Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oy kullanmaya dair tecrübelerinizi buraya aktarır mısınız? [Tartışma]

nehirdila

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
yüzde 90 agır engelli annemi seçme hakkını kullanması için okula götürdük
2. kattaki şahsiyetler lütfedip aşagı inmediler binbir zorlukla gittigimiz gibi binbir zorlukla eli boş geri döndük

bu konuda yasal hakkımız nedir arkadaşlar bilenler lütfen yazsın napıp edip ounu kullanmak istiyor annem saat 5 e kadar vaktimiz var yılmıcaz en kötü ihtimal tut şunun ucunu çıkaralım abi :) yapıp annemi o 2. kata çıkaracagım.

yılmak yokkkkkkkkk

Aslında engellilerin oy kullanabileceği, düz ayak bir sandık neden yapmazlar anlamış değilim.

Sözüm ona bu seçimde YSK gerekli düzenlemeyi yapmıştı! Ben henüz gitmedim oy kullanmaya, ama elimdeki pusula önceki seçimde oy kullandığım yerde oy kullanacağımı söylüyor, yani 2. katta! Birazdan gidip her seçimde olduğu gibi yine cıngar çıkartıcam...

Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nda bir süre önce yayınlanan haber:
Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye Kavaf’ın sorumluluğundaki Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nın Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile yaptığı çalışmalar neticesinde özürlü vatandaşlar sandığa daha rahat gidecekler.
Çalışmalar kapsamında, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nca özürlü veritabanı YSK Başkanlığı’na bildirilmiştir. Böylece, seçmen kütüklerinde özürlü seçmenler (ortopedik ve görme özürlü) (Ö) harfi ile gösterilecek ve bu durumdaki vatandaşlarımız için rahat oy kullanabilecekleri alanlar oluşturulacaktır. Bu kapsamda, ortopedik özürlü, görme özürlü ve 75 yaş üzeri vatandaşlar ile aileleri binaların giriş katlarında seçme haklarını kullanabileceklerdir. Bu uygulamalar ilk defa 12 Haziran Genel Seçimlerinde hayata geçirilecektir.

Bu çalışmaları takiben, ileriki yıllarda düzenlenecek seçimlerde özürlülerin siyasal hayata katılımını kolaylaştırmak amacıyla 'Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun’da da değişiklikler yapılması için bir öneri paketi hazırlanmıştır. Bu değişikliklerle yatağa bağlı durumdaki özürlüler de dâhil olmak üzere tüm özürlülerin internet ile elektronik oy kullanabilmeleri mümkün olabilecektir.

GENEL SEÇİMDE OY KULLANACAK ÖZÜRLÜ VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE!
12 Haziran 2011’de yapılacak Milletvekili Genel Seçimi’nde, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı veritabanına kayıtlı özürlü (ortopedik ve görme özürlü) seçmenler, başka herhangi bir işleme gerek kalmadan Yüksek Seçim Kurulu tarafından kendilerine uygun olarak sandık ataması yapılan yerlerde oy kullanabileceklerdir.

SEÇMEN LİSTESİNDE ÖZÜRLÜLÜK DURUMU KAYITLI OLMAYAN ÖZÜRLÜ SEÇMENLERİN DİKKATİNE!
Özürlüler İdaresi Başkanlığı veritabanına kayıtlı olmayan özürlü (ortopedik ve görme özürlü) vatandaşlarımız, Genel Seçimde kendilerine uygun mekânlarda oylarını kullanmak istiyorlarsa, 18 – 31 Mart 2011 tarihleri arasında ikametlerinin bulunduğu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na özürlülük durumlarını belirten herhangi bir belge olmadan sadece özürlü olduğunu beyan ederek durumlarına uygun sandık ataması yapılmasını sağlanmasını talep ederek, seçim tarihinde yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçebileceklerdir.

Konuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu kararına ulaşmak için tıklayınız.

bende kuallanamaım malesef. cihaz kullanıorum

Gitmicektim ama dayanamadım, sağolsun arkadaşlar arabayla gidelim dedi gittik. Ankara Kurtuluş ilköğretim okulunda kullandık, okulda engelli seçmene dair herhangi bir kolaylık bulunmuyor. Okulda eski olduğundan engelliler için tam bir işkence... Polisler, sandık görevlileri dahil kimsede gram bilgi yok bu konuda; okulun ön araç giriş kapısı dahi kapalı. Girişte kapıyı açtıramadığımızdan 150m yürüdük, merdivenlerden çıktık okula girdik. Resmi olarak engelli olmama rağmen sandığım 2. katta idi ama çıkmadım girişte oturdum sandalyeye, arkadaşlar sandık görevlilerinin yanına fln gitti 15dk a geldiler ama elleri boş:) Daha sonra bir ilgili bulduk (sanırım ysk görevlisiydi)"-n'olcak böyle" dedim "-sen bir yere kıpırdamıyorsun burda kullanacaksın" dedi, o karmaşada 4 polis bize eşlik etti ama kalabılığı görünce geldiklerine eminim çünkü onlar dünyadan bir haber:) Ysk görevlisi gerkenleri yaptı ve engelli kimliğimi kapan sandık görevlileri oy pusulasını falan getirdi oyumu kullandım. Daha sonra gelen engellilerde yana döne sandık ararken onlarda benim kullandığım yerde kullandı. Ayrıca o görevli sağolsun okulun ön giriş kapısınıda açtırdı ve aracımızla kolayca çıktık.

oyumu yine 2. katta kullandım. aşağı inmedi efendiler. vatandaş beni tekerlekli sandalyemle çıkardı. merdüvenlerden düşebilllirdik, hersey olabilirdi ki hesabını kim vercekti. ben de bağırıp cağırdım, dedim ki;
"başbakan reklamlarda engellilerin tüm sorunlarını çözdük diye reklam yapıyordu. hani taşımalı eğitim vs reklamları okulda oyumu dahi kullanamıyorum. hani sandıklar engelli seçmenler için giriş kata konacaktı. hani pozitif ayrımcılık yasalaşmıştı. hini lafa gelince hersey bizler için gülük gülüstanlıktı. hani özürlüler idaresi ve ilgili bakan açıklama yapmıştı, oylarımızı rahat kullanacaktık. hani mişti, mıştı nerdeeeeeeeeeeeeeeee!"
rezillikte önceki seçimlerden hiiiç fark yoktu 10 yıldır yangelip yatıyolar tabi:

YİNE HAYAT DÜĞÜMLENDİ BOĞAZIMA
yada ENGELLİYE OY ENGELİ

Oyumu kullanmam işkence gibiydi. Tekerlekli sandalyemle bir kat yukarı çıkarıldım. Bu adaletsizliktir. Yirmibirinci yüzyılda çağdaş Atatürk cumhuriyetime yakışmayan yüz karası bir tutum. Hani nerede benim seçme-seçilme yani taleb etme-edilme hakkım. Bu durumda engellisine sahip çıkan, demokratik bir toplumdan söz etmek mümkün mü? Yoksa önce haklarımızı gasp edip, sonra gasp edilen haklarımızı geri teslim edilmesinin adına “pozitif ayrımcılık diyerek, “ hamasiyet politikası yapanlar; şimdi nerdesiniz? Oysa bizler pozitif ayrımcılık değil, yalnızca en temel anayasal haklarımızı kullanırken; sadece eşitlik istiyoruz: EŞİTLİK! Hepsi bu.

Çok şey mi istiyoruz? Asla hayır. Çünkü cumhuriyet devrimleriyle yasalaşan “seçme ve seçilme hakkının” Fransa gibi birçok çağdaş Avrupa ülkelerinden önce kadınlarımıza tanınmasının önemini kim görmezden gelebilir? Atatürk 30 Mart 1923' de Vakit Gazetesi' nde yayınlanan bir beyanatında; 'İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı göklere yükselebilsin? ' der. Öyleyse çağımızda engellinin seçme ve seçilme hakkın gözetmemek hangi vicdana sığar? Böyle bir ulusun çağdaş ve evrensel insan haklarına saygılı olabileceği düşünülebilinir mi? Bu cumhuriyetimin kendi varoluş yasalarını yıkın bir aykırılık değil de nedir?

