Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ötv'siz araç alınınca 2022 maaşı kesilir mi?

lkmn1903

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Iyi günler arkadaşlar, babamın adina otvsiz araç alacağız, 2015 te Bi araç almıştık, süresi bitti satip yeni araç alacağız , fakat 2022 maaşının kesilip kesilmeyeceğine emin olamadık, forumda çok dolaştım hep farkli cevaplar.
Babamın hiç bir geliri yok sadece engelli ve bakıcı maaşı alıyorlar, evleri bana ait, kira yok tabi ki, evde şuan 5 kişiler. Arastirdigim kadarıyla aracın 120 de 1 i gelire eklendiğinde kişi başı gelirin 700 TL yi geçmemesi gerekiyor. Indirimli hali ne kadarlık bir araç alırsam kesilmez maaşları, gelir hesaplamasina engelli maaşı ve bakım maaşı dahil ediliyor mu, kesin cevap arıyorum, simdiden teşekkür ederim
Kalem hanım bilgilerinizden faydalanabilir miyim

Son düzenleme:
120 bin tl arac almanız gerek 5 kişinin toplamı 3500 tl bunun 2300 tl engelli bakıcı parasına düşersek geride 1200 tl kalıyor ona göre arac bakın

1200x120:144000 yapar da hocam, kesin kesilmez değil mi

@lkmn1903
hesaplamayı aşagıdakıne göre edeceksınız.başlıga göre ötv indirimsiz normal olarak alacakmısnz.bu durumda hesaplamayı araç kaç paralık olursa olsun o alınana aracın kasko bedelinin 120 de 1 i gelir hesabna dahıl edılır.
ötvli 100 binlik araç alsanız bunun 120 de 1 i 833 tl ederkene .kasko bedelı diyelimki 20 bin olsun (kasko ücretlerını bılmedıgmım için bu mıktarı girdim sanırm bu mıktardan fazlada olmaz galıba) 20 binin 120 de 1 i yuvarlak hesap 167 tl eder

[FONT='inherit']Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?[/FONT][FONT='inherit']
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır[/FONT]

Üst Alt