Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel banka sandığı çalışanıyım, vergi indirimi başvurusunda bulunacağım..?

valar

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Özal banka sandığına bağlı olarak çalışıyorum. Vergi indirimi için süreci başlatmaya karar verdim.

Daha önce hiç kurul raporu almadım. Tethered Cord ve nörojen mesane rahatsızlıklarım var. Yaklaşık 10 yıl önce ameliyat da geçirdim bununla ilgili. Emin olmamakla birlikte %40 üstü rapor alabileceğimi düşünüyorum.
Aşağıdaki konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Öncelikle banka sandığına bağlı çalıştığım içim ssk ya bağlı çalışan arkadaşlar ile aynı haklara ve şartlara sahip miyim acaba ?

Rapor için bireysel olarak başvuracağım. Daha önce rahatsızlıklarımın takibinin tümü vakıf anlaşmalı özel hastanede yapılıyordu, yani tüm muayene tetkikler testler (mr, ürodinami vb.) orada yapıldı. Kurul raporu için başvurduğumda bu sonuçları da verecek miyim? bazıları eski tarihli. Devlet hastanesinde tekrardan MR, ÜRODİNAMİ vb. testi isteyecekler mi kurul raporu için?

Randuvu için Bursa Devlet hastanesini aradım, en erken kasım ayına verebiliriz dediler telefonda ve bizzat gelip başvurmam gerektiğini söylediler. Muayene süreci ve kurul hakında genel bilgi verebilir misiniz? Yani her branşa muayene için gireceğim saırım, her muayenede elimdeki ilgili testleri sonuçları vereceğim, doktor tekrardan güncel olarak tetkik isteyecek mi ? Muayeneler aynı gün içinde bitiyor mu ? Kurula da aynı gün mü giriyoruz yoksa daha sonra mı?

Şimdiden teşekkürler.

@valar ; Aynı gün içerisinde yetiştirmeniz büyük bir mucize olur aslında. Bana kalırsa imkanınız varsa birkaç gün önceden işlemleri tamamlayın ve heyet gününe hazır olun derim. Heyet, testler, yetiştirme süresi vs. bu gibi aklınızı karıştıran sorular hastanelere göre değişir. bu nedenle süreci yaşayarak deneyimlemeniz daha doğru olacaktır. Bunun için de yanınızda eski, yeni tüm testlerinizi bulundurmanız gerekecektir.

Üriner Sistem/Mesane Fonksiyon Bozukluğu:
Belli oranda istemli kontrol var, veya ara kaçırma oluyor:% 10
Mesane refleks aktivitesi iyi, kapasite limitli, istemli kontrol olmaksızın intermittan/ara boşalma:% 25
Mesane refleks aktivitesi bozuk, intermittan damlama oluyor, istemli kontrol yok:% 40
Mesanenin refleks veya istemli kontrolü yok:% 60

Gergin omurilik sendromu için sizdeki kısıtlamaya göre bir oran belirlenir. Her ikisi için verilen oran Balthazard Formülü ile toplanır.

Özel banka sandığında çalışmanız neticesinde emekliliğinizde ssk'lı gibi değerlendirilirsiniz.

Cevap için teşekkürler.
Pazartesi yetkili başka bir hastane ile görüşeceğim, daha erken randevu alabilmek için. Süreci yaşayıp göreceğiz o zaman, bakalım..

Üst Alt