Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel bakım merkezi açmak için ne yapmalıyım?

sevimlimehmet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
evde özel bakım merkezi açmak istiyorum ama ne yapmam gerekiyor bilmiyorum bilen varsa bildiklerini bana yazabilirmi arkadaşlar bilgiye ihtiyacım var neler yapalır nasıl açıcam

SGK %100 karşılamıyor diye biliyorum belki yanılmış olabilirim ama başbakanlık bimer'e veya gerekli mercilere e-posta gönder. SGK %100 karşılıyorsa hem evde hem ayrı bir binada hizmet olarak açabilirsin.. sgk bedeli karşılamıyorsa o zaman işin zor kimse parasını kaptırmamak için uğraşır. bir ara tanıdığım bir arkadaşım 2 sene önce o konudan bahsedip yaşlılara, muhtaç ve engellilere özel bakım hizmeti vermek için bina açacaktı zaten bina hazırdı gerekli düzenleme yapılacaktı bu işe yatırım yapacaktı. gerekli mercilere, bimer'e mail gönderdi yetkililer oraya buraya yönlendirip ilgilenmeyip olumsuz cevaplar gelince ve birde SGK %100 karşılamadığı için açmaktan vazgeçmişti.. sen yinede araştır..

tam detaylı bilgisi olan varsa neler gerekiyor kaç personel doktor filan gerekiyormu neler yapmamız lazım tam detaylı bilgisi olan yokmu ya 20 30 kişilik merkez açmak istiyorum mesela onu diyorum

özel bakım merkezi açmanız için valliğe müracaat edebilirsiniz veya sosyal hizmetler çocuk esirgeme kurumuna da müracaat edebilirsiniz özel bakım merkezi açmanız için açmayı düşündüğünüz yer baya büyük olması lazım bizde bir ara bu işe kalkıştık görevliler yerimizin küçük olduğunu açmayı düşündüğüm yere ancak yatılı 10 veya 20 kişinin sığacağını bu rakkamında az olduğunu söyleyip izin vermediler birde mahalle içerisinde bakım merkezi olmuyor muş bize öyle söylediler dediğim gibi valilikten veya shçk gerekli bilgileri alabilirsiniz siz valiliğe müracaat edin gereken ilgiyi gösteriyorlar

sevimli mehmet. şuanda engellilere yönelik özel bakım merkezi açma işlemleri tüm türkiyede bir genelgeyle durduruldu. yeni yönetmelik çalışması yapılıyor o nedenle şuan zaten açamazsın. sadece huzurevi ve yaşlı bakım merkezi açabilirsin. onun için şuan ne desek boş. yönetmeliği beklemek durumundasın. bunun için bulunduğun ilin aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünden rehberlik hizmeti alabilirisin.

Üst Alt