Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oylarımız satılık haklarımızı veren oylarımızı alır! [Tartışma]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

satlas

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

konuya bir ön açıklama yapalım. Bilmeyen arkadaşlar olabilir. Bu konuyu açmakta amaç sayıca bir araya gelip oylarımızı istediğimiz haklar karşısında partilere karşı kullanmaktır. Bu konu tüm partilere açıktır. Kararı verecek olan engellilerdir. Partiler vaatlerini belirtir. Bizler de tartışıp yaşadığımız tecrübelere göre karar veririz.

Burada tek amaç engellinin sahip olduğu hakları en üst seviyeye çıkarmaya çalışmak olacaktır. Ama ilk önce sayıca güzçlü olmalıyız. Tüm engelli kardeşlerimizden destek bekliyoruz.

Not:Konu ile igili ayrıntılı tartışmlar http://www.engelliler.biz/forum/ayr...r-sey-cok-guzel-diye-gostermesi-tartisma.html

Satlas öncelikle birşey söylemek istiyorum sonra da önerilerimi yazacağım. Lütfen konuyu parti isimleri ile rezil etmeyelim olur mu? Gelen herkes buna dikkat ederse çok daha güzel ilerleme kaydedebiliriz bence.
Benim önerim şu olacak; (az sonra madde madde sıralayacağım) hükümetten ve siyasi otoritelerden çözüm getirmelerini istediklerimizi önce bir sıralayalım derim. Amacımız partilerin seçim programlarına özürlü istihdamının sokulmasını sağlamak ve tabii ki onların önerilerini dinlemek. Yanlış mı anladım?

satlas dostum iyi niyetinden şüphem yok..ama konu başlıgı biraz itici olmuş..bilmiyorum hangi etnik kökendensin(benim için problem degil ,sonuta hepimiz kardesiz) ama sırf haklarımı verdi diye gidip dtp ye oy atmam..önce vatan

Arkadaşlar burada amaç oy sayımızı partilere gösterip onları buraya çekmek bizi ikna etmelerini sağlamak geri kalanını her engelli kendi karar verecek.Bizi kendisine ikna edebilen inandırabilen parti zaten engellinin oyunu burda kimse hiç bir şey demeden alacak.Böylelilke sesimizde daha kuvvetli çıkacak

Arkadaşlar benim aklıma gelenler bunlar. Engelli arkadaşların bu konuda bana yardımcı olması lazım. Ben engelli olmadığım için konuya içinden bakamıyorum maalesef. Bana kalırsa Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere tüm bakanlıkların danışma kurullarında özürlü istihdamı ile ilgili uzmanların da bulunması gerekir ama bunu nasıl şekillendireceğimi bilemedim. Özürlü istihdamı lafı orada biraz eksik kaldı gibi geldi, belki eğitimi de katmak gerekir. Aşağıdaki maddeler konusunda ne düşünüyorsunuz? Demin de dediğim gibi mesele o parti bu parti değil!! Mesele partiler ne yapıyor? Bizler, sesimizi onlara nasıl duyurabiliriz ve duyurabilirsek eğer ne gibi konularda kendilerine sorular sorabiliriz? Tamamen iletişime geçmek amaç, ancak iletişim kurarken de kahve ağzı kullanmamak maksat. Saygılar :)
(Cümleyi nasıl bitireceğimi bilemedim ya :D)

• Hükümetin Kalkınma Planları’na somut özürlü istihdamı hedefleri dahil edilmeli, uygulama sonuçları bağımsız izleme mekanizmaları ile sürekli değerlendirilmeli ve denetlenmelidir.

• Hükümetin mali ve para politikalarında ve gerekli bütçe çalışmalarında özürlü istihdamını artırma yönünde hareket edilmeli, yıllık programlar bu yönde yeniden şekillendirilmeli, özürlülere yönelik bütçeleme çalışmaları yürütülmelidir.

• Hükümetin aktif bir özürlü istihdamı stratejisi olmalı, yaratılacak yeni istihdam alanlarının özürlülere açık olması sağlanmalıdır. Ayrıca işsizliğin azaltılmasına yönelik oluşturulacak aktif istihdam politikalarına kapsamlı bir özürlü istihdam politikası dahil edilmelidir.

• Özürlü istihdamı konusu partilerin seçim propagandalarına entegre edilmeli, siyasi partiler seçmenlerinden oy isterken özürlü istihdamını artırmadaki somut hedeflerini ve çözüm önerilerini sunmalıdır.

• Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa'nın 14. maddesinde "İşe alımda; iş seçiminde, başvuru formları, seçim süreci, teknik değerlendirme, önerilen çalışma süreleri ve şartlarına kadar olan safhaların hiçbirinde özürlülerin aleyhine ayrımcı uygulamalarda bulunulamaz. Çalışan özürlülerin aleyhinde sonuç doğuracak şekilde, özrüyle ilgili olarak diğer kişilerden farklı muamelede bulunulamaz" hükmü yer almaktadır. Bu konuda caydırıcı bir uygulamaya geçilmelidir. İş kanunu yeniden tanımlanmalıdır.

• Özürlülerin iş arama süreçlerine ilişkin danışmanlık ve rehberlik hizmetleri yaygınlaştırılmalı ve özürlülerin bu hizmetlere erişimini kolaylaştıracak birimler kurulmalıdır.

• Esnek çalışma modellerinin sosyal güvenlik sistemi ile bütünleştirilmesinde daha sağlam temelli ve mağduriyetleri önleyici düzenlemelere ihtiyaç bulunmaktadır.

Maddeler çok güzel bu maddeler günümüzde nasıl uygulanıyor eksiklikler neler kimler ne diyor.Ne çözüm öneriyor.bunlar hakkında fikrimi Pazartesi yazacağım şuan acil olarak iş seyahatine çıkmam gerekiyor.Sizlerden bu konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum.Özellikle kimler ne çözüm önerdi?

ya bizim burda istediklerimizi her seçimde bize vaad ettiler! diyelim ki biz bir partiyle anlaşıp onu iktidar yaptık (hani mümkün değil aslında) siz inanıyormusunuz ki o parti verdiği sözleri tutacak! milletin devlete güveni yok arkadaşlar! o devlet dediğimiz insanlar da bizim milletimizden geldiler oraya... bu kısır döngü asla değişmez! bizim düşmanımız bizi birbirimize düşürüp içimize nifak sokanlardır. akp büyük vaadlerle çok muhteşem bir farkla hükümeti kurdu! cumhurbaşkanı akp iktidarın da kezaa başbakan ve yüksek sayıda millet vekili de! şimdi adım gibi eminim ak partiye lanet yağdıran bir çok arkadaşım da seçim günü kalkıp ak partiye oy verecek! halimize amerika,avrupa birliği öyle bir gülüyor ki? biz her zaman umutla yaşadık ve atatürk gibi mükemmeliyetçi bir lider çıkmadıkça biz ve bu millet sömürülmeye devam edecektir!

allahaskına iktidar partı türlü vaadlerle oyları satın alarak basa geçmedimi zaten,kakmıs oylarımız satılık dıyosunuz..bumu cözum,ne kendinizi ne bizi kandırmayın..bu ülkede hayat zor ve oylar satılık.boşuna yorulmayın engelliyiz ve hep engelleneceğiz bu ülkede..

mask;

EVET KESİNLİKLE hakkım olanı verdi diye asla oyumu satmam ve bana Türkiyenin zenginliğini vad etseler genede bu VATAN a ihanet edenlere oy atmam önce VATAN BAYRAK gelir kesinlikle arkadaşıma katılıyorum şimdi dtp gelse size ne isterseniz onu vericem derse ne olacak ASKERİM e AL BAYRAK altında yaşatyıp bu VATAN ın ASKER ine kurşun yağdıran hayinlere oymu vericezz ??

BENİM ÜLKEMDE BENİM BAYRAĞIM ALTINDA YAŞIYORSAN DİLİMİDE KONUŞACAKSIN !!!! BAYRAĞIMA VE ATAMA SAYGI DURUŞUNDA DURACAKSIN !!!!!!!

devlet işleri düzgün yürütülemedikten sonra size haklar verilse ne olur ki.önemli olan devleti güzel yönetebilen parti başkanı bulabilmek sonuçta devletin içinde yaşıyoruz.

vahide bu arada seni kutluyorum.

bu konu başka mecraalara doğru kayıyor arkadaşlar! bence kilitlenmeli!

Bence içinde parti ismi geçen bütün yazılar silinse yeterli olur :D
Başlığı da yumuşatalım da ne mana ile açıldığı anlaşılabilsin konunun :)

Aynen kilitlensin yoksa soykırım olacak vallahi...Millet coşmuş utanmasalar ya sev ya terket olayına girecekler! Çok şey yazardımda sonra olaylar hep bize patlıyor herzaman olduğu gibi en iyisi susayım:).

evet bencede susmak..birileri gibi atıp tutmamak en iyisi..

