Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel bir dersanede öğretmen olarak çalışmaya başladım. Vergi indirimi alır mıyım?

Karaaslan

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar,değerli forum yöneticileri,Türkçe-Edebiyat öğretmeni olarak işe başladığım dersaneye verdiğim evraklar içerisinde % 40 oranındaki raporumu da ekledim.Benim için bir faydası olur mu?Raporu verdiğim dersane yöneticisi sanki bir şey biliyormuş gibi "Tabi bunu da muhasebeye göndeririz."dedi.Siz ne dersiniz?Yapmam gereken başka bir şe var mı?Lütfen görüş ve önerilerinizi paylaşın.Allah'a emanet olunuz.

Sadece raporun muhasebelik bir getirisi olmaz.
Kamu olmayıp özel dersane olmasından dolayı sigortalı çalışacaksınız.
Vergi indiriminden faydalanmak için rapor yeterli olmayıp maliyece onaylanacak vergi indirim belgesi gerekmektedir.

eger maliye rapor oranını düşürürse özürlü statüsünden çıkıyormsunuz

Hayır.
Engelli kontenjanında çalışmak ile maliyenin bir alakası yok.
Engelli kontenjanı için ilgili kurum İşkur ve gerekli belge buradaki rapordur.

maliyeden vergi indirimi almak istersek oranı düşürürse özürlü statüsünden çıkarmıyız

Yukarıda açıkladım ya; HAYIR...

Arkadaşım Vergi indirimi Kamu sektörleri içindir. Eğer Kamuda çalışıp %40 raporla işe girip Maliye'de onaylamışsa 3. dereceden indirimden faydalanırsın ancak daha düşük gelirse indirim yapılmaz ancak sen çalışmaya devam edersin eğer haksız bulmuşsan maliyenin indirdiği rapora itiraz edebilirsin.

Soner81;
Yanlış bilgi vermeyelim,vergi indirimi kamu ya da özel tüm sektörlerde geçerli bir uygulamadır.

Üst Alt