Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel bankada çalışan engellinin emekliliği..?

ensplt

Yasaklı Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben ℅43 sürekli rapor aldım 4 ay önce bronşektazi ve astım dan ..Vergi indirimi ne başvurdum bekliyorum ama merak ettiğim bişey var ; özel bı bankada çalışmaya başladım 1 aydır engelli kadrosunda ve SGK ya bağlı değilmiş emekli sandığı na bağlı oluyomuşuz .benim 5 yıl sonra dolacak emeklilik şartlarım ve hala o bankada çalışıyo olursam 5 yıl sonunda ne yapmam lazım emeklilik için nereye başvuracam ve kim emekli edecek beni maaşım kim verecek . emekli sandığına tabi olunca banka tarafından emeklilik süresi gelince yeniden rapor istenirmi.yani SGK değil de emekli sandığına tabi olmak engelli emekliliğinde dezavantaj mı olur ?

Son düzenleme:
sgk hizmet bişleştirmesin yapmanız gerekiyor nasıl yapılacağı konusunda daha detaylı bilgiyi 1. ağızdan bağlı bulduğunuz bankanın emekli sandığı ile görüşmeniz daha yerinde olacaktır.

Tşk ederim onu yaptım diyelim banka emekli sandığı da o raporumu ve vergi indirim belgemi sorgulamadan emekli etmek zorunda mı yoksa yeniden rapor isteme hakkı war mı

Yani emeklilik gelince sgk ya bağlı olan bı kurumda çalışmam daha mı iyi olur emekli sandığı da SGK nin yaptıklarını yapıp emekli edermi

ensplt

SSK'dan hiç bir farkı yok. Emeklilik zamanı geldiğinde vergi indirim belgenizle birlikte kurumunuza başvuracaksınız, onlar evrakları sgk'ya gönderecek ve şartlar oluşmuşsa emekliliğinizi onaylayacaklar.

Bülent abicim selamlar raporum 4 aylık ve bu rapor alma sürecinde hep seni takip ettim bilgi sahibi oldum hep ,rapor henuz almadığım için yazmıyor ama takip ediyordum hep .ilk kez bugün yazdım ve senin cevap vermeni istiyordum cevabına mutlu oldum tşk.

Bugün başvurdum vergi indirim için ama korkuyorum aslında korkum daha önce azalmıştı senin yorumlarına bakıp cnku raporu yeni olanlar 2013 sonrasi alanları yani korkmayın artık yasa var hastanenin raporları değiştirmeden onaylamak zorunda Ankara tarzinda yorumların wardi .. Ama bugün tekrar girince foruma yine korktum daha yeni rapor alms bı arkadaşın oranı 40 dan 18 e düşmus flan görünce oda benim gibi sürekli olduğu halde .
Bugün başvurdum vergi indirim için ama korkuyorum kesin bı yasa bilgi yokmu bu konu hep muamma mı Bülent abi

ensplt

Burada seni rahatlatacak bir şey söylemek mümkün değil maalesef. Sakatlık oranı cetveli'ne göre doğru oran verilmişse, bence onaylanacaktır. Genelde yürüyüşe dair ortopedik değerlendirme içeren raporlarda tereddüt yaşanır. Senin durumunda test sonucu değerleri netse, onayda sıkıntı olmayacaktır diye umabiliriz.

