Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alımında vasi tayini için kimlerin izni gerekli?

baronso

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba
1 haftadır yorumlarda konu hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorum ve siteniz bayaa yorumunu gördüğüm için, bilgisi olanların bilgisi dahilinde yardımınıza ihtiyacım var. umarım yardımcı olabilirsiniz..

Kayınvalideme (80 yaşında)geçen hafta Devlet hastanesinden % 93 oranında sürekli ve ağır özürlü olarak, Zihinsel ve süreğen olarak rapor aldık..

1-Eşim araç almak için kayınvalidemin vasisi olacak, kayınpederim yaşıyor zihni yerinde 82 yaşında, kayınvalidemin 2 oğlu daha var.. Eşim vasi tayin davası açtığında diğer iki erkek kardeşinin rızasını almak zorundamı ?zorundaysa onlarda mahkemeye geleceklermi ?

2-Eşim vasi almak için mahkemeye başvurmadan önce dikkat etmemiz gereken (sonradan çıkacak eksik bir şeyle karşılaşmamak için ) nelerdir..

3- bunların tam cevabını alabilirsem, özür dileyerek müsadenizle 1 kaç şey daha sorabilirim.

Şimdiden verecek olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim..

baronso

Kardeşlerin rızası olmadan vasi tayin edilmez. Ya da hakimin kimin vasi olacağına karar vermesi gerekir...

Mahkemeye başvurduğunuzda hastaneye sevk ederler ve rapor almanızı isterler.

Araç almak da istiyorsanız, vasi kararı ile birlikte araç alım izni de talep etmelisiniz

raporumuzu ötv araç indiriminden faydalanmak üzere diye aldım 10 gün önce, bu rapor geçerli değilmi yüzde 93 ve agır engelli ve sürekli yazıyor raporda.Raporlu kişinin eşi hayatta ve akli dengesi yerinde yinede kardeşlerin rızası şartmı? Kardeşlerin rızasını noterdenmi alıcaz yoksa mahkemede hazırmı bulunacaklar.Cevap ve ilginiz için çok teşekkür ederim..

Bülent bey vasi kararı için başvurduğumda, Araç alım izim belgesi içinde, aynı andamı dilekçe vermem gerekiyor..

ötv siz araç alımı için vesayet davası hakkında

Herkese selamlar

Araç alımı için 2 aydır, şu ana kadar yaptıklarım çok zordu,21 temmuzda Kayınvalidem için % 93 rapor aldım, mahkemeye vesayet için başvurdum, mahkeme tekrar hastaneye sevk etti, Hastaneden vasi tayini gerekir, mahkemece dinlenmesinde fayda yoktur yazılı tekrar yeni bir rapor aldım,Sanırım biz mahkemeye çıkmadan dosya Hakimin önüne gidecek ve vesayeti bize verecek.

Şu anda 3 gün önce sulh kalemden emniyet Karakol yazısını elden teslim aldım, Karakollara bıraktım sanırım 12 ekime kadar Mahkemeye ulaşmış olacak ve Hakimden vesayeti ekim sonuna kadar almış olucam,Yeni çıkacak olan yasaya kadar yetiştirebilecekmiyiz bilmiyorum.. Sormak istediğim Raporumuz orta dereceli demans zihinsel yani,

Vesayeti aldıktan sonra ek karar almama gerek varmı, forumda başka birinin yorumunu okumuştum Engelli kişi imza atabiliyorsa trafiğe Maliyeye götürürseniz ek karara gerek yok yazıyordu şimdi o yorumuda bulamıyorum... Ek karar alacaksam yasa çıkmadan yetişirmi, yada redmi olur,bunuda bilmiyorum, bu konu hakkında bilgisi olan Arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum..

baronso

Hakimin araç alımına izin vermesi ya da "araç alımında kısıtlı adına bir zarar olamayacağından özel izne gerek yoktur" demesi lazım

OturanBoğa
Her aşamada yeni bir şey karşımıza çıkıyor. Vesayeti almamdan sonra ek karar için mahkemeye tekrar başvurdum..Hakim veya kalem elden takıpli sosyal güvenlik kurumuna yazı yazdı, Kısıtlı son 1 yılda kaç kez Hastane veya sağlık kurumlarında tedavi gördü diye Böyle 1 şey başına gelen oldumu? sanırım 2 kere hastaneye gittik 1 tanesi 1 hafta yatarak, olumsuz karar verebilirmi ?

sgk dan yazıyı aldım son 1 yıl içinde 8 kez hastaneye giriş çıkışımız gözüküyor, Bir nebze olsun içim rahatladı, en azından ek karar için geçerli 1 sebebimiz var..sgk yazısınıda dosyaya koyduk, sanırım 1 hafta içinde hakimin kararı belli olacak.. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik umarım red almayız Hakimden

Üst Alt