Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel bir bankada çalışıyorum. 2022 engelli maaşım yatmaya devam ediyor!?

ORKİNOS

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Özel bir Bankada çalışıyorum 9 aydır maaşım daha kesilmemiş. Evde 4 kişi tek çalışan benim maaşım aylık 1650 ev kira derken yetmiyor. engelli maaşımı 6 aydır çekmiyorum faizi ile geri isteyecekler diye..parayı çeksem geri alacaklar mı?? Konu hakkında bilgisi olanlar cevap yazsın lütfen...

Özel bir Bankada çalışıpta maaş çekenler herhangi bir problem yaşadılar mı?

Eşref orkin 6 ay boyunca 2022 aylığını çekmediysen PTT aylıklarını geri göndermiştir genel müdürlüğe.

e-devlet şifren varsa e-devlete girip 2022 aylık bilgilerine bakar mısın bi? sonra da ekranda görünenleri kimlik bilgilerini gizleyerek buraya kopyala lütfen. e-devletteki bilgilerine bakayım bi.

Yardım Türü Yardımın Fayda Sahibi Yardımın Hak Sahibi Başvuru Tarihi Son Ödeme Tarihi Son Ödeme Miktarı Son Ödemenin Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı Vakıf Bilgisi
Engelli Aylığı EŞREF ORKİN - 30 18/02/2014 1.132,98 TL ödemeniz hazırdır Devam Ediyor

Maaşım hala hesapta ve devam ediyor alırsam daha sonra faizi ile geri alacaklar diye 2 maaştır almıyorum. 144 sosyal yardım hattını aradım alabilirsin problem yok, maaşta hesapta bekliyor dediler. Emsali var mı ??

@ORKİNOS altı aydır çekilmeyen maaşları PTT geri gönderiyor genel müdürlüğe. eger PTT aylıklarınızı göndermediyse gidip herhangi bir PTT şubesinden çekebilirsiniz.

yersiz ödeme konusuna gelince. bankada çalışmadan dolayı sigortanız var mı? biliyorsunuz banka çalışanlarının sigortası SGK kapsamında değil. eger bankada çalışan olmanızdan dolayı bir sigortanız varsa ve bu da SGK kapsamında olmadığı için sistemin SGK kaydı taramasında sgk kayıtlı görünmezsiniz. bu sebebple de aylığınız kesilmez. böyle bir durumda nasıl hareket ederler bilmiyorum. banka çalışanı olarak sigortalı iseniz inanın nasıl hareket ederler bilemem. mevzuatta bu konu ile ilgili bir hüküm yok da. böyle bir durumda yersiz ödeme konusunun çıkacagını sanmıyorum.

6 aylık çekmediğiniz ödemeyi alın.

ödemeniz de devam ediyormuş. aylığınız kesilmemiş yani. eger hanede tek çalışan sizseniz, 1650 TL'den başka geliriniz yoksa, tarla,araç vs mal mülk yoksa hane geliriniz de uygun. bence 2022 aylığı almaya devam edebilirsiniz. ödemenizi çekebilirsiniz.

hane geliriniz uygunsa, verdiğim cevap sizi rahatlatmıyorsa, vakfa da gidip durumu anlatabilirsiniz. hane geliriniz 483,63 TL altında çıkarsa 2022 aylığınızı da kesmezler.

banka özel sandığından dolayı ssigortalılık da varsa, bu konuyla alakalı 2022 aylıkları ile ilgili mevzuatta bilgi olmadıgından dolayı nasıl hareket ederelr bilemem ama:)

Allah razı olsun verdiğiniz bilgiler için...Allah yardımcınız olsun...

Kalem 2022 maaşı şartlarında biri herhangi bir sigortasının bulunmaması değil mi ? İleri de sigorta başlangıcında sonra yapılan ödemeler yasal faizi ile istenmez mi ?

ORKİNOS çek maaşını boşver ileride yersiz ödeme derlerse o zaman düşünürsün ne yapacağını. Çek paranı güzel güzel harca ilerisi için Allah kerim 😀😀😀

:confused::rolleyes:

faiziylen geri alırlar her kes birşey diyor .kalem arkadaş bilem alabilirsin demiş ama yannış babasının ssk lı işi olanın 2022 maşı kesilir ole üc kuruşa beş kofte yok .

@alperen1 herhangi bir sigortasının bulunmaması şeklinde bir ifade yok işte kanun ve yönetmelikte. sigortalı derken sadece SGK'dan bahsediliyor. bankalar da SGK 'ya baglı değil.GSS kapsamında da degiller . kendi özel sandıkları var.

bu verdiğim bilgiyle yukarıdaki yazımı okursanız, daha iyi olur arkadaşlar. yoksa SGK kaydı olsa ben de bilirdim ne yazacağımı.
arkadaşın SGK kaydı olsaydı zaten 9 aydır ödemesi de yapılamazdı. sistem aracılıgıyla sigortasını yaptırdıktan sonraki ilk ödeme dönemi başında aylığı feshedilirdi.

bu bile olmasa, arkadaşı "SGK'lı olduğun için, aldığın tüm aylıkları faziyle senden geri isterler" diye ben de uyarmasını bilirdim. ama bu arkadaş SGK'lı değil..

buradaki durum farklı. bu konuda kanun ve Yönetmelik'te bir bilgi yok. o yüzden o aylıkları çekebileceğini, ama vakfa da sorabileceğini, sorması gerektiğini yazdım.

boyle bir emsal vaka da yok özetle.

