliyetimle beraber goturdum 16 agustos 2019 raporda ozel tertibat li arac vs uzerine hic bir ibare yok diye bu eklenmeden olmaz diye geri cevirdiler. Bu ibareyi de hastane eklemeyecegini soyluyor 5 yil boyunca baska raporda verilmez itiraz surenizde 1 ay doldu dendi. Raporu ben mi yazdim ki bu benim hatam oluyor anlamadım. Simdi anladigim tek yol lanet maliyeye ozelge icin dilekce yazmak duruma dair. Bu ozelgede ne yazmam gerekiyor? Benim cok umudum yok amaclari engelliye arac aldirmamak ta,ilgilenen arkadaslar tavsiyelerini yazarsa memnun olurum.ayrica 7 eylul de ayni vergi dairesi bu raporumu mtv muafiyeti icin kabul etti. Yani hicbir hareketleri birbirini tutmuyor.

Bir de eklemek istedigim bu rapor engelli durumu raporuydu. Otv icin ayrica rapor isteyebilir miyim .cunku rapor suresince baska rapor verilmez diyor hastane ama burda 2018de engelli raporu alip bu yil yeniden otv raporu cikartanlari okudum da.

ousenmez

AYnı durum bende de vardı ve eski ehliyetim B (normal ) idi. BEnde sürücü sağlık raporu alıp üzerine otomatik vitesli araç kullanması uygundur yazdırdım . ENgelli raporunu da arkasına ekledim. (Rapor tarihi 1995 Sürekli) engel kodlarını yeni ehliyete işlettim arabami sorunsuz şekilde aldım.

zaten sorun o hastane eklemiyor adam 16 agustosda heyete sokmuş beni 10unda yeni bir yönetmelik çıkıyor ona rağmen o ibareyi eklemiyor. bunu ben bilmediğimden itiraz süresini kaçırıyorum. bütün bu sürecin sonunda suc bende oluyor tabii aslında raporu ben yazdım ben eklemeyi unuttum bu ibareleri. Devletin kurumlarının birbirinden haberi yok.

bir allahın kulu yardımcı olmadı, neyseki ben gidip öğrendim il sağlık mudurluğunude.Her ne sebeb olursa olsun hastane den size verilen itirazlı itirazsız süreli süresiz her rapora 20 şubat 2019 bakanlık genelgesine istinaden raporu aldıgınız günden 6 ay sonra yeniletmeye gidebiliyorsunuz. Bu site de bunu bir tek ben mi biliyorum.

Bilinmiyor olabilir.. gözünüz aydın halletmişsiniz, yeniletme için nerden başlamalıyız? il sağlık mı yoksa herhangi bir sağlık kurulundan mı

jonjon

6 ay geçtikten sonra bakanlık genelgesini göster hangi hastaneye gitmek istiyorsan başvur dediler. Emin olamayalara ilçe sağlık müdürlükleri yardımcı oluyormuş.Artık ötv mtv ile ilgili konuların dışındaki rapor itirazlarında da ilçe sağlık müdürlüklerine yetki verilmiş.Ama şunu da belirteyim, ilçe sağlık müdürlükleri bu konuda hazırlıksız, çoğu engelli haklarından habersizler yani ne kadar verimli olur bilemem.
konu hakkındaki düzenleme 20 subat 2019 tarihli resmi gaztede yürürlüğe giren yönetmeliğin 12 maddesinin 5. bendinde yapılmış.

Üst Alt