Biz engel(i) enen Atatürk’ün evlatları, kimse bizden karar hakkımızı alamaz.Sürünerekte olsa o merdivenleri çıkarım ve tepkimi hiç değilse demokratik hak olan oyumla vicdanlarına fırlatırım. Bu bizleri yoksayan politikaya karşı boynumun borcu! İşte, bana öyle geliyor ki engellilere hizmet götürmedikleri için bu tepkimizden çekinerek, oy vermemizi yine zorlaştırdılar.

Zorluklardan biride, onca zahmetle almış olduğum TC kimlik mumarası belgesine bakmak bir yana, nüfus cüzdanıma dahi bakma zahmetinde bulunmayarak, oy kullanmama göz yummuş olmalarıydı. Artık yok sayılmanın bu kadarına da pes! Uyardığımda ise ismimin listede olması yeterli dendi.
NURTEN AKTAŞ

.............. güzel hatırlatma sağolun. geçen seçimde yukarıda yaşadıklarımı gazete ve dergilerde yayınlamıştım. oy kullanmak en temel hakkımız lütfen, insanca yaşamak için sahip çıkalım​
!

ehhh biz duymayanlarin bi sikayeti olamaz sapasaglam tasi siksak suyunu cikaririz kimselere mudanaa etmek istemeyiz :confused:
sasdkin gorevlinin teki illaki belgende belgen diye tutturdu iste nufus cuzdanim desemde tekrar tekrar belgeyi soruyor bende dilsizce cektim duyduklarimida duymaz numarasina yattim becerebildigim kadar
insani zorla sagir olsamda bide dilsiz yapicklqar bu kidisle
yuruyup cikmaya kalkinca oburuku elile isaret etti yanina cagirip oy pusulasini verdi:eek: haaa artik ogreniyorum dilsizceyi
ne bu

Bende gittim kullandım oyumu. Allahtan tanıdıklar vardı oy kullandığım yerde ve tam dört kişinin yardımı ile ikinci kata çıkartıldım ve böylelikle oyumu kullana bildim. Gerçekten çok can sıkıcı bir durumdu...

yüzde 90 agır engelli annemi seçme hakkını kullanması için okula götürdük
2. kattaki şahsiyetler lütfedip aşagı inmediler binbir zorlukla gittigimiz gibi binbir zorlukla eli boş geri döndük

bu konuda yasal hakkımız nedir arkadaşlar bilenler lütfen yazsın napıp edip ounu kullanmak istiyor annem saat 5 e kadar vaktimiz var yılmıcaz en kötü ihtimal tut şunun ucunu çıkaralım abi :) yapıp annemi o 2. kata çıkaracagım.

yılmak yokkkkkkkkk

kardeş en iyisi sen çıkar yukarı bu pazar günü bir çare bulacagına ihtimal veremiyorum çünki oradaki görevlilerin çoguda devlet memuru anlamadıkları bir konuda parmaklarını oynattıramazsın çünki hepsi korkak bakma aslan kesildiklerine korkularından ortalıgı velveleye verirler. kolay gelsin

benım rahattı sagolsunlar geldıler hıc zorluk olmadı:)

Size yaşama hakkı tanımayanlara bu saygı hepinizi kutluyorum!

Sandığa tek şartla gidilir.
Sizden olana destek vermek için gidilir ve bu zahmete katlanılır..!

Hamdolsun bu sefer boykotcuyum!
Kişi verdiği oy ile ya engelli kardeşine yapılan zulme ortak oldu! Yada hak vericiye destek oldu zaman göstericek..
Görücez, bakalım seçimden sonra bana kim hakkımı vericek(destekcisi ile), veya vermeyip zulm (destekcisi ile) edicek!!!...
Kimsenin günahına da, sevabınada ortak olmıyacağım bakalım günahı mı seçtim sevabımı kaybettim:confused:
Bu seçimi bana ALLAH yaptırdı!. HAMD olsun...:eek::eek::eek: Ne zarar/Ne kar= Zarar etmekten iyidir...

