Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alırsak anneannemi evde bakım aylığı kesilir mi?

Pitt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese iyi günler diliyorum. Benim bi sorum var tam olarak cevabını da bulamadım. Evde dört kişi yaşıyoruz anneannem dahil. Babam yaklaşık 1000 tl aldığı bir işte çalışıyor vr 950 tl civarı emekli maaşı var. Anneanneme baktığı için annem bakım ücreti alıyor ve annenannemin dedemden kalan emekli maaşı var. Ötv indirimi ile 46.500tl değerinde bir arabayı yaklaşık 30.000 tl ye alacağız. Evde bakım aylığımız kesilir mi veya ben atanırsam devlet memuru olarak yada özel bir hastanede işe başlarsam (anestezi bölümü mezunuyum) aylık kesilir mi. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Baban çalışıyor + emekli maaşı alıyor.
Ananen dedenin emekli maaşını alıyor + evde bakım aylığı.
+ Sen işe girersen maaşınızın kesilmesi sizce de doğal değil mi ? :)

:) diğer konu hakkında bilginiz var mı peki ?

Ötvsiz araç almanla aylığının kesileceğini de zannetmiyorum ama tam olarakta bilmiyorum onu :) bilen kişiler yardımcı olur :)

Pitt, siz zaten sınırdasınız.
hanede 4 kişisiniz.
gelirleriniz:
1. Baban 1000 TL maaş alıyor.
2. baban 950 TL emekli aylığı alıyor.
3. Anneannen dedenden dolayı dul aylığı alıyor ki bunun miktarını bildirmemişsin.

3. şıktaki geliri hesaba katmadan sadece babanın gelirlerini dikkate alsak toplam gelir 1950 TL

4 kişilik bir hanenin toplam gelirinin 2161,88 TL altında olması gerekiyor. BU miktarda çıkarsa ya da bu miktardan fazla olursa sınırı geçiyorsunuz ve evde bakım aylığı kesilir. ( 2014 yılının 2. altı ay için gelir sınırı 540,47 TL'dir. Bu miktar 1 Ocak 2015 İtibariyle yendien belirlenecektir. ama bu arada babanızın maaşı da emekli aylıgı da anneannenizin aylıgı da artacaktır. )
toplam geliriniz 2161,88 liranın altında olması gerekiyor demiştim. annenizin dedenden aldıgı emekli aylıgını miktarını belirtmediğinden hesaba katmadık.
2161,88- 1950= 211,88 lira kalıyor.
anneannen bu kadar dul aylığı almıyordur. eger daha fazla alıyorsa ve hanede 4 kişiyseniz sınırı geçiyorsunuz zaten siz.

Bu durumda da aklıma şu geliyor (eger anneannenin dul aylığı 211,88 lira'dan fazlaysa) sizin bildirmediğiniz bir gelir durumunuz var.
siz tüm gelir değişikliklerini zamanında bildirdiniz mi? il müdürlüğü babanızın emekli aylıgını da, aldığı maaşı da ve anneannenizin dul aylıgını da biliyor mu? siz bu gelirleri bidlirdiniz mi?
eger bildirmediğiniz bir gelir varsa aylık kesme işlemi yapılır ve artı gelir sınırının geçtiği tespit edildiği tarihten itibaren borç çıkartılır size.
araç alırsam evde bakım aylığı kesilir mi diyorsunuz. aracı artık kaç liraya aldıgınızın önemi yok ki. siz arac aldırdıgınızı zaten bidlirmek zorundasınız. bidlirince gelir tekrar tespit edilecek ve hanedeki gelirin sınırı aştıgı tespit edilecek.
siz yeni işe girersem evde bakım aylıgı kesilir mi diyorsunuz. cevap belli.
mevcut durumunuzda zaten aylık kesme işlemi uygulanır. eger anneanneizin dedenden aldıgı emekli aylığı 211,88 lira ve ustundeyse.
UYARI: evde bakım aylığı hariç, hanede tespit edilen resmi ve gayri resmi her gelir dikkate alınır.

Yardımınız için teşekkür ederim. Atanıp başka bir yere gitsem ve ikametgahımı değiştirsem bile aynı şey mi geçerli oluyor.

Pitt sen evden ikametini aldırırnca geriye 3 kişi kalacak. 1950'yi 3'e böl kaç çıkıyor? 650 Lira.
Hanede kişi başına düşen aylık gelir bu durumda zaten anneannenin dul aylıgını katmadan bile sınırı geçiyor. bu yüzden evde bakım aylığı kesilir.

sana yukarıda bir soru sordum bildirmediğiniz bir gelir mi oldu evde bakım aylıgı baglandıktan sonra? babanın gelirlerinden birini mi bildirmediniz?
ayrıca anneannenin dedenden dolayı aldığı emekli dul aylığı kaç lira?
bu konu önemli. eger gelir değişikliği olmuş ve sınırı geçiyorsanız gelir değişikliği oldugu tarihten tespit edildiği tarihe kadar borç çıkartılır size.

Evet annenannemin aylığı dediğiniz miktardan fazla oazartesi günü hemen gidip bildireceğim. Teşekkürler.

ötv indirimli araç almak evde bakım aylığının kesilmesine neden olmaz. Ancak çok lüks bir arac almamak kaydıyla ve aldığınız aracı nasıl aldıgınızı bildirip belgelemeniz gerekecektir... Mesela biz kredi ile almıştık kredi dökümü istediler ibraz edince aylığımız kesilmedi.

Üst Alt