Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Over ca sonucu malulen emeklilik sonrası kontrol muayenesi ve emeklilik iptali..?

ozlemcetin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2009 haziran ayında ameliyat oldum ve over ca evre 3c teşhisi konuldu. Rahim, yumurtalık, lenf bezleri alındı karaciğerde olan 2 tümör kemoterapi ile silindi.

Bir arkadaşım vasıtasıyla malulen emekli olabileceğimi öğrendim ve başvurdum. Kontrolleri yaptırdım ve malulen emekli oldum.
yalnız şimdi kontrol muayenesinde bana sağlam raporu verilmesi durumu olabilir ve bununla birlikte emeklilik iptali olabilirmiş.
Bu konuda bilgi verebilir misiniz acaba kanser hastaları için risk her zaman devam ederken bana bundan sonra hayatın boyunda 3 ya da 4 aylık kontrollere gelmek zorundasın denilirken benim iyi olduğuma ve emeklilik iptaline karar verilme olasılığı var mı acaba.

İlginize teşekkür ederim

Raporunuzda kontrol süresi bulunmaktaysa ve doktorlar teşhis yaparken iyileştiğinizi yada oranınızı düşürürse, emekliliğiniz fes olur. İnşallah böle bir durum olmaz.

teşekkür ederim
peki bu oranlar neye göre belirleniyor bir tablosu bilgisi varmı ve oranın kaç olması lazım

over ca malulen emeklilik kontrol muayenesine ek rapor ve iptal

merhaba

over ca nedeniyle malulen emekli olduğumu ve kontrol muayenesi ile ilgili sorumu daha önce sormuştum cevap almıştım ve olay gerçekleşti
2 sene dolması nedeniyle kontrol muayenesine gittim bin bir güçlükle kurulda doktorlara imzaları attırdım, daha önce bana evre 4 diyen onkolog tarafından rapor 3 olarak değiştirildi niye diye sorduğumda aaa daha önce niye öyle demişim ama fark etmez o da aynı şey diye garip bir cevap aldım. rapor sgk ya ve sağlık kuruluna gittikten sonra dün öğrendim ki kurul bana haseki tarafından verilen kurul raporunu kabul etmiyor tedavi gördüğüm çapa onkolojiden yeniden yazı istiyor bu madem gerekli bir şey daha önceden neden yapılmaz bunlar gerçekleşirken 1,5 ay geçti ve sonuç sıfır araya bayram girince tabiki ben ancak haftaya başvuru yapabileceğim oradan sonuç gelecek yeniden sgk yeniden sağlık kurulu bir 1,5 ay daha geçecek bu sürede sanırım benim emeklilik iptal olacak ama beni bu arada gitmem gereken doktor kontrolüm ve yaptırmam gereken tetkiklerim var peki ben onları nasıl yaptırıcam bunların amacı nedir ne yapmaya çalışıyorlar ben anlamış değilim doktorum bana kanser hastasına sen düzeldin diye hiç bir doktor diyemez hayatın boyunca kontrolde olacaksın derken iş başvurusu yapınca iş yerleri kanser geçmişi olduğunu öğrenince aaa neyse biz sizi ararız deyip ardına bile bakmazken beni iyi olduğuma ve artık çalışmam gerektiğine karar veren yetkililer bir zahmet bana iş bulup sosyal güvencemi de sağlasınlar ben de tedavime devam edebileyim. bunların böyle bir hakkı ve yetkisi var mı acaba daha önce bu şekilde iptal olmuş emekliliği olan varmı bilgi alabilirmiyim. biraz asabilik yarattığından fazla uzun yazdım galiba kusura bakmayın

Kontrol muayenesinde de sgk burnumuzdan fitil fitil getirmeye devam ediyor maalesef. Ve rapor alıp süreci tamamlamaktan başka yol da yok. Olabildiğince sakin kalıp kontrol muayenesini tamamlamaya çalışın. Sabır...

Ayrıca işleriniz kurum çalışanları tarafından aksatılırsa, savsaklanırsa, 170 numaralı sgk hattını ve 150 numaralı BİMER hattını kullanmaktan da çekinmeyin.

http://www.engelliler.biz/forum/sag...dahi-devam-etmekte-olan-tedavi-kesilemez.html
http://www.engelliler.biz/forum/sag...rinin-kesilmemesi-icin-duzenleme-yapildi.html

merhaba
benim kontrol muayene sonucunda emekliliğim iptal edildi. tabi benim mr çekimlerim, doktor kontrollerim, tahlillerim devam ediyor bu şartlarda nasıl devam edecek henüz onu anlamış değilim.
ben emekli olmak istersem nasıl bir yol izlemeliyim. 2775 gün prim ödemem var

Özlem hanım, iptal kararına karşı sgk yüksek sağlık kurulunca yeniden değerlendirilmesi talebiyle itirazda bulundunuz mu?

Sağlık güvencesi açısından -eğer sigortalı olamıyor ya da bakmakla yükümlü olunan kişi kapsamında sağlık güvenceli olamıyorsanız- gelir tespiti yaptırıp duruma göre prim ödeyerek ya da ödemeksizin genel sağlık sigortalı olmanız gerek: http://www.engelliler.biz/forum/sag...an-yararlanabilmek-icin-gelir-kriterleri.html

Üst Alt