Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz aracı olan başka geliri olmayan evli biri 2022 alabilir mi?

ergün32

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
1
1.evli
2.ssk yok
3.hiç bir geliri yok
4.evi yok
5.ötv siz 37000 tl tutarında bir otomobili olan başka hiçbir menkul- gayrimenkulu olmayan biri 2022 maaşı alabilirmi...

Yönetmelik bu konuda şöyle diyor:

"8) Hanenin binek aracı için aracın kasko/rayiç bedelinin 120’de biri,
9) Hanenin ticari/ zirai amaçlı aracı için aracın kasko bedelinin 120’de biri, kasko bedelinin belirlenememesi halinde ise rayiç bedelinin 120’de biri ile bu araçların (takdir/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,"

Şİmdi aracınızın binek aracı olarak kullanıldıgını ve dediğiniz gibi hiçbir gelirinizin olmadığını varsayayarak hesabınızı nasıl yapacagınızı anlatalım:

Diyelim ki hiçbir geliriniz yok. Diyelim ki hanede hiç çalışan yok. Diyelim ki hane dışında hiç nafaka yukumlusu yakınınız yok. Sadece aracınız var.
Aracınızın rayic bedeli/ kasko bedeli hesaplanacaktır. Bu miktar da hanenin aylık gelir ortalamasına dahil edilecektir.
Ayrıca aylık harcama/gider ortalamanız (gıda, giyim, kira, ısınma, eğitim, sağlık, ulaşım, eğlence ve benzerlerine yapılan yıllık ödemelerin aylık ortalaması) hesaplanacaktır.
Buna göre benim yukarıdaki varsayımlarımı da dikkate alarak şöyle hesaplayacaksınız.

hanenin aylık gelir ortalaması= Aracın kasko/rayic bedelinin 120'de biri.
hanenin aylık harcama ortalaması= Diyelim ki 600 Lira olarak tesbit edildi.

Eger yapacagınız hesapta aylık harcama ortalaması aylık gelir ortalamasını geçiyorsa aradaki farkı
yukarıdaki "hanenin aylık gelir ortalaması" miktarına ekleyeceksiniz.
Böylece aylık gelir ortalamasını bulacaksınız. Sonra bu miktarı da hanedeki kişi sayısına böleceksiniz.
Eger kişi başına düşen miktar 119 lirayı geçiyorsa muhtaç bulunmazsınız ve size 2022 aylıgı baglanmaz.

Hesabı yapamıyorsanız, aracınızın kasko/rayic bedelini soyleyin yapayım.
hanede kişi sayısını da belirtin.
Ayrıca hanede kimlerin oldugunu ve varsa hane dışında nafaka yukumlusu yakınları ( anne-baba, çocuklar, refah içinde yaşayan kardeş, buyukbaba, buyukanne) onları da gelir durumlarıyla birlikte belirtin.

Ayrıca yeni yönetmelik devreye girdi. yeni yönetmelik engelliler aleyhine ve tam bir rezalet. Bunları bilin ve tepkilerinizi ortaya koyun. Ayrıca gelişmelerden haberdar olmak için şuralara da bakabilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/202...a-dusen-gelir-miktari-nasil-hesaplaniyor.html
http://www.engelliler.biz/forum/202...resmi-gazetede-yayinlandi-25-ocak-2013-a.html

merhaba kalem hanım yardımınız için tesekkurler.durumu söyle özetleyeyim.evdeki nufus 2 kişi, araç 55000 tl kasko bedelli ama ötv indikten sonra 37000 tl alındı..evde bakım parası hariç hiç geliri yok ve hem kendi hemde eşi adına kayıtlı ne bir gelir nede menkul-gayrımenkul yok.arabada 25ooo tlsi borç ile alındı

ERGün bey evde bakım alıyorsun , araba aldın evde bakım kesilmiyor mu? Bende araba alıyorum, evde bakım var o yüzden sordum..

Ergün ÖTV indirimi vs Yönetmelikte söylenmemiş. ÖTV indiriminden yararlanıldığı biliniyor. Bunu hesaba katsalardı söylenirdi.
Araç için kasko/rayic bedel dikkate alınıyor. Borcun olması borcunun devam etmesi de bir şey değiştirmiyor.
Evde 2 kişisiniz. Aracın kasko bedeli 55 bin. 120'de birini hesapladığımızda muhtaçlık sınırı aşan bir miktar çıkıyor ortaya. Bu miktar sizin geliriniz kabul edilecek. Aylığınız muhtaç olmadıgınız yönünde reddedilecektir.
Bu durumda 2022 aylığı baglanmaz size.
Tabi başvuru hakkınız saklı. Vakfa gidin başvurun.
Sonuçları da lütfen buradan paylaşın.
Sonuçta her şey tepetaklak. Sizlerin geri dönüş yapması ve uygulamalar hakkında bilgi vermesi haklarımızı aramak açısından ve uygulamaları görüp ona göre çözümler üretmek açısından çok faydalı olacak.

tekrar edim 2022 aylıgı alamazsınız.

tesekkurler kalem hanım başvuru yapmıştım zaten sonucu bekliyorum...belli olunca buradan paylasırım

Üst Alt