Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç almayı düşünenler bazı modellerin listesini çıkardım..

srdr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Engelli kardeşim adına bir araba alacağım için almayı düşündüğüm (bize uygun) arabaların bir listesini çıkardım, zaman zaman da güncelliyorum.
Arabaların pek çok özelliği olmasına karşın ben, bizim için önemli özelliklerini yazarak bir liste oluşturdum.
Birilerinin işine yarayabilir diye burada da yayınlıyorum.
Pembe renkli satırlar fiyat bilgisi içerir ve zamanla değişebilir.
En alt 2 satırda da 1. sene ve 5. senenin sonunda Toplam Sahip Olma Maliyeti bilgisini verdim:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AtzZiQyt65XBdFd6UTZtZHJNSFdMTXNvcDRWSzBHUFE

tşkler bilgi için ama bunlar büyük araç ufak araç ı yapsaydın daha faydalı olurdu yinede tşkler.

benim begendiğim araçları yazmışsın ama hangısınıalaçaz bıraz pahalı ama bunlardan birinialmak lazım ama habgısı

hsnkzl69;

İhtiyaçlarınızı listeleyin bence, sonra bu ihtiyaçlara uyanlar arasından size en ucuza mâl olanı alın.
Yoksa işin içinden çıkılmıyor :confused:

küçük hatcback 1,6 motorlar arasında bı araştırma yapabılırsen ıyı olur mesela 50kuruş için dızel alınırmı, çok gezmeyen bırı ıçın

mgulel: Küçük arabalar bize uygun olmadığı için sadece crossover segmentindekilere baktım.
Vaktim olursa küçüklere de bakarım ama çok fazla sayıda araç var; yine de kolay bir yolunu bulursam burada yayınlarım yine.

musty35: Kuruş üzerinden hesap bana mantıklı gelmiyor; çünkü sabit olan şey akaryakıtın fiyatı değil (tam sabit olmasa da) tüketim miktarı. Bu yüzden hazırladığım tabloda bir depo ile gidilebilecek yol uzunluğu hesabını kullanıyorum.

Dediğim gibi vakit olursa bir A,B,C segmentindeki araçlar için de bir liste hazırlamaya çalışırım; "biz de destek atarız" diyenler olursa, yok demem :)

Ekleme: A-B Segmenti sekmesine şimdilik şu araçları dahil ettim...
Honda Jazz Fun CVT
Opel Corsa Otomatik 5 kapı
Suzuki Alto otomatik
Suzuki Splash otomatik
Suzuki Swift otomatik
Renault Clio otomatik

srdr;
bende sana yardım ederim Otomobil-Kontrol mühendisiyim

Evet arkadaşlar çok teşekkürler. Bayağı uğraşmışsınız. Yararı olacaktır umarım.

ford c max benzinli , toyota verso, ve mercedesin %90 üzerine alınacak arçları 35-40 tl arası varmı yardımların için teşekkürler..

mgulel;

Tamamdır, bana özelden mail adresini gönderirsen sana dokümanda değişiklik yapma yetkisi vereyim.

ayşe ceren;
Ayşe hanım,
İhtiyacınız şöyle sanırım: eğilmenizi gerektirmeyecek kadar yüksek ve tekerlekli sandalyeyi katlamadan koymanıza izin verecek kadar geniş/yüksek bagajı olan bir araç arıyorsunuz.

Ticari araç segmentindeki Doblo, Kangoo, Caddy'lerin bagajları çok geniş. Fakat bu segmentteki araçlara son 1 senedir K belgesi adı verilen bir belge alma zorunluluğu getirilmiş, şehir içinde belirli bölgelerde belirli saatlerde girememe konusu ile birlikte ticari araç segmentindeki bir araç, can sıkıcı olabilir.
Bu araçlar beklediğiniz kadar yüksek olmayabilirler, bi yerinde incelemenizi tavsiye ederim.
Araçların sağ ön koltuğunu dışarı çıkartan bir mekanizma takabiliyorlar, böylece kişiyi kaldırmanız gerekmiyor, şurada bir örneği var:
zgr Bedenler - Engelli Ara KoltuuAyrıca rampa da yapabiliyorlar bu tür araçlara, örneğin:
Engeliler için özel, rampalı araç yapımı - YouTube
Renault'un kendinden rampalı (aracın arkası inen) bir modeli vardı ama bulamadım onu; bunu siz de bir araştırın lütfen.

Hususi oto sınıfında Peugeot 5008'lerin bagajı oldukça derin. Araç da nispeten yüksek ama sandalyeyi katlamadan kaldırmak da zorlamayacak mı sizi?

Berkecan,
C-Max'lar 47binTL'den başlıyor; ÖTVsiz fiyatı 47 / 1.37 = 34binTL'ye alabilirsin.
Mercedes'te yeni A serisi çıkacak, B serisi zaten yeni çıktı. C ve üstü serilere o fiyata bulamazsın. B serisinin de en ucuzu ÖTVsiz 74binTL.
Toyota Verso'nun en ucuzu 53.400TL; ÖTVsiz de 39binTL yapar.
Özetle 35-40bin TL'ye alabileceğin pek çok otomobil var, sen nasıl bir arabaya ihtiyacın olduğunu belirle, gerisi kolay.