@Kalem , Estağfurullah ben bilmemezlikle ve yanlış yönlendirmele itham etmiyorum. Gözden kaçtığını düşündüğüm bir noktaya dikkat çektim. Banka da çalışanın farklı statü de olduğunu bilmiyorum. O zaman şöyle soralım primi hazine tarafında karşılanan yeşilkart sahiplerinin dışında bir güvencesi olana 2022 maaşı verilir mi ?

Bir şekilde verilmişse sonra da istenir mi ? Ben şahsen Melek hanımın mevzuata hakim olduğuna inanıyorum ama bu konu biraz karışık olduğunu düşünüyorum. Arkadaşımız SYDV gidip normal memura değil amirlerine durumu dürüstçe anlatıp net bilgi alsa en doğrusu olur gibi geliyor.

bu konunun benzeri bir konudan bende muzdaribim.

@alperen1 bilmemezlik ya da yanlış yönlendirme gibi bir ithamda bulunduğunuzu düşünmedim zaten. yukarıdaki yazıyı gözden kaçırmadığımı söylemek için yazdım. yersiz ödeme ciddi bir konudur ve böyle bir detayı asla atlamam demek istedim özetle yukarıda.

sizlerin bu konuyu gözden kaçırdıgımı düşündüğünüzü tahmin ettim ve sizleri rahatlatmak istedim.

sorunuza gelince, yeşil kartlı olmayanlar da başvuruyor 2022 aylığına. mesela yakınlarından dolayı sağlık güvencesinden yararlananlar. 2022 aylığına başvurunca yakınlarının sağlık güvencesini iptal ediyorlar.

burada sorun o değil. yakınlarının sağlık güvencesinden yararlanmak 2022 aylığına engel değil.

sizin kastınız da bu değil. sigortalı olma durumunu soruyorsunuz. yukarıda dedim, 2022 sayılı kanun ve yönetmelikte SGK'dan herhangi bir aylık ve gelir hakkı olanlar (dul ve yetim aylığı, iş göremezlik aylığı vs), uzun vadeli sigorta kolunda çalışanlar, emekli olanlar, 60/g kapsamında olanlar 2022 aylığına başvuramaz, başvurusu bile alınmaz. aylık baglandıktan sonra SGK'lı olanların 2022 aylıkları ilk ödeme dönemi başında fesh edilir.

ama arkadaşın durumu farklı. SGK kapsamında değil. şu an 2022 aylığı alıyor ve bu sebeple 60/c GSS sağlık güvencesi var (eski yeşil kart/primi devlet ödüyor).

kanun ve yönetmelikte SGK dışında bir sigortalılıktan bahsedilmediği için yersiz ödeme konusu da olmaz. lakin bu konuda mevzuatta bilgi yok diye elbette emin konuşamam. o yüzden arkadaş, eger bankada çalışmaktan dolayı sigortalı ise, bunu vakfa sormak durumunda. yukarıda sorması gerektiğini, bu konuda nasıl hareket edecekelrini bilemeyeceğimi belirttim.

Kalem Bankalar ile ilgili detaylı bilgim yok. Ben bankaların sigortasız eleman çalıştırmayacağı varsayımında bulunarak söyledim. Sgk değil de farklı bir sandık diye bilmiyordum. SYDV farklı sandık türlerine karşı tutumu nedir ? Arkadaş sonucu burada yazarsa bizde bilgilenmiş oluruz.

Dosyamı konu ile ilgili soruşturmaya aldırdım 1 aydır daha araştırma aşamasındadır deniliyor...ayrıca 144 yardım hattını aradım paranı gönül rahatlığıyla çek hiçbir sorun olmaz ve dosyanız soruşturma vermişsiniz olumsuz sonuclanirsa 2022 maaşınız iptal olur ve kesinlikle aldığınız maaşın geri ödemesi olmaz denildi...Ben bu görüşmeyi not ettim tarih saat yarın öbür gün sorun çıkarsa sizi 10 defa aradım aldığım cevap buydu derim en azında....aldığım parayıda geri ödeme imkanımda yok.

Özel banka olupta ssk yapan özel bankalar da var. Bankanın sözleşmeli personeli ise kadroda değilse ssk yapılır. Banka kendi bünyesine alırda kadroda olursa emekli sandığından yararlanabilir. Şimdiki çalıştığım bankanın kadrosundayım. Emekli sandığına bağlıyım. Önceki özel bankada asgari ücretle çalışırken ssk vardı. Sözleşmeli olarak çalışıyordum. Bu bilgiyi de göz önünde bulundurun derim.

Mrb lar bende 2016 tan beri 2022 ayligi alıyorum şubat 2017 de devlet bankasi diyelim.ise girdim kesilir die umutsuzlandim sonra merak ettim yatmış mi die aa yatmış 😀1 yıldır da yatıyor .yarın da gidip parami çekecem..

esttrn
gelir kısmına hiç girmeyeceğim. bu, sonraki iş.

1 yıl boyunca aralıksız olarak maaş çekmeme aylık kesme sebebidir. dilerim 1 yıl boyunca aylık çekmeme gibi bir hata yapmamışsındır. aksi takdirde 2022 aylığı feshedilir. 2022 aylığı feshedilmediyse demek ki 1 yıl dolmamıştır:)

bir mesele daha var. 6 ay boyunca çekilmeyen paraları PTT, geri iade ediyor. PTT'de para yoksa, ancak vakfa gidip paraları geri istemen halinde alabilirsin. dilerim PTT de (tabi bir yıl boyunca para çekmeme durumu yoksa) paraları geri iade etmemiştir:)

dedikten sonra sorayım. ne yaptın, paraları çekebildin mi?

Son düzenleme:
Üst Alt