Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alırsak bakım aylığımız kesilir mi ve hesap nasıl yapılmaktadır?

ayhankarasu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ötv indirimli bir araç alındığında evde bakım maaşı nın kesilme hesaplaması nasıl yapılmaktyadır.

Hesaplamayı dikkate almıyolar arkadaşım.direk kesiyolar.hiçbir şekildede ne sydvye nede cimere kendini anlatamıyorsunuz.ya maaş ya araç mantıgı olmuş.şuanki durum maalesef bu.ben yaşadım.o yüzden iyi düşünüp seçimiiinizi yapın.

Mustafa kemal70
Emin olun yasayı takmıyolar.sydv bildiğini okuyor.ve başka hiçbir yer(bulunulan ilin kaymakamlığı,cimer gibi)inceleme yapmaksızın topu sydv,ye atıyor.son kararı sydv veriyor.onlarda heyetin insiyatifine göre karar veriyolar.

kutup yıldızı
dıkkat etmenız gereken konu 2022 değil ebm.ebm ye sdyv bakmıo.aile ve sos pol bak il ilçe müd bakıo.
ebm de geçen yıl sordugmda aşırı lüks olmamsı ve 200 bini geçmemesı gerektıgını söylemıslerdı

arzualci
evet.yeni sınır ne oldu bilgim yok..ebmde alınacak sınır bellı geçmedık kerri bişi olmaz.

maaş kesilmiyor tabiki lakin öncelikle nasıl aldığına bakıyor kurum örnek alacağınız araç 100.000 tl vergileri düşmüş hali hanede 4 kişi yaşıyorsunuz ve aylık geliriniz 5000 tl evde bakım maaşıyla bu gelir 6544 tl kredi kullandınız 80.000 tl 20.000 tl de kenarda birikiminiz var kredi ödeme tablosunda aylık ödeme 3000 tl örnek geriye 3544 tl kalıyor bu durumda kesilmiyor lakin kredi kullanmazsınız hepsini nakit alırsanız beyanlarınıza bakıyorlar beyanda o para yoksa keserler

Ben zaten aracı mahkemeden çıkan ek karar doğrultusunda alacağım. Ek karar için başvurduğumda da aracın tüm masraflarını ben karşılayacağım diye belirttim. Biz ailemle aynı şehirdeyiz ama aynı evde değiliz.
-mka eğer indirmli hali ise güzel, ben zaten 175’lik araç için kapora verdim. Teşekkür ederim

arzualci
sordugmda bana vakıf görevlısının söyledıgı bu idi.lüks ve aşırı pahalı olmasın dedı bende sınır 200 bin dediğimde .evet o fıyatı geçmezse ii olur dedi.

ötvsiz araç alımında bakım maaşı kesilir mi

Merhaba
ötvsiz araç alımından sonra maaşta sorun yaşayan oldu mu

camako55

merhaba babam yüzde 96 bedensel engelli ve annem bakım aylığı alıyor. araç aldıklarında maaaş kesiliyor mu

Evde bakım parası alıyoruz ötv muafiyetli araç alırsak kesilir mi maas ?

arkadaşlar kolay gelsın babam %90 engelli uzun yıllardır evde bakım parası alıyoruz her ay annem bakıyor babama

evde sadece anne ve babam yasıyor sadece emekli maasları var 2.500-T.L.

onun dısında bir gelirleri yok ben ötv muafiyetli araç almak istiyorum 330.000-TL altında

ben evliyim esim ve ben çalışıyoruz ve bır oglum var ayrı bır yerde ıkametimiz ancak aynı sehrın farklı ılcelerındeyız buyuksehır sınırları içersinde iki ilçede merkez ilçe yani

simdi int okudguum kadarı ıle araç alırsak onun parasınının 120/1 de aylık gelire dahil ediliyor ve boylelikle kısı bası düşen geliri aştıgımız için maas kesiliyor ancak aile ve sosyal politikalar bakanlıgını aradım yok oyle bır sey kesılmez diyor sadece 330.000 altında olsun yeterlı dıyor ?

daha onceden bılgısı olan benım gıbı araba alan ve maası kesılmeye var mı

emre dag
kardeş 120 de 1 olayı ebmde değil 2022 maaşlarında ve araba aalnların 2022 leri kesılıo 1 yıldır daha evvel kesılmıodu
ebmde 2 yıl evvel sorsum o zaman 200 bin tlyı geçmesın çok pahalı lüks bişi olmasın demıslerdı. normalde kesılmıo ama lımıtı geçmıcen öncekı yıllar sınır 200 bin idi bu yıl kac tl bılmıom.330 bin çok belkı kesılebılır

2022 nedir onu bilmiyorum dgrusu biz evde bakım parası alyoruz %80 den yukarı oldugu ıcın rapor

emre dag
2022 ağır engellı olmayıp en az %40 ve üzeri raporu olanlara verılen maaş tabii şartları tutuosa.

siz ebm yı raporun %80 oldug için almıosunuz.isterse o raporda % de 100 yazsın. raporunuzda tam bagımlı yazdıgı için gelir ve diğer şartlarınız tuttuğu için alıonuz.
araç işine gelecek olursak aşırı pahalı ve lüks olmaması gerektıgnı söledıler sordugmda. bunla beraber memurlar farklı yorum ve işlemde bulunabiliolar o yüzden kuruma sormanız daha güzel olur

kurumu aradım sordum sorun olmaz dedıler durumu anlattım ama sonradan aldıktan sonra bır ıslem olursa cok kotu olur onun onune gecmek adına once arastrmak ıstedım ıyıce

Üst Alt