35-40 milyar ne kadar cok para ev alınır 1+1 de olsa, aile için geniş araba önemli bende bakmaya başladım ama o fiyatlara ötvsizde olsa çok geliyor.. en fazla 23000tlye kadar sedan olması önemli arabalara bakıyorum eğer 23,000 ötvsiz sıfır araba varsa sedan olarak otomatik vites, bilgilendirirseniz sevinirim.

dizel otomatik veya yarı otomatik düşünenlere şu araçları öneririrm verdiğim fiyatları ötvlidir
1.citroen c3 1.4 e-HDİ 44000
2.Toyota Auris 1.4 confort plus 50.000
3.hundai blue 1.6 dizel otomatik 49.700
4.polo 1.6 dizel otomatik 46.500
5.golf dizel highline 66000

srdr;

allah razı olsun sizden ve sizin gibi düşünenlerden bizleri aydınlattınız
lakin bu bilgilerin bayide kabul görmesi açısından resmi olarak bir ibare koyamazmısınız ama yinede çok güzel olmuş tşkler

:( yeni araç almak için 2yıl var daha o zaman bir geçse

slm!nedir bu yaw????Özürlü kimlik karti olan vatandas istedigi arabayi alip kullanabilmeli!!!Arupada yok böyle bir ayrimcilik!!!

Ben %80 KOAH rahatsizligindan istedigim arabaya ve motor gücü ne olursa olsun 0 vergi ile binebiliyorum!Yok neymis özeltertibat olacakmis yok bilmemne

yok böyle bir uygulama vatandas!!!Sirf bizim memlekete özgü mevzuat denen sacmaliklar!!!Anlamak mümkün degel????

saygilarimla

eline sağlık çok güzel olmuş senden ricam Kia Sportage 1.6 GSL Plus Nissan Qashqai +2 1.6 Tekna Hyundai ix35 1.6 GDI 4x2 Style Plus Mitsubishi ASX 1.6 Intense MT araçlarıda listene eklermisin veya programı şifresiz halde yayınlarsan çok faydalı olur şimdiden teşekkür ederim

Dacia duster otomatik vitesi yok olsa bu listeye girmesi gerekir.....

Renault Megane Sport Tourer Privilage EDC : 40500
Renault Megane Sport Tourer EDC Gt Line : 42500
Piyasadaki en az veren bayinin fiyatları.

volkswagen tiguan nasıl arkadaşlar.dizel, otomatik viteslisi ötvsiz kaç liraya gelir acaba?

ben olsam 2.eli pahalı araba alırım örneğin volkswagen polo golf diğerlerin 2.elleri ölü çünkü ama hayalimdeki araba tabiki Alfo Romeo Giulietta

bazı firmaların anahtar teslim fiyatlarına 834 TL plaka ve MTV tescil masrafı dahil oluyor. hangileri bilmiyorum. satın alacağınız zaman bunları düşüttürmeyi unutmayın lütfen!

Resmi olarak ancak kamu kurumları bir yerlere koyabilir.
Ama mesela bunun çıktısını bir kağıda alırsanız bayideyken referans olarak kullanabilirsiniz.
Başka bir çözüm gelmiyor aklıma.

@aliozdemir_57

Bu exceli görüntülediğiniz yerde File > Download As > Excel diyerek kendi bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.
Ben yine de fırsat bulursam bu yazdığınız araçları da listeye eklemeye çalışırım.

efekt;

23bin * ÖTV = 32bin TL
O fiyata bulabileceğin Otomatik araçların listesi için buraya bak lütfen.
Yok illaki sedan olsun diyorsan da (gerçi sadece 1 tane var) buraya bak.

hlttmz;
MTV tamam da plaka masrafını da düşüyorlar mı? Düşmezler gibime geliyor.

peyami;

Tiguan fena bir araç değil de Dizel+Otomatik olup 1.6'dan düşük motor seçeneği yok. Daha yüksek motor seçeneklerinde var.
Skoda Yeti'de de 1.6 Dizel'de otomatik yok; 2.0 motorda var.
Zaten dizel+otomatik+ençok 1.6 motor olan Tiguan veya Yeti olsa, kapış kapış gidecek...

Hem dizel hem otomatik hem de en fazla 1.6 motor olsun diyorsan benim listeye bak (tabii o listedekiler MPV / SUV). Sedan / hatchback arıyorsan zaten seçenek çok.

yazdığım yorumdan sonra öğrendim, evet plaka düşülmüyormuş.

arkadaşlar honda civic elegance lpg otomatik vites aracı önerirmisiniz
aklımda aurisi dizel yarı otomatik var dı ama hondanın donanımı aklımı çeldi
yakıt olarak arada 35-40 kuruş fark var yılda 15000 km yapmam hayalcilik olur yorumlarınızı bekliyorum

araçların en son olur fiyatları ne kadar oldu? senin yerinde ben olsam düşünmem honda derdim otomatik vites de başka alternatif bilmem. bende alacağım inş. honda olacak kararım.

aklımda bir çok araç vardı halen netleştirrmedim ve yıl sonunuda bekliyorum açıkçası
citroen c3 1.4 e-hdi:45000(dizel)
Auris 1.4 :51000 (dizel)
Honda civi elegans: 52000 (lpg+benzin orjinal)
Mutsbhi cold:33000 (benzin)+lpg sonradan
Ford focus:56000 (benzin)+lpg sonradan
yılda 15000 km yol yapacağımı pek ihtimal vermiyorum 6000-7000 max bu koşulları düşünce dizel ve fazla donanımsız bir araç almak mantıklı gelmiyor honda donanım olarak sınırların ötesinde yorumlarınız veya başka araç önerilerinizi bekliyorum.

Üst Alt