Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz yeni araç nasıl alınır?

borayeris

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Merhaba, 18 yaşındaki Megane station wagon arabamız artık beni değiştirin diyor. 23 sene önce ÖSS ve ÖYS'de benim söylediğim şıkları karalayacak yardımcı için rapor almıştık ama aradan çok zaman geçti. Bir sürü şey değişmiştir.

1) Rapor alıp ilk defa bir arabanızı indirimli ödemek istiyoruz. Yakın zamanlarda bu işi yapmış biri prosedürü anlatabilir mi lütfen?

2) İnternette okuduğum bazı sitelerde önce vergi dairesine gidilmesi gerektiğini, onların hastaneye yönlendirdiğini yazmışlar. Bu doğru mu?

3) Alınacak arabalar için bir motor kısıtlaması var mı?

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Engeliniz ortapedik mi ?
Eski raporunuz var mı varsa engel oranınız yüzde kaç ?

bLaCkRaCe

Valla bilemiyorum. Fakat şunu söyleyeyim hiç yürüyemiyorum. Ellerimi tam kullanamıyorum. Eğer bana %90 üstü vermezlerse kime verirler bilemiyorum.

İşyerinde sol ayak bilegime ağırlık düştü ayak bilegime platin takıldı , bu olay 2 ay önce oldu. İş mahkemesinde dava açtık avukat mahkeme seni hastaneye gönderecek dedi. Oradan bir oran geldiğinde ÖTV siz otomatik vites araç alabilirimiyim?

Erdalgunduz

Yürümende bir kalıcı kayıp yoksa olmaz. Babamın kalça kemiği protezle değiştirildi. Eskisinden daha iyi yürüyor. Protez var diye niye engelli olasın?

100 de 47 engelli raporum mevcut zaten. Sol alt ekstremite den 1 oran alınsa bile engelli ehliyeti ve ÖTV siz araç alinabiliyormus. Sorunun cevabını bugün maliye den öğrendim. Teşekkürler...

Ayriyeten kalça kemiği ile ayak bileği oranları farklı oluyor benim sol ayak bilegimde hareket kısıtlılığı ve his kaybı mevcut. Dr um ile konuştuğumda ayak bileğinde platin mevcut ve kısıt tan dolayı 100 de 5 ten aşağı oran çıkmaz dedi..

Üst Alt