çokta acımasız olmayalım..ben konyada yaşıyorum oy kullandığım okulda ne rampa nede asansör vardı ama memurlar polisler bilinçlilerdi.. sandık başkanlarına talimat verilmiş memurlar yaşlı ve yukarıya çıkamayan engelliler için aşagıya geliyorlardı.. şöyleki kuru memurun yanında yaş memurda yanmasın :) tabiri caiz ise..demek istediğim şu her yer ve herkez bir deyil diye düşünüyorum..yeni seçim vatana millete hayırlı ve uğurlu olsun.

Oy kullanmak nedir ? Yönetimde söz sahibi olmanız mı veya sizi yönetecek!!! insanları seçmek mi.Ama bu ikisi aynı diyenler için hiçde aynı değil.Birincisi daha çok batı avrupa demokrasilerinde olur ikinciside bizim gibi demokrasiyi kendi kazanmayan ,ne olduğunu bile bilmezken bir gecede bundan sonra demokrasiyle yönetileceksiniz denilen toplumlarda.çünkü asırlar süren biat kültürü genlerimize o kadar yerleşmiştir ki yönetilmekten fetişistçe bir zevk duyarız toplumun vakit geçirdiğimiz her katmanında.Belki bu başlangıç bu konuyla alakasız gibi gelebilir kimilerine. evimin arkasındaki okulda bir rampa vardı sandalyeli bir öğrenci için, demirden.Gendelde ilk sınıfların üstünde tepinip uyutmadığı hay sizin yapacağınız rampa diye yataktan fırlarken o çocuğun sadece onunla bir nebzede olsa rahat edebildiği gelince akla yüzde hafif bir tebessüm olan,oynasın çocuklar denilen bir rampa.O rampa bugün hangi akla hizmetle alınan bir karar olduğunu şu an bile kestiremediğim bir şekilde kaldırılmış yada rampa karneyi aldı erkenden tatile gitti yerine mermerden merdivenleri bırakarak sanırım.öğlene doğru sandalyeli bir kadın geldi yaşlı,arkasında ittiren oğluyla birlikte.birkaç dakika baktılar,beklediler birileri yardım eder mi diye insanlarda o ana kadar sakince gelip giderken bu manzarayı görünce kafalarını çevirip hızlandılar,herhalde sandalyenin metal değil de sakızdan filan imal edildiğini sanıyorlardı ellerine bulaşır filan,yıkamak icap eder bir ton uğraştırır.Hadi oğlum git yardım et derken kendi kendime neyse birileri geldi de içeri aldılar teyzeyi ve bu sadece ilk üç basamaktaki olaydı,içerde kimbilir neler oldu. hepiniz tahmin ediyorsunuzdur zaten.Şimdi bu teyze neden geldi oy kullanmaya,herhalde cezadan korktuğu için değildir.sırf kendini zerre düşünmeyen insanların tekrardan birbirlerine hakaret edip maaş almaları için.Bu o parti bu parti olayı değil hepsi renk skalasında lacivertin farklı tonları çünkü.demokrasiyi özümseyemen insanlar demokrat kimlikleriyle seçim yarışına giriyor.Seçimden bir gün önce görseler aman teyze sırtıma bin yorulma dicek insalar,oy atıldıktan sonra aynı umarsamazlığı,aymazlığa ve pişkinliğe geri döenecek.teyzeyse sadece bekleyecek,birgün attığı oyla birşeyler değişir mi diye...

