Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel bakım merkezleri hakkında bilgisi olan var mı?

filozof86

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba

Birkaç ay önce prim gününden erken emekli oldum ancak daha aylığı almadan ayağımı da kırdım. Depresyon ilaçlarıyla son birkaç yıldır artık daha sakin hissetmeye çalışıyordum fakat annem de yavaş yavaş alzheimer oluyor bu olaylar beni üzüyorken bir de annem de dahil en yakınlarımın sen parayı ne yapacaksın senin neyine gerek veya sen şurada yaşamak istiyorsun ne yapacaksın zaten evden çıkamıyorsun senin neyine gerek tarz laflar ve bazı daha birçok şey tekrardan Temelli moralimi bozdu.

Velhasıl kelam nasıl olsa kimseye muhtaç olmak istemediğim için sonum bakım evi olacak ben de şimdiden yerleşip kafam rahat olsun istiyorum ama bir yandan da korkuyorum bakım evinde tek kişilik oda müsait olur mu ve orada daha çok canımı sıkan şeyler yaşar mıyım eğer deneyim olan varsa paylaşırsa sevinirim

@filozof86 benim deneyimim yok ama duyduklarım bakım merkezine hem agır zihinsel engelli hastalarda gelebiliyormuş. Sizin engeliniz fiziksel se zorlanabilirsiniz. Özel bakım merkezi nasıl odalarda kişi sayısı falan bilmiyorum. Mümkünse ev ortamında kalmanız kendinize bir yardımcı bulun hem annenize hem size yardımcı olsun. Anneniz alzheimer oldugu için size söylediklerinin farkında degildir. Akrabalarınız ın söylediklerine çok takılmayın. Siz ne istiyorsunuz o önemli. Evde yaşamak mı istiyorsunuz yoksa bakım merkezinde mi. Artılarını ve eksiklerini düşünün bakım merkezinde ve evde yaşamanın. Acele karar vermeyin acil bir durum yoksa

Araştırdığım kadarıyla bedensel engelli zihinsel engelli diye ayrılıyor ve yazıyor kurumlarda ben bu deneyimi görmek yaşamak istiyorum açıkçası kafamın daha rahat olacağını düşünüyorum ama bir yandan da korkmuyor değilim. Bana pek haksızlık yapamazlar orada gerçi ama şimdi gittiğim yerde de tartışma yaşamak istemiyorum

@filozof86 özel bakım merkezlerinde ayırırlar mı bilemiyorum. Zihinsel engelli fiziksel engelli diye bilmiyorum. Tartışmaya gitmezseniz mümkün oldugunca tartışma yaşamazsınız. Diye düşünüyorum. Kafanız şu konuda rahat olur. Akraba ve annenizden uzaklaştığınız İcin olumsuz konuşup moralinizi bozan olmayacak. Ama bakım merkezinde nelerle karşılaşacagınızı bilmiyorsunuz tam olarak.

Tabi deneyimleyip görmek istiyorsunuz sizin kararınız

Üst Alt