Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç için hangi tarihten sonraki raporlar geçerlidir?

myratyilmaz

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
ÖTV indirimi icin alınan raporlarda tarih sınırlaması var mıdır? Örneğin 2003 yılında alınmış raporla indiriminden yararlanılabilir mi?
Vergi dairesi bir yakınıma söylemiş. Rapor 2008 ve sonrası olmalıymış.

Haziran 2002 tarihinden sonraki raporlar kabul olur. Ben 2003 tarihli raporla yakın zamanda araç aldım.

18 nisan 2015 tarihli Resmi Gazete

Engellilere, engelli sağlık kurulu raporu verilmesine dair ilgili mevzuatın değişmesi halinde, değişiklik tarihinden önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan engelli sağlık kurulu raporları ÖTV istisnası uygulamasında geçerlidir. Ancak, Özel Tüketim Vergisi Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış sağlık kurulu raporlarına dayanılarak bu istisna kapsamında işlem tesis edilmez.

Malul veya engellinin, birden fazla engelli sağlık kurulu raporunun bulunması halinde, en son tarihli rapor bu uygulamada dikkate alınır. Malul veya engelli tarafından geçerli raporun ibraz edilmediğinin tespiti ve ibraz edilmeyen en son tarihli raporun da ilgili istisna uygulamasında aranılan mahiyette olmaması durumunda, ziyaa uğratılan vergi, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır.

Benim birden çok engelli raporum var .İlkii %90 sonuncusu %50 civarında Bu maddeye göre ben artık ÖTV indiriminden yararlanamıyorum. Öyle değil mi?

MTV indiriminde rapor tarihi

MTV indiriminde hangi tarihli tapor esas alınır?

Yeni tarihli rapor varken eski tarihli bir raporumu MTV indiriminde kullanabilir miyim?(Yenisi yetersiz)

ÖTV indirimindeki aşağıdaki kısıtlayıcı hüküm MTV için de geçerli mi?

Malul veya engellinin, birden fazla engelli sağlık kurulu raporunun bulunması halinde, en son tarihli rapor bu uygulamada dikkate alınır. Malul veya engelli tarafından geçerli raporun ibraz edilmediğinin tespiti ve ibraz edilmeyen en son tarihli raporun da ilgili istisna uygulamasında aranılan mahiyette olmaması durumunda, ziyaa uğratılan vergi, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır.

Ben kısıtlayıcı bir hüküm bulamadım MTV mevzuatında.

myratyilmaz

MTV'ye özel bir düzenleme yok benim bildiğim kadarıyla ama GİB'nin artık genel bir uygulamasına dönüşmüş olabilir. Tüm kurumlar hak elde ettikten sonraki tarihte yeni ve düşük oranlı bir rapor alınmışsa bunu sorun haline getiriyor...

Üst Alt