Önceden bildirmeme rağmen her oy verişimde sıkıntı yaşadığım için bugün oy vermekten vazgeçmiştim ancak ailemin ısrarına dayanamayarak her defasında olduğu gibi bugün de oyumu verdim,Ailece oy vermeye gittiğimizde ilk önce okulun bahçe kapısının girişinde sonrasında okul kapısının ve sınıf kapısının girişinde olmak üzere üç defa sıkıntı yaşadık,zorla beni götürdüler diye aileme kızdığımdan başka partiye oyumu verdiğimi söyleyince bana çok kızdılar....Artık bu konuda bana ısrar edemeyecekler.. :))

chp deki bütçe benim elimde olsaydı en az 15 milyon oy alırdım!.
O vakit dengeler değişirdi. Tıp kı amerikanın başbakanının siyahi olması gibi tarih yazardım:eek:
Türkiyenin ekseni engelliler üzerinden dönmeye mahkum olurdu!.
Ben inanıyorum. Lakin param yok! Param olsa tek başıma bu hedefe yürürdüm... vesselam....:eek:

Oy kullanırken sorun yaşamayan şanslılardan biriydim galiba. Oy kullancağım okul yeni yapıldıgından olsa gerek, engelliler için uygun rampalar ve bina içinde asansör mevcuttu.
Sıraya girmeden oyumu çok rahat bi şekilde kullandım, vatana millete hayırlı olsun :)
Bundan önceki oy kullanmamda merdivenlerden dolayı yukarı çıkamamıştım, sandık görevlileri oy pusulası ve mühürle gelip oyumu boş bi odada kullandırtmışlardı.

Güya engelli rampası olan bir okulda (yine) kullandım oyumu , Okulda rampa vardı ama ordan kaymadan çıkmayı ve çıkılabilirse manevrayı güvenli sürüş teknikleri uzmanı bi amca vardı tv de eminim oda başaramazdı..:rolleyes: Neyse sandık başındaki işgüzar görevli hatununun ısrarları sonucu tekerlekli sandalyem ve beni kucaklayıp 1.ci kata çıkarttılar..Gittim oyumu kullandım..Çıkarken teşekkür eden o işgüzar bayana da "ananında al git "dedim..:cool:

Dün ben oy atarken yaşlı bir amca geldi felçliydi bizim oy kullanacağımız sınıf ikinci kattaydı...
adamcağız çıkmış o kadar merdiveni sağolsun görevli ona öncelik tanıdı..
sandık görevlisi bayanlardan biri hemde arkadaşımın annesi amcacım ne diye çıktın haber gönderseydin ben gelirdim aşağıya dedi
çok hoş bir düşünceydi gerçekten...
herkes böyle duyarlı olsa seçimlerde engelli vatandaşlarda oy kullanabilri gönül rahatlıyla zahmetsizce eziyet çekmeden
günün gazetede okudum kimi ağlamış kimi oy kullanamamış kimi görevliler yardımıyla oy atabilmiş...
yani biraz daha ince düşünmek gerek bölesine önemli konuda...
gelmiş geçmiş oldu sonucundan oyla kullanıldı hayırlı uğurlu olsun :eek:

Dünkü seçimelrde sandık görevlisiydim.Her ne kadar gsm telefonlarınızı verin dediysek te gizliden gizliye bir seçmen oy kullanım esnasında oyunu gsm e kaydettiğini duyduk:) resmen oyunu partililere satacak:) polise haber verdik el çabukluğu ile gönderdi mms i :) Ülkenin nasıl bir sahtekarlığın içinde olduğunun örneğiydi.Bu ülkede herşey satılık....

