Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel dershane'de çalışıyorum. Sakatlık raporumla haklarımdan yararlanabilir miyim?

Karaaslan

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Aldığım özürlü raporunun dersaneye bir faydası olur mu? Yani,örneğin devlet sigorta pirimine yardımcı olur mu? gibi...Lütfen kısa sürede yanıtlayabilir misiniz.Ben de dersane yönetimini ona göre bilgilendieyim.Özellikle Bülent abi senden bekliyorum.Saygılarımla.Allah'a emanet olun...

Sakat statüsünde personel çalıştırma zorunluluğu varsa dershanenin ve/fakat çalıştırmıyorsa, bunun için her ay yüklü bir ceza öder. Bu statüde çalışmanız onların bu kadrosunun dolmasını ve bu cezaya maruz kalmamasını sağlar.

Ayrıca sizin için ödenen sgk priminin işverene düşen kısmının yarısı devlet tarafından karşılanır: http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/conne...&CACHEID=09124a5a-1728-4ab1-b66d-10af075f2a7b

Bülent abi,dersanenin özürlü çalıştırma zorunluluğu yok;çünkü biz 50 kişi çalışmıyoruz.Bu ayrıntıyı unuttum söylemeyi.Aslında sorum böyle bir zorunluluğu olmasa da özürlü personel çalıştırması dersaneye (devlet katkısı açısından) dolaysıyla bana faydası olur mu?Saygılarımla.İyi çalışmalar...

Üst Alt