Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel Donanım Ehliyet raporum sisteme işlenmemiş..?

Namles

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ,
Bugün bir bayiye gittim satış temsilcisi 2016 yılında aldığım Özel Donanımlı Araç Kullanabilir Ehliyet Raporunun sisteme işlenmediğinden ( barkodlu ) raporunun yenilenmesi gerektiği söyledi. Benim Ehliyetim ve raporum 2016 Eylül tarihli yeni tip ehliyet. Şimdi ben bunun işletilmesi yapabilir miyim ? yoksa tekrar ehliyet raporumu almam gerekiyor.

@Namles Maalesef aynı durum benimde başıma geldi artık 2 yılda bir komisyona tekrar gireceğiz gerçi araba aldıktan sonra eğer arabayı satmak istemezseniz tekrar komisyona girmek gerekmiyor ama yeni araç alınacaksa komisyona gireceksiniz Aile hekimine gidip rahatsızlığınızın olduğu bölüme sevk alacaksınız aynı gün ilinizdeki devlet hastanesi gidip ücretli muayene olup komisyona sevk alıp komisyona gidip randevu alacaksınız

Sizde süreç ne kadar sürdü ? ve nasıl yaptınız yenilemek için bilgi verirseniz çok sevinirim

@Namles neler yapılması gerektiğini yazdım üstte komisyona sevk işlemi yarım günlük iş ama komisyon ne zamana gün verir bilemem bana 15 gün sonrasına gün vermişti komisyona girdikten 2 saat sonra e nabızda raporum göründü

Benim Sürekli %48 ortopedik engelli raporum var (2016 dan alınma e-nabıza işli) orda Kullanım amaçlarında Vergi indirimi yazıyor sadece, engelli ehliyet sağlık raporumda otomatik vitesli özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor ve kodlarla ehliyet aldım araç aldım 2017 yılında şimdi 5 yılı geçtiğinden yeni araç alıcam burda aklıma takılan ENGELLİ Raporundada otomatik vitesli özel tertibatlı araç kullanabilir yazması şart yoksa ehliyet SAĞLIK RAPORUNDA yazması yeterli mi ?

Engelli Sağlık Kurulu Raporlarına Açıklama Kısımları

Merhabalar öncelikle, ben özel tertibatlı araç alabilmem için raporumun yenilenmesi gerektiği söyledikleri için tekrardan engelli raporumu yenileme işlemleri başlattım doktorlara gittim kurulun çağırmasını bekliyorum. Sormak istediğim husus ben şimdi rapor için form doldurulurken benim için önemli olan ; engelli kimlik kartı, istihdam, sınav , vergi indirimi , ötv indirimi ve sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir vb şeyler işaretledim yazdım. Kuruldan sonra benim bunları tekrar yazan kişi hatırlatmam lazım mı yoksa o belgedekiler aynen yazmalarımı lazım.

Üst Alt