Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanımlı araç kullanabilir raporum var. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

hafizomer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayın Genel Yayın Yönetmeni Bülent Bey, Öncelikle Böyle bir ailede bulunmaktan çok mutluyum ve bu benim için şereftir. Ben Bir Haftadır Şişli Etfal Hastanesine Özel Tertibatlı Araç kullanabilir ve H Sınıfı ehliyet alabilir ÖTV indiriminden yararlanmak için Başvurdum. Doktor H Sınıfı ehliyet alabilir özel donanımlı araç kullanabilir yazdı. sağ kolumdan ameliyatlıyım. Ama yüzüme açık açık söyledi. vergi indiriminden yararlanamazsın diye. % delik yetmiyor dedi. Şimdi ben özellikle öğrenmek istiyorum. raporda vergi indiriminden yararlanabilir diye bir şey yazmasa bile veya yüzdeliğim yetmese( ki en az yüzde kaç olması lazım onuda bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim) bile H sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir raporuyla Vergi indiriminden yararlanıp araç alabilir miyim?

hafizomer;
sevgili arkadaşım ben lik raporla araç aldım kas hastasıyım normalde % 40 raporum ama doktor yardımcı oldu sagolsun heyette sadece ayaklarda var dedi ve raporla araç aldım raporun oranının önemli olduğunu sanmıyorum başka birşey varsa bülent bey cevaplıyacaktır iyi günler.

Ne zaman aldınız kardeşim yakın bi zamanda mı? bide size özel bi msj yazdım. cvplarsanız memnun olurum.

2011 nisanda aldım kardeşim burdan istediğini sorabilirsin

iyilmaz kardeşim sen sorması ayıp kas hastası olarak ehliyeti nasıl aldın? yıllık veriyorlar benim bildiğim bana hiç vermiyorlar o ayrı tabi :D ötvden yararlanmak içinse %90 rapor olması gerek bu nasıl bir çelişkidir:confused:

"Kına yak" deseydiniz doktora!
Ama yanılıyor... Rapor oranının ötv'siz araç alımı için hiç bir önemi yok. Önemli olan tek şey rapordaki ibaredir. Elinizdeki raporla vergi avantajlı araç satın alabilirsiniz:

a) Sakatlık Dereceleri
Sakatlık derecesi % 90'ın üzerinde olanlar için başka bir şart aranmaksızın, altında olanlar için ise "H" sınıfı sürücü belgesini haiz olunması ve araçta sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması şartıyla istisna uygulanacaktır. Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanlarda, bu şartları haiz olmak koşuluyla sakatlık derecesinin önemi bulunmamaktadır.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html

Bülent Bey Çok teşekkür ediyorum aydınlattığınız için. Kaç Gündür çelişkiler içinde git gel git gel. Baya sıkılmıştım. Bugün kurula girdim. Haftaya çarşamba gelip raporunuzu alın dediler. Alınca rapordaki bilgileri aktarırım. inşallah siz değerli yönetmenimiz ondan sonra bizi gereken işlemler için nerelere ne şekilde başvuracağımız hususunda yönlendirirsiniz. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Herşey gönlünüzce olsun...

Üst Alt