@
alperen1 bilmemezlik ya da yanlış yönlendirme gibi bir ithamda bulunduğunuzu düşünmedim zaten. yukarıdaki yazıyı gözden kaçırmadığımı söylemek için yazdım. yersiz ödeme ciddi bir konudur ve böyle bir detayı asla atlamam demek istedim özetle yukarıda.
sizlerin bu konuyu gözden kaçırdıgımı düşündüğünüzü tahmin ettim ve sizleri rahatlatmak istedim.
sorunuza gelince, yeşil kartlı olmayanlar da başvuruyor 2022 aylığına. mesela yakınlarından dolayı sağlık güvencesinden yararlananlar. 2022 aylığına başvurunca yakınlarının sağlık güvencesini iptal ediyorlar.
burada sorun o değil. yakınlarının sağlık güvencesinden yararlanmak 2022 aylığına engel değil.
sizin kastınız da bu değil. sigortalı olma durumunu soruyorsunuz. yukarıda dedim, 2022 sayılı kanun ve yönetmelikte SGK'dan herhangi bir aylık ve gelir hakkı olanlar (dul ve yetim aylığı, iş göremezlik aylığı vs), uzun vadeli sigorta kolunda çalışanlar, emekli olanlar, 60/g kapsamında olanlar 2022 aylığına başvuramaz, başvurusu bile alınmaz. aylık baglandıktan sonra SGK'lı olanların 2022 aylıkları ilk ödeme dönemi başında fesh edilir.
ama arkadaşın durumu farklı. SGK kapsamında değil. şu an 2022 aylığı alıyor ve bu sebeple 60/c GSS sağlık güvencesi var (eski yeşil kart/primi devlet ödüyor).
kanun ve yönetmelikte SGK dışında bir sigortalılıktan bahsedilmediği için yersiz ödeme konusu da olmaz. lakin bu konuda mevzuatta bilgi yok diye elbette emin konuşamam. o yüzden arkadaş, eger bankada çalışmaktan dolayı sigortalı ise, bunu vakfa sormak durumunda. yukarıda sorması gerektiğini, bu konuda nasıl hareket edecekelrini bilemeyeceğimi belirttim.