Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alırsak 2022 maaşı kesilir mi?

ali_veli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Melek Hanım Merhaba size iki sorum olacak
Ablam %91 raporla 2022 maaşı alıyor
hem bakıcı maaşı hemde ötvsiz araç almayı planlıyoruz
annem babamdan kalan emekli maaşını alıyor 850 tl civarı tam net bilmiyoruz(kız kardeşim 4 ay önce evlendi çeyiz parası almıştı onun maaşı çeyiz parasına kesiliyor bitince annemin maaşına ek olarak geri dönecek diye biliyoruz)
ablamda 3 aylık 2022 maaşı alıyor 1470 tl civarı
bende asgari ücretle çalışıyorum başka gelir yok
hane sayısı 7 kişi
ötvsiz araç alırsak ablamın 2022 maaşı kesilir mi?

ayrıca bakıcı maaşı alabilir miyiz

Cevap için şimdiden teşekkür ederim İyi Günler..

ali_veli 2022 aylığının kesilip kesilmeyeceğini net söyleyebilmem açısından annenizin aldığı resmiyetteki dul aylıgını tam öğrenin. ayrıca sizin maaşınızı da yazın. ama şunu soyleyebilirim. evde bakım aylıgı baglandıktan sonra 2022 aylıgı kesin olarak yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra kesilir. araca bile lüzum kalmaz. 2022 aylıgı geelir hesabına alınan 2022 aylıkları dahil edilmez. lakin hanede yaşpayan herkesin her ne ad altında olursa olsun tüm aylık geliri ve varsa malı mülkü gelire dahil edilir.

evde bakım aylıgı açısından geliirniz uygun. lakin sadece bu yetmez. ayrıca raporunda ağır özürrlü ibaaresinin olması ve ablanızın bakıma muhtaç durumda olması şarttır.

Hocam selamunaleykum.

benim zihinsel engelli kardeşim var % 90 oranında engelli.
babamın 1300 tl emekli maaşı var. annemin 900 tl bakım maaşı var, 3 ayda 1 2022 maaşı da alınıyor. hanede engelli birey dahil 4 kişi yaşıyor.
kardeşim üzerine araç alınırsa bu maaşlardan herhangi birinin kesilme kriteri nedir tam olarak ?
sosyal yardımlaşma aracın değerinin 120 de 1 i de aileye gelir olarak ekleniyor gibi birşey söyledi net bi açıklama yapmadılar. 10 gündür araştırıyorum ama hala net bi cevap bulamadım. şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar...

Üst Alt