Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç raporu için 300 TL ek ücret istiyorlar!?

mervee2

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Annemin adına araç satın almaya karar verdim kendisinin yüzde 90 civarlarında engel durumu var üniversite hastanesine başvurduğumda normal engelli raporunun ücretsiz olduğunu fakat ötv/vergi indirimli olanın 300 TL olduğunu söylediler. Ben bu parayı ödemezsem ve raporda diğer kısmında "ötv/vergi muafiyeti için" yazmazsa yararlanamam mı? konuyu bilenler yardımcı olurmusunuz teşekkürler

bildiğim kadarıyla %90 üzeri raporlarda ötv yazılmadan alınabiliyor

vuralh

verdiğiniz linkteki kişinin dediğine göre yüzde 90 üzeri olması yeterli

Biz de işlemlere yeni başladık en başta bir form dolduruyorsunuz ne için istediğinizi belirtiyorsunuz orda (ÖTV, akülü araç, bakım aylığı vs) ÖTV yazınca da 218 TL ücret çıkıyor. Ayrıca istenilen tetkikler de ücretli oluyormuş mesela ben MR için 101 TL ekstra ödedim.
Bildiğim kadarıyla 218 TL rapor ücreti standart bi ücret, sizden niçin 300 istediler?

merhalar %68 engelli raporumu yenilemek ve ötv indirmli araç almak için hakem hastaneye yapmış olduğum müracatta başvuru formu doldururken ötv kısmını işaretledim işleme alan memur arkadaş 250tl ücreti var vezneye ödeyip gelin dedi ödedim işlemlere başladım bunun dışında başka bir ücret ödemedim %91 engelli raporumu eylül 2020 de aldım.Yanlız raporunuzda ötv yazmasa dahi %90 raporunuz varsada ötv indiriminden yararlanıyorsunuz.Annemin %91 raporu vardı normal rapor ötv yazmayan babam müracat etti sıfır Dacia duster araç aldı oradan biliyorum.Benim raporum %68 olduğu için yükseltmek ve araç almak için ötv yi işaretledim.belkide işaretlemsemde raporum yükselip %91 alsaydımda araç alabilecektim.Kısaca raporunuz varken yükseltmek istediğinizde sizden bir şık işaretlemeniz isteniyor ötv işaretleyincede 250tl kitliyorlar.

Arkadaşlar dediklerinizin sonucu anladığım şey laf oyunlarıyla 250 yada 300 TL ücret çıkarıyorlar haksız olarak

mervee2
dostum ben 2020 de 200 tl verdim suanda 218 tl olması lazım hastane calısanıyım aynı zamanda

isteğe bağlı raporlarda ücret ödenir sadece engelli durum bildirir raporlara ücret ödenmez

ben de yeni başvurdum. evrakları verdim çoktan. görevli arkadaş %90 üzeri çıkacağını belirtti zaten ama yine de ötv indirimi işaretlediğim için ödemeyi aldılar. Ötv işaretlemeden önce "sisteme bakayım %90 üzeri çıkıyor mu boşuna ödemeyin diye" baktı %90 üzeri çıkıyor "ötv indirimi oluyor size ücreti ödeyin gelin" dedi.

sizin demenize göre ya görevli bunu bilmiyor yada %90 üzeri olsa bile ücret alınıyor. Bu arada rapor anneme çıkacak ve fiziki durum değil nefes sebebiyle böyle, belkide fiziki engelden dolayı %90 çıkarsa ücret alınmıyordur.

Ben durum bildirir engelli raporu için hakem hastanesine muayene oldum. İl sağlık müdürlüğündeki görevli, silah ve ötv indirimi için rapor almadığın takdirde ücret talep edemezler dediği ve araştırdığım kadarıyla öğrencilerden de ücret alınmadığını öğrendiğim halde benden kayıtsız şartsız 218 lira ücret aldılar.

Makbuzun fotokopisi var şikayet edeceğim.

Arkadaşlar bende İki gün önce heyete girdim ötv indirimi için yazdım direk 218 TL ödedim ordaki görevliyede dedim önceden 50 TL ödemiştim tek doktor öyle değilmi dedim bu ötv için dedi normal heyet gibi dedi ödedik eğer haksız kazanç diyorsanız gider sağlık bakanlığına yazarım

Arkadaşlar bu konu ile ilgili durum nedir? 2023 güncel rakama göre, başvuruda ötv indirimi işaretlenirse 800 küsür TL yatırılması isteniyor. Bazı hastaneler hiç sormuyor bazıları çok dikkat ediyor. Hukuki kaynağı nedir? Yorumu veya başına böyle şey gelen var mı? Kişi başvururken %90 çıkacağını nerden bilsin ki?

Arkadaşlar bu durum tamamen hastanenin kişisel yolma politikası siz oraya ötv şıkkını işaretlemeseniz bile %90 üzeri çıktığında ötvsiz araç alabilirsiniz

Üst Alt