Bak daha demin kilitlensin dedim şimdi vazcaydım:)Kilitlenmesin ama olayından sapmasın bu çok daha iyi olur;)

Yahu polemik yaratılmadığı, propaganda yapılmadığı sürece konuşamayacak mıyız? Burası yanlış bir platform herhalde. Hadi partileri geçelim. Mesele ses duyurma meselesi olsun.
Zaten sesini duyurmak isteyen insan kendi için istemiyordur bunu. Sanırım burada işler karışıyor. Parmaklarımızı şıklatsak ve yarın değişse keşke herşey ama öyle olmuyor işte. Sosyal sorumluluk kendimiz için yaptığımız değildir, çocuklarımız hatta torunlarımız için daha yaşanabilir, daha eşit bir dünya yaratma çabasıdır.
Toplum bilinci yaratmak mümkün olmadığı için -ki bakınız kendiniz- mecburen siyasilere sesimizi duyurmamız gerekir. Bu illa oyla olmak zorunda da değildir. Sadece herkesi bir araya getirip ortak akıl platformu oluşturmak amaç olmalı.

ağa dağa yolun başında kavga polemik yapiyorsunuz kişisel bi durum oldumu özel mesaj sallayın burda neden bizim kafamızı yoruyorsunuz arkadas ne güzel bi mucedele örneği sunmuş sizdende istemiş bırakın kavga etmeyide önümüze bakalım ...

başlığı açan arkadaşım yaptığın hata burada bir partiyi karalamak olarak algılanıyor. ilk önce konu başlığını değiştir. falanca filanca parti diye değil. devlet veya hükümetler bize ne kadar sahip çıkıyor gibisinden olsun. ikincisi bu yeni açtığın başlıkta uygun değil. oy satılık olur mu? sırf kendi çıkarımız için yazık günah değilmi. ya daha kötü bir hükümet gelip bizim veya vatndaşın aleyhinde çalışmalar yaparsa iyi mi yapmış olacağız. Daha başka çözüm bulalım. ilk önce isteklerimizi belirleyelim hele daha sonrası kolay. olmadı biz kurarız partiyi.

Arkadaş ben satmıyorum oyumu...
Bunların hepsi böyle oraya gidene kadar bizle beraberler sonra yoklar ortalarda...

oy satılıkmış!!! bu ülkede bi konuda mutabık olunduğu nerde görülmüş!!! engellide olsa bu ülkedeki insanlar ilk önce etnik kökenine meshebine fikirlerine en yakın olana oy veriyorlar(beş para etmese bile)kendinizi kandırmayın!!!! bu ülke böyle gelmiş böyle gider!!! sağ sol alevi sünni kürt türk başörtüyle uaraşsınlar bakalım bi 100 yıl daha taa ki AYRILIKTANN MÜSİBET DOĞAR ''KELİMESİ ANLAM BULUNCAYA KADAR...

Ortalık, vatan millet sakarya türküleriyle şenlenmiş yine, yürüyün kızlar, engeliniz haricinde kimse tutamaz sizi, yolunuzda açık olsun...

Ama birçok arkadaş başlığın ÇARPICI BİR VURGU İLE ASIL KONUYA DİKKAT ÇEKME başlığı olduğunu görmezden gelip konuyu mikrofaşizme varan bir platforma taşımış.

Sözüm ona bu vatanseverlerin dikkatine sunarımki, bu vatan sadece sizin dedeleriniz tarafından kurulmamıştır, doğudaki gazi isimli şehirler Çanakkaledeki Kürtlerin isimleri size hiçbirşey anlatmıyorsa benim burdan yazacaklarımı zaten anlamazsınız. O yüzden siz babanızın patates tarlası gibi gördüğünüz memleketi aynı nağmelerle sahiplenin durun ama bilinki kimse yemiyor artık onları...

Gelelim konunun hasına, evet başlıktaki manidarlığa gönderme yaparak söylüyorum BENİMDE OYUN SATILIK, ama yukardaki gereksiz yorumların sahipleri gibi 2 çuval kömüre değil, 5 paket makarnaya değil, 8,5 Milyon engellinin hakkını verecek siyasi iradeye, hemde bu irade hangi siyasi yönde olursa olsun hazırım. Gerekli çalışmaları yapacağına inanırsam hiç tereddüt etmeden BDP 'ye de gözüm kapalı oyumu atarım.

