Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel bankada çalışmışlığım var. Kamuda memurum. Emeklilik detaylarım nasıl..?

ufuk8052

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba halen %44 engelli olarak bir kamu kurumunda çalışmaktayım bundan önce özel bir bankada, öncesinde de özel sektörde çalıştım;

11/2003 yılı sgk başlangıcım var 2003-2006 arası 715 gün 18/09/2006-31/08/2010 özel banka 1423 gün ve 13/09/2010 tarihinden itibaren olmak üzere an itibarı ile 2468 gün olmak üzere toplam da 4606 günüm var 2005 yılından itibaren vergi indirimi alıyorum.

1- Bu şartlar altında ne zaman emekli olurum. Emekli olduğumda ne kadar ücret alırım.
2- Devlete giriş tarihim 5510 sonrası olduğu için Emekli maaşı bağlanma oranı ve Emekli maaşı düşük olacak mı?
3- Emeklilik prim gününü doldurdum emeklilik süresini de doldurduğum tarihte kurumumdan istifa ederek SGK'ya emeklilik dilekçesi verirsem memur emeklisi mi, işçi emeklisi mi olurum? Alacağım emekli maaşı açısından hangisi daha avantajlı olur.

Biraz karışık ama şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Cevabın için teşekkür ederim ancak maaş hesaplamada özel banka günlerim e devlette yer almıyor emeklilik esnasında hizmet birleştirme ile ortaya çıkacak o yüzden maaş hesaplama linki sağlıklı olmayacak bir de 5510 la alakalı olarak nasıl bir emeklilik planlaması yapmak gerek malum 5510 sonrası maaşlar düşük olacağından zorunlu bes'i getirdi devlet.

en son devlet memurluğu yaptığın için emekli sandığından emekli olacaksın, yatan primlerin yüksek olursa ssk dan emekli daha cazip olur. ama sen ssk dan emekli olmak için 3,5 yıl ssk lı çalışman gerekli.

Peki emeklilik de en çok prim olan üzerinden mi emekli oluyorsunuz yoksa emeklilik noktasında biç biriyle bağınız yoksa sgk üzerinden mi? 3,5 yıl ssk derken 3,5 yıl karşılığı 1260 gün mü yoksa toplam 3,5 yıl sgk süresi mi? Teşekkür ederim.

hocam benim prim doldu, şuan 4240 gün, 5 yıl sonra hizmet sürem dolacak o zamana kadar çalışmam gerekiyor.
şuan hesaplama yaotım 800 tl çıkıyor emekli maaşı, 5 sene sonra primler fazla olacak o zaman emekli maaşı düşermi?
şuan primlerim yüksek ödeniyor 1 senedir, 5 sene daha yüksek ödeme olsa emekli maaşım yükselir mi?

5 sene sonra 800 TL mi çıkıyor? Bu ülkede 4 kişilik ailenin açlık sınırı 1500 TL iken 800 TL emekli maaşı ile insanlara yaşam hakkı tanınmıyor.

ufuk8052

şuanki hesaplamaya göre, 4240 gün asgari ücret ödedim, 800 TL çıkıyor, 5 sene daha çalışıp ödesem ne kadar yükselir, ödemeler asgari brüt ücretin 2 katı son bir senedir, 5 sene daha böyle devam etse ne olur?

senin işin baya karışık bankada emeklı sandıgı vardı galiba anladıgım kadarıyla senin yapacagın şey emeklı tarihin geldiğinde hizmet birleştirmesi yapacaksin en son 1300 günü nerede ödendiyse oradan emekli olursun diye biliyorum ama forumda uzman arkadaşlar konuya el atarsa daha kesin cevap verirler officer

OturanBoğa

13/09/2010 tarihinde memur oldum yani 5510 sonrası normal şartlarda hizmet birleştirme ile 2023-2024 civarı emekli olacaktım

ancak emekli maaşlarında ki düşüklük sebebiyle imkansız hale geliyor alternatif bir çözüm buldum gibi ama konuyla ilgili uzman görüşü almak gerekecek.

ufuk8052

Emeklilik için (gün/11/2003 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4300 prime tabisiniz. Yani gün/11/2021

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur. Yani memuriyet sonrası 1261 gün ssk'LI olursanız, emekliliğiniz de ssk'dan olur.

OturanBoğa

Benim de aklımdan geçen o 5510 faciasından sıyırmak için emekli olmadan kamudan istifa edip 3,5 yıla tekabül eden süreyi dışarıdan SSK'ya ödeyerek 4-A statüsünden emekli olmak aksi takdirde mevcut şartlarda emekli olunduğunda Emekli maaşı ile açlıktan ölmek işten değil.

Üst Alt