Tşk abicim .Peki bu sakatlık puan cetveli nedir varmı bakabilecegim biyer mesela tablo 3.1tablo 3.4 e gore değerlendirilmis gibi forumlarda şeyler dolaşıyor peki benim gibi hastaların öle tablosu varmı yani maliye nin baktığı (astım bronşektazi hastaligim)

ensplt

Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır: Sağlık Raporları

a- Az etkilenme varsa: % 20
b- Orta derecede etkilenme varsa: % 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse: % 80

Peki ama doktor da sft testi sonucuna göre yani o sizin yolladığınız tabloya göre orta derece görmüş olmalı ki sonucu ℅40 yazmış .Raporda da hastanın sft testi şudur fevi budur flan yazmış doktor açıklama kısmına yani maliye bunu esas alır mı yoksa sft testi sonucunu da ister mı yada yeniden sevk flan ?Ve raporumun arka kısmındaki tik lerde vergi indirimi "evet" işaretli bu onemli olmaz mı onlar için ?

ensplt

Bunun net bir cevabı yok. Eğer raporda teste dair bilgi eksikse, sgk yeniden hastaneye sevk edip o testlerin yenilenmesini isteyebilir. Bence kafaya takma, iş olacağına varır...

Aynen bencede yoksa kafayı yicem düşün düşün .En iyisi beklemek 2 ay görmek ...

merhaba bülent bey daha önce yazıştık engelli vergi indirimine başvurduğum ve beklediğim süreç de ..vergi indirimim geldi bugün onaylanmış ama anlayamadım rapor hangisi , bi aslı gibidir olarak yolladığım engelli raporunun ön yüzünde maliyenin kaşeleri var yazı açıklama yok.bir de iş yerine hitaben yollanan basit bi yazı ;

""Iş yerinizde çalışan ilgili kişinin
Umraniye ElitimHastanesi tarafından düzenlenen l7,l0,20l6 tarih ve 2715
sayılı raporun, Gelir idaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulunca incelendigi ve çalışma
gücünü %43 oranında kaybettigine karar verildiği ve adı geçenin ücretlerinin
vergilendirilmesinde 193 Sayrh Gelir Vergisi Kanununun 3l' inci maddesinde yer alan
(üçüncü) derece engelli hizmet erbabı için tespit edilmiş bulunan engellilik indiriminden
başvuru (l8.0l.20l7l tarihinden itibaren faydalandırılmasının gerektiği Gelir idaresi
Başkanlığının l.04.20l7 tarih ve 415479143632 sayılı yazısıyla bildirilmiştir.
Bu nedenle. adı geçenin rapor aslı ek de gönderilmiş olup rapor aslının ücretliye teblig
edilmesi ile bagvuru (l8.0l.20l7) tarihinden itibaren (üçüncü) derece engelli hizmet erbabı
igin tespit edilmiş bulunan engellilik indiriminden faydalandırlmasını rica ederim""

şimdi vergi indirim belgesi bu mu oluyo? ne bi oran ne bi sürekli mi değil mi yazısı .ben engelli raporu gibi daha resmi bi yazı bekliyodum vergi indirim belgesi başlıklı bi rapor ?

evet vergi indirim resmi yazısı budur, bende emeklilik konusunda sizinle aynı tedirginlikleri yaşıyorum ama emekliliğime takriben bir sene daha var, bu yazıdan bir adresinize bir tanede iş yerinize gelmiş olması gerekiyor 2005-2006 yıllarında öyleydi.

peki sürekli demek oluyo sanırım bu süre yok biyerinde çünkü ,gerçi sürekli yazan da bi yer yok ? sizin raporunuz ve vergi indiriminiz ne zaman alınmış ve acaba emekli olunca yine rapor isterler mi yeniden uğraş dur :( ?

sürekli yazıyor, 205/2006 yıllarında almıştım umarım emeklilik esnasında istenmez. Siz yeni başlamıssınız bankada ben dördüncü yılıma giriyor nasip olursa seneye 6-7 aylarda emeklilik sürem doluyor. siz hangi banka banka çalışma ortamından memnunmusunuz?

ben 4 aydır istanbul da yapı kredi şubesinde çalışıyorum.ofis desdek yetkilisi yim.operasyon bölümünde .gayet güzel ortam ve saygı duyuluyor diğer çalışanlardan farkım yok her açıdan benimde bilgisayar ve masam var aynı saygıyı görüyorum diğer yönlerden de

Üst Alt