Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz olarak 2018 yılında aldığım aracı nasıl satabilirim?

leaderboy

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

2018 yılında ÖTV'siz araç aldım. yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Aracımı satmak istiyorum bununla ilgili nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

5 yıl satamıyorsunuz eğer öncesinde satmak isteseniz ödemediğiniz ötvleri vererek satıyorsunuz diye biliyorum bende 2018de araç aldım ötvsiz araçta hak mahrumiyeti görünüyor sizinki de öyledir

Merhaba iki yolunuz var.
1 ötv yi ödeyerek satışını yaparsınız ve aracınızın tescil tarihinden itibaren 5 yılınız dolmadan ötv muafiyetli tekrar araç alamazsınız.
2 Engelli den engelliye sata bilirsiniz o zaman ötv yi ödemeden satışını yapa bilirsiniz ve gene aracınızın tescil tarihinden itibaren 5 yılınız dolmadan ötv muafiyetli tekrar araç alamazsınız.

denizin kızı teşekkür ederim bilgi için evet hak mahrumiyeti var aracımda .
cabbarehlinamus teşekkür ederim. artık her iki yoldan birini seçeceğiz. Engelliye olan satış işlemin süreci nasıl acaba ?

o konuyu vergi dairesi ile görüşmeniz gerekiyor.
Engelli birisi aynı fiyata sıfırı olan aracı kolay kolay almaz o seçeneginiz çok düşük bir ihtimal maalesef. leaderboy

Üst Alt