Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz aracın 5 yıl dolmadan satılmasında ödenecek tutar!?

huseyinos

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
2021 yılında %90 engelli raporuma araç aldım 2 yıl oldu, kasko firması aracı kullanan iş arkadaşımın kaza yapması benim de o an araçta bulunmamam durumunda ödeme yapmayız demesi, aracı kullanacak başka akrabam olmaması, ve benim de bu sene emekli olmam sebebi ile iş arkadaşlığımızın sona ermesi sebebiyle aracı satma kararı aldım.
Ümraniye vergi dairesini aradım bana internet vergi dairesinden dilekçe yazmamı söyledi yazdık gönderdim.
Ama memurun bir sözü kafamı karıştırdı, 2 yıl doldu 3 yıl kaldı deyince ödenmeyen otv nin 3 senelik kısmını ödersin dedi.
Daha önce ödeyen arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim.
İşlemeleri nasıl başlatacağız nasıl yürüyecek kısa bilgi verebilir misiniz.

Merhaba, ödeyeceğiniz tutarı öğrenmek istiyorsanız ruhsat ile vergi dairesine gidin tam olarak hesaplar. Satarken ise alıcı ile birlikte Ümraniye Vergi dairesine giderek dilekçe verecekseniz. 1 saat içinde size bir evrak vererek vezneye yönlendirecek. Veznede ödeme yaparak makbuz ve evrak verilecek. Bu evrak ile noterden hemen satış verebilirsiniz. Bu işlemler 2-3 saatte tamamlanıyor.

Ödeyeceğiniz tutar ilk aldığınızdan az çıkacaktır. Matrah düzenlemesi yapıldıkça tutarınız düşer geçen zaman dilimine göre düşmez.

Bilgi için çok teşekkür ederim aracın yalın fiyatı 151 bin tl idi KDV tutarı 27.200 tl ödenmeyen otv de 121.220 tl görünüyor
Aldığım dönem de %80 lik dilime girmekte idi şuan 151.000 tl %45 lik dilime girmekte, bugünün hesabını mı yapacaklar acaba?
Bir de kdv ekleniyor mu üzerine.

Evet Ötv dilimi değiştiği için yapmış olduğunuz hesap ile yapılacak. İlk olarak ödenmeyen ötv tutarı sonra kdv tutarı hesaplanacak toplam tutar ödenecek.

Değerli arkadaşlar,
İnternet vergi dairesinden ümraniye vd ne yazı yazdık dün memur arkadaş arayıp detaylı bilgi verdi
13. 000 tl si KDV olmak üzere toplam 80.000 tl ödeneceğini söyledi.
Önünüzdeki hafta içi işlemleri tamamladığımda süreci detaylı şekilde rehber olarak foruma aktaracağım.

Üst Alt