Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz Fiat fiorino alabilir miyim?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar ben fiat fiorino veya pevgeot bibper tepee gibi araç almak istiyorum. Ançak bu tür araçlar ticari sınıfında yani husisi değil bu durumda ötv siz alabilirmiyim yada ikinci el araç alsam h sınıfı ruhsat alabilirmiyim.

Ben 3 sene fiorino kullandim ve cok memnundum...Fiorino hem ticari hemde binek oto olarak var zaten...Yani ben ticari istemem,ben binek istiyorum dersen zaten ruhsata binek yaziyorlar ve %de 40 indirimle alirsin...Her iki araba da ayni.Sadece ruhsata ne yazarlarsa,araba o oluyor..Binekse binek degilse ticari oluyor...Yani kisaca fiorino alirsan memnun kalirsin...

MTV den yine muaf olabilirsin ama yine her yıl muayene yaptırman gerikiyor o araçları diye biliyorum.. çünkü kamyonet yazıyor ruhsatta.. hususide olsa muayene istiyor lar sanırım

kamyonet olani yaklasik 32 gibi ama ruhsatta hususi olsun istersen ozaman da 43 bin civari.Ama 43 binlik araba sana yine 32 ye falan geliyo ve hususi olani 3 sene muayeneye goturmuyorsun..3 sene sonunda da her 2 senede bir goturmen lazim...Kamyonet diye geceni,aldiktan 1 sene sonra muayeneye goturmen lazim...Kamyonet diye geceni ise sanirim %15 OTV indirimi uyguluyorlar...Benim aracim kamyonet geciyordu fiorino emotion triptonik vites dizel...

İndirimli alabilirsin fakat ticarisini değil bineğini al. Vergisi fazla diye bineği daha pahalı ama engellilere vegi indirimi olduğu için aynı fiyata alabilirsin. O zaman ne fark eder diyeceksin, deme :Dticarinin muayenesi falan fazla bbbir sürü sıkıntısı var ama asıl farkı satarken göreceksin, beş yıl sonra satarken, bineği daha pahalı satabilirsin :D

verdiğiniz bilgilerden dolayı hepinize çok teşkkür ederim bugün o km honda civic 1.6 otomtatik anlaştım kredi işi olursa alacağın lpg li

fero;

yanlış bilgilendir me otomobilden hiç farkı olmaz ruhsatta otomobil yazarsa 2 yılda muayne sadece alırken ötv artığı için fiyat artar.ben de bu aracı tavsiye etmem

Sevgili Mavicnc,sanirim muayene konusunda sen eksik bilgiye sahipsin!! Ben elimden geldigi kadar,net bilgi sahibi olmadigimda,bilgi vermemeye calisiyorum...
Sifir km araba aldiginda,ayrica eger ticari gecmiyorsa,3 sene sonunda ilk muayenesine girer...
Yani yanlis bilgi vermedim,ben eminim...Senin iyi arastirmani tavsiye ederim...

Üst Alt