bende şanslılardan biriydim galiba hemen tekerlekli sandalye beni görür görmez hemen görevli polis memuru yanıma geldi oy kullanacaksanız herhalde dedi bende evet dedim beni takip edin dedi hemen oy kullanacağım sandık görevlilerine haber verdi hemen sandık görevlileri gelip oy pusulam mühürü ve imza kağıdını verdiler oyumu kullandım zarfımı kapattım görevliler sağolsun bize karşı güveniniz olmazsa diğer görevli arkadaşlarla beraber sandığı buraya getirebilir veya bir tanıdığınız nezaretinde oyu sandığa götürebiliriz dediler o anda yanımda olan arkadaşımla beraber yukarı çıkarıp sandığa oyum atıldı. bazı arkadaşlarımız görevliler korkak parnaklarını bile kıpardatmaz bu birazda o kişilerin insanlığından kaynaklı bence bu tür durumlarda suç birazda biz engelli kardeşlerimizde çünkü otoriter bir yapı ile direteceksiniz sandık pusula ve mühür ü buraya getireceksiniz diye bakdınız durumu yokuşa sürdüklerinde oradan sorumlu başkan ı çağırtacaksınız ve polis nezaretinde tutanak tutturup bu durumu mahkemeye verdiğiniz takdirde maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz birde bu tür durumlarda sandıklardaki parti gözetmenlerini devreye sokacaksınız adamlar 1 oy için yapmıycağı şey yoktur ;) bundan sonraki seçimlerde oy kullanma işlemlerinde bunlar aklınızda bulunsun arkadaşlar

bu konu hep tartışılır, hep sürekli çözümler üretilmeye çalışılır ,hep faaliyet içindeyiz sözünü duyarız ,ama hep 2.katta oy kullanırız.üstelik asansör bulunmaz . birde oradaki insanlara yardım etmeleri için dil dökeriz.kimi iyi karşılar ,kimi ben kendimi kaldıramıyom seni nasıl kaldırayım diye tersler .bunlar artık olumsuz bulmuyorum .sürekli yaşanan şeyler .ama inatla oyumu kullanıyorum .bu soruna kesin ve acil bi şekilde düzenleme getirilmeli diyorum.

:D:D:D gazetede okudum Ata Demirel telefonla gelenlerdenmiş...
Seçim görevlisi telefonunuzu alabilirmiyim diyince...
oda veremem demiş...(telefon numarası sanmış):eek::eek::eek:
görevlide kahkahayı basmış demiş CİHAZINIZ BEYEFENDİ:D:D:D:D
canım türkemden insan manzaraları :D

şartları zorlayın, zorla aşağı gelmelerini sağlayın. onlar için çok zor bi şey değil zaten.

adam ambulansla sedye ile gelip oy kullanmış :) ehh artık şikayet etmeyelim bee demii

hiç bir zorluk yaşamadım neden derseniz seçimlerden önce muhtara gittim yüksek seçim kurulu beni engelli olarak belirtip belirtmediğine baktım giriş katta eşimle ben öncelikli olarak kullandık referandumda 2 inci katta idi o zamanda sağolsun sandık başkanı oy pusulalarını ayağıma kadar getirmişti

Oy kullanacağım sandık 2. kattaydı. Bende arabanın içinde okulun dışında bekledim. Babam sandık başkanıyla konuşmuş, önce burya gelsin demişler babam biraz sert yapınca tamam ozaman 1. katta kullansın demişler, babamda 1. kata da çıkmak için 4-5 basamak var ordan da çıkartmıcam siz arabaya gelip oy kullandıracaksınız demiş. en son tamam ozaman arabayı okul bahçesine çekin demişler, babamda kapıları açın arabayı alayım deyince tamam demişler içeri almaya gerek yok biz ineriz. 2 dk içinde arabanın önüne sandık başkanı bir görevliyle birlikte geldi ve oyumu kullandım...

Bir gün bile zorlandığımız engeller

Seçim günü bir kez daha mimari engellerle karşılaştık. Ya bir gün bile dayanamadığımız zorlandığımız bu okullarda öğrenci olan kardeşlerimiz görevli olarak çalışan engelli arkadaşlarımız nasıl katlanıyor dersiniz bu şekilde hergün yaşamaya?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bu sefer yeni açılan bir ilköğretim okulunda oy kullandım.Binaya girişi rampayı kullanarak yaptım.Bina da asansörde vardı. Oyumu giriş katta kullandım.Bir sorun yaşamadım. En güzeli seçimlerin yapılmasına 3 ay kala ilçe seçim kuruluna başvurmak açıkçası bende daha başvurmadım.

Üst Alt