Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1. Maluliyet Yardımı'ndan kimler yararlanabilir ?
Herhangi bir kaza, hastalık gibi nedenlerle görevlerini tam ya da kısmi olarak yerine getiremeyecek duruma gelen görevdeki tüm daimi ve geçici OYAK üyeleri 205 sayılı Yasa'nın gerektirdiği şartları sağlaması durumunda yararlanabilir. Emekli Maaşı Sistemi'ndeki üyeler için maluliyet yardımı uygulaması yapılmaz.
2. Maluliyet Yardımı kaç çeşittir?
Maluliyet Yardımı:
- Tam ve Daimi Maluliyet Yardımı
- Kısmi Maluliyet Yardımı
olmak üzere ikiye ayrılır.
3. Tam ve Daimi Maluliyet Yardımı'ndan kimler yararlanabilir?
Görev içi veya görev harici herhangi bir kaza, hastalık sonucunda bir işle meşgul olma imka-nından kesin olarak mahrum kalan ve bunu M.S.B. Sağlık Dairesi Başkanlığı'nca onaylı sağlık kurulu raporu ile beyan eden OYAK üyeleri yararlanabilir.
4. Kısmi Maluliyet Yardımı'ndan kimler yararlanabilir?
Herhangi bir kaza dolayısıyla 205 sayılı Yasa'ya ekli Maluliyet Tablosu'nda belirtilen uzuvlarında kayba uğrayan OYAK üyeleri bu tabloda belirtilen oranlar doğrultusunda yararlanabilir.
Bu tablo ve bilgilere göre sizde sadece bu rahatsızlık varsa
Eğer parmak, kol, diz, bacak gibi bölgelerinizde hareket kısıtlığı yoksa,
Kulaklarınızda yada gözlerinizde probleminiz yoksa,
Çenede bir kayma çıkma gibi bir problem yoksa malesef yararlanamazsınız.
yazdıklarınızdan anlaşılıyor ki TSK personelisiniz. hakkınızda "TSK'de görev yapamaz" kararlı rapor düzenlenmiş.
Sizin TSK'da görev yapamaz kararlı raporunuz olması OYAK maluliyet yardımı alabilmeniz için yeterli değil. aynı zamanda fikren ve bedenen hiçbir işte çalışamayacak durumda olmanız ve bunun raporla belgelenmesi gerekmektedir. TSk dışında fikren ya da bedenen çalışabilecek durumdaysanız OYAK maluliyet yardımından faydalanamazsınız. aksi durumda faydalanırsınız.
Cvp lariniz icin tsk ederim. Kalemşör hanimefendi Hangi dereceden emekli olacagimin bir onemi yok demissinz fakat benim icin onemi var tsk dayanisma vakfindan yardim alabilmem icin 1.2.3.4 derecelerden emekli olmam gerekiyor
TSK dayanışma vakfı için soruyorsanız tamam. inanın bu altı dereceyi neye göre belirlior SGK baya baktım ama tam emin olamadım. ben şu nizamnameye göre karar veriyor diye duşunuyorum SGK'nın: http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/2.3.41053.pdf
vazife malülleri için bu nizamname ama maluliyet derecelerini belirtmek için de bunu kullanıyor diye düşünüyorum. ama emin değilim (sadece tahmin emin değilim tekrar soyleyim).
bunu emekli sandıgına sorarak ögrenmeye çalışın lütfen. ben de fırsat bulabilirsem mevzuatı rahat rahat karıştırır kesin bilgiyi öğrenince paylaşırım.