[FONT=Arial][SIZE=2]Arkadaşlar amacımız nerden nereye çekildi.Burada belirli bir partinin propagandasını yapmıyoruz.Dikkatle okuyun.Sadece partilerin icraatlerini değerlendirmeye çalışacağız.Partilerin engelli politikaları hakkında hepimiz bilgi sahibi olmaya çalışacağız.Ama bazı arkadaşlarımız konuyu btp ye kadar çekmiş tabiki kendi menfaatlerimizi düşünürken ülkeninde menfaatlerini göz önünde bulunduracağız.Konuyu saçma sapan fikirlerle bulandırmayalım.Arkadaşlar açık yüreklilikle konuşmak istiyorum.Bu fikre katılmayan konu içine girip insanların aklını çelip konuyu bence bulandırmasınlar.Şimdi konuya kaldığı yerden değil başladığı yerden devam etmek istiyorum.Veritas arkadaşın yazdığı maddeler çok hoşuma giiti.Özellikle Özürlü istihdamı konusu partilerin seçim propagandalarına entegre edilmeli, siyasi partiler seçmenlerinden oy isterken özürlü istihdamını artırmadaki somut hedeflerini ve çözüm önerilerini sunmalıdır. Bence bu madde bizim için çok önemli neden önemli çünkü her parti özürlü politikasını yayınlarsa neyin ne olduğunu daha kolay karar veririz.En azından hedefimize yaklaşmak için bir adım önde gideriz.ama hemen hemen hiç bir parti özürlü politikasını yayınlamıyor.Buda bizim rastgele seçim yapmamıza sebep oluyor.Birleşelim birlik olalım partilere binlerce mail atalım özürlü politikasını yayınlayın.Bizde görelim tartışalım ve karar verelim.Bence bu girişimimize başlamak için çok güzel bir başlangıç olur.Artık özürlülerin sorunlarını herkes biliyor yıllardır yazılip çiziliyor.Artık bunları yazmaktan bıkmadınızmı.Bırakın artık partiler yazssın sorunlarımızı ve ve çözümlerini bizde dinleyelim tartışalım ve karar verelim.Ayrıca bu girişim değerli oylarınızı satmak olmuyor sadece haklarınızı satın almak oluyor al gülüm ver gülüm misali bunu anlamak o kadar zormu..[/SIZE][/FONT]

Oy namustur Bilader, oyunu satacak olan adam oyu ile beraber kendinide satacak. başlığıda düzelt benim adıma oylarımız satılık diyemezsin. sen kendi payına düşen oyunu satarmısın nedersin beni ilgilendirmez. hadi davay...

Gereksiz mesajlara cevap vermekle vakit harcarsak sonuca asla ulaşamayız. O yüzden ne denmek istediğini anlamayan kimseye cevap vermeden devam etmek istiyorum çünkü o bana ben sana sen başlığa laf ederken uzar gider bu.

Şöyle bir teklifim var bu arada. Şimdi ben istihdam konusuna kafa yormaya çalışan biri olarak BETAM ile iletişime geçmeyi öneriyorum öncelikle. Dün de bugün de o kadar çok bilgi toplamaya çalıştım ki internetten ama nafile. İstihdam konusunda yönetmelikleri okudum mesela, pek birşey yazmıyor. Tatmin edici değil en azından. Sonra Betam'ın sitesine girdim. Özürlü istihdamı ile ilgili araştırmaları var mı diye ama bulamadım. BETAM bu arada Bahçeşehir Üniversitesi'nin bir uzantısı. İstihdam konusunda araştırmalar yapılıyor. Girilip bakılabilir, ama enteresan bir şekilde özürlü istihdamı ile ilgili hiçbir yazı, makale, araştırma bulamadım orada. Öncelikle bu konu ile ilgilenip ilgilenmediklerini öğrenip eğer ilgilenmiyorlarsa araştırmayı düşünürlerse memnun olacağımızı söyleyebiliriz. Sorunları belirleyip çözümleri ona göre bulup sunuş kısmını da ona göre yapabiliriz. Bilindiği üzere milletvekillerine ulaşmak hiç de zor değil. Hepsinin telefon, faks ve mail adresleri mevcut. BETAM konusuna katılan var mı veya milletvekillerine ulaşmadan önce başka maddeleştirebileceğimiz neler olabilir? Nasıl ilerleyelim. Önerilerinizi bekliyorum.

münir dtp pkk sempatizanı... kahinatı verse işim olmaz!!! ırkı meshebi hiç bişeyi önemli deil oy veririm kim olsa ama teröristlerede oy verecek deiliz .. dtp kürt partisi değil!!! terörist partisi!!! patates tarlasına gelince dökümanları iyi araştır bakalım hangi şehirden kaç gönüllü ve şehit var!! onlarında kökenini iyi araştır. bizim atalarımız sayesinde binlerce yıl refah içinde ve barış içinde yaşandı!!! ahirette allah hesabını sorar bunların!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt