Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç almak için 7-8 aylık stresim ve uğraşıma ait deneyimlerim

beyazx

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
1- il sağlık müdürlüğü sevkiyle eski raporuma itiraz ederek sevk edildim(ÖTVsiz araç alımı için şartmış DEvlet hastanesini yönlendirmesiyle itiraz ettim )

2- öncelikle herhangi bir devlet hastanesinden YENİ bir sağlık raporu
alıyorsunuz ( eski genel sağlık raporu ÖTVsiz ARAÇ için hiç bir işe yaramıyor)

3-alacağınız sağlık raporunda TERTİBATLI ARAÇ araç kullanması gereklidir ve bedensel engelinize ait sıkıtınının (sol bacak veya diğer uzuvların) ORANIYLA birlikte belirtilmesi KESİNLİKLE ŞART şart oğlu şart (ESKİDEN oluyormuş ama şimdi kesinlikle olmuyor 2 defa rapor değiştirttiler).

4- bedensel engelinizi ORANIYLA belirten(sol bacak vs) ve TERTİBATLI ARAÇ kullanması gereklidir(ŞART) ibareli raporunuzla birlikte önce vergi dairesininin görüşünü aldıktan sonra araç bakınız çünkü görüş olmadan işe kalkışırsanız (ben öyle yaptım)rezil ediyorsunuz. ama raporunuzu yazdığım gibi TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI gereklidir ve bedensel engelinizi ORANIYLA belirten rapor alıp ve kanunla vergi dairesine giderseniz kaçacak yorum yapacak durumları kalmıyor çünkü ben öyle yapmak zorunda kaldım. yaklaşık 7-8 ay uğraştım yaşadığımız stres ömrümden bi kaç ay götürmüştür.

BU İŞİN BİDE RİSKLERİ DE VAR

1 Emekli olmaya karar verdiyseniz ve elinizde oranı YÜKSEK raporunuz(Engelli haklarından faydalandığınız ) varsa çok iyi düşününün ya bu işe kalkışmayın yada tercihinizi yapın rapor oranını çok ciddi şekilde acımadan düşürüyorlar( ben engelliyim durumum ortada, bu duruma nasıl düşük oran verir demeyin hiç acımadan ORANI DÜŞÜRÜYORLAR). ve bu sisteme işleniyor. son almış olduğunuz (ÖTV için) rapor aynı zamanda güncel durum bildirir rapordur unutmayın.

Benim babamın engelli %60 ağır engelli araba sürmesinin mümkünatı yok bu oran değişir mi ? Çünkü engel beyinde. ( ancak %60 rapor ötvsiz araç alımı için girilmedi sadece durumu belgelendirmek bakıcı aylığı alımı için belgelendirildi )

beyazx

Merhaba, keşke "eski" ve "yeni" diye belirttiğin rapor tarihlerini de yazsaydın. Mesela hangi yıldan öncekiler kabul edilmiyor, yenilemek gerekiyor ya da hangi yıldan sonrakiler için yenileme gerekmiyor gibi.

Hangi hastaneden aldınız tıp fakültesinden aldıysanız rapor doğru düşürüyorlar. Şehir hastanesinden alınan o kadar düşürülmüyor.(bu arada neden emekli olmak istiyorsanız bir kez daha düşünün dediniz )

@ozi82 eski rapor ile yeni rapor arsında 1 ,5 yıl var. almış olduğunuz sağlık raporunun ÖTV SİZ Araç için hiçbir hükmü yok.yeni alacağınız/aldığınız raporda kesinlikle ve kesinlikle TERTİBATLI ARAÇ KULLANIR İbaresi ŞART yoksa mümkün değil. bende olmadı.

@Hugooo123
almış olduğunuz sağlık raporu oranı ÖTVsiz araç aldığınızda düşerse emekliliğiniz riske girebilir o yüzden düşünün dedim.

Bu işten hiç birşer anlamadım ötvsiz araç alıcaz heyete giriyorsun hem emeklilikten olma riskin var hemde bakıcı aylığı alamama riskin var bu nasıl bir ii ya ?

Merhaba

ÖTV'siz araç için yeni rapor çıkartmaya çalıştığımızda eski rapor geçerliliğini yitiriyor mu ? sadece araç için geçerli bir sağlık raporu mu oluyor bu çıkarmaya çalıştığımız?

toksin
yeni aldığınız rapor GÜNCEL raporunuz oluyor. eski rapor İPTAL oluyor. son güncel raporunuz geçerli.

resmi bir işlem yaptığınızda sistemde son raporunuz görünür. (SSK-HASTANE-SAĞMÜD. VS). yazdığım resmi kurumlarda işiniz yoksa sıkıntı yok.

Üst Alt