Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanımlı araç raporunu ve H sınıfı ehliyeti alabilmek için ne yapmalıyım?

cahit03

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamün aleyküm kardeşlerim. Benim özürlü sağlık kurulu raporumda; sağ alt ekstremitede talipe equinovarus ameliyatı sekeli, sağ alt ekstremitede 6 cm kısalık, sağ baldır kaslarında 3 cm atrofi, sağ baldır kasları 3/5 gücünde pes valgus mevcut. Ayak bileği hareketleri sınırlı yazıyor. Ben de bu rahatsızlığımdan dolayı özel donanımlı araç kullanabilmek için H sınıfı ehliyet almak istiyorum. Sizce bu ehliyeti ve raporu almak için nasıl bir yol izlemeliyim? Ve H sınıfı özel donanımlı ibaresi bulunan ehliyetin bana ne gibi avantajları olabilir? Kafamdaki soru işaretlerini gidermenizi sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

veled teşekkür ederim verdiğin konuda h sınıfı özel donanım ibareli ehliyet alabileceğimi ve vergi muafiyeti kazanabileceğimi anladım. peki bu rapor için nasıl bi yol izlemeliyim? mesela; devlet hastanesine başvuru yapmam şartmı yoksa özel hastaneden aldığım raporda geçerli olur mu?

cahit03;

Şu iki ifadeden birinin yer aldığı raporu üç nüsha halinde talep edin (biri ile h sınıfı sürücü belgesi, diğeri ile vergi istisnaslı araç alırsınız, diğeri ile de MTV istisnası uygulatırsınız):
  1. "Sağ bacağını kullanmayı gerektirmeyecek özel donanımlı araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır"
  2. "Gaz pedalı sol ayağa aktarılmış donanıma sahip otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"

çok teşekkür ederim arkadaşlar. henüz hiç bi yere başvurmadım. ramazan bayramından sonra ilk işim bi kursa kayıt yaptırmak olacak. sanırım sürücü kursunun da bi takım yönlerdirmeleri olur. karşıma çıkan pürüzleri ve kolaylıkları forumumuzda paylaşılırım. yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkürler.

Bende ehliyet için uğraşıyorum ... bu hafta sonuç belli olur bende haberleri veririm ...

sizce benim bu raporu alma oranım nedir arkadaşlar?

Hiç bir sorun olmadan raporu alabilirsiniz...

arkadaşlar başbakanlık özürlüler idaresi sitesinde şu yazıyı gördüm ve kafam karıştı sizin düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim.

ÖTV’DEN MUAF OTOMATİK VİTESLİ ARAÇLAR İÇİN YENİDEN DÜZENLEME
Özel Tüketim Vergisi Kanununda 5228 sayılı Kanun ile yapılan değişiklik ve ardından çıkartılan Sirküler’le birlikte, malül ve engellilere sağlanan ÖTV istisnasının kapsamı genişletilmiş ve özür derecesi % 90 nı aşanların herhangi bir mekanik ilave veya tadilat yapılması şartı olmaksızın yurt içinden iktisap ettikleri taşıt araçlarından ÖTV tahsil edilmemesi sağlanmıştı. Böylelikle %90 ve üzeri özür derecesine sahip olan bütün özürlüler bu haktan yararlanabilmektedir. Son olarak, 21 Haziran 2011 tarihli İçişleri Bakanlığı’nın talimatında sadece sol bacağından (sol ekstremite) özürlü olan vatandaşlarımızın kullandıkları otomatik vitesli araçların da ÖTV muafiyetinden yararlanabilecekleri ile bu araçların sahibi engelli kişi ile bu kişinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü tarafından kullanılabileceğine ilişkin düzenlemeye gidilmiştir. İçişleri Bakanlığı’nca 81 il Valiliği’ne dağıtımı yapılan ilgili talimata buradan ulaşabilirsiniz.

KAfanı karıştırmana gerek yok. Yukarıda yazdığım şey çok net.

benim ehliyet için bir sorum olacak kazadan önce b sınıfı ehliyetim vardı şimdi h yapmam için yeniden sürücü kursuna müracat etmem gerekiyomuş tekrar direksiyon sınavına gircekmişim doğrumu acaba

evet arkadaşlar bugün ilk defa h sınıfı ve özel donanım ibareli ehliyet için sağlık kurulu raporu alma başvurumu yapmaya çatalca devlet hastanesine yapmaya gittim. fakat sağlık kurulundan bi doktor izine çıktığı için bana rapor veremeyeceklerini söylediler bende mecburen en yakın olan büyükçekmece devlet hastanesine gittim fakat ordada eylül ayına kadar randevu veremeyeceklerini söylediler. yani ilk girişimim bürokratik sebeplerle başarısız oldu. şimdi bayramdan sonraya aksadı bakalım daha neler görücez. herkese saygılar.

h sınıfı ehliyet alabiir ve özel donanımlı araç kullanabilir raporu almak

arkadaşlar h sınıfı ehliyet alabilir ve özel tertibatlı araç kullanabilir raporunu alabilmek için özür oranımın yüzde kaç olması gerekiyor bu konuda bilginiz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim. bu çarşamba sağlık kuruluna giricem. ondan önce bilgim olursa daha iyi olur.öğrenmek istediğim sadece özürlü oranımın yüzde kaç olması gerektiği. şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

özür oranım kaç omalı?

arkadaşlar h sınıfı ehliyet ve özel donanınmlı araç kullanabilir raporu alabilmem için özür oranımın yüzde kaç olması gerekiyor?

H sınıfı ehliyet raporu almak için Büüyükçekmece Devlet hastanesini aradım. Rapor için Nisan 2012'ye randevu veriyorlamış!! 5 ay sonra
Tavsiye edebileceğiniz başka bir hastane var mı arkadaşlar?

ben b. çekmece devlet hastanesinde yeni rapor aldım .hiç randevu falan almadım .gitim vezneye söyledim .180tlyatırdım. ve doktorları bir gün gezdim ikinci günü raporumu aldım bu kadar basit ne randevusu h sınıfı ehliyeti için

Ben telefonla aradım hastaneyi nasıl randevu alacağım diye, beni heyete bağladıalr, oradan cevap veren hanfendi de, randevu için hastaneye gelip başvurmanız gerekiyor, şu an Nisan ayı için randevu veriyoruz dedi.
Kimin ne yaptığı belli değil işte!!
Ben de zaten işyerinden izin almakta zorlanıyorum, ne yapacağımı şaşırdım.

arkadaşım tavsiye etmem çunku bende senin gibi E ehliyetim vardı bana tirafik polisi ehliyetine el koyacam dedi. ve bende devletin kesdigi parmak acımaz dedim ehliyetime el koymadılar ama kafamda bir takintı oldu. tirafige gittim dedemki bana uygun ehliyet verin ve sonunda h snıfı ehliyet alabilir dediler kursa gittim yeni ehliyet alır gibi para ödedim. h ehliyetini aldım ama şu an hangi aracı kullanacağımı bile bilmiyorum gerisini sen düşün ben tavsiye etmem araç kullanmanda sıkıntı yoksa.

landish siz gidin vezneye hemen rapor işlemleri başlatabilirsiniz randevu falan yok daha 10 gün oluyur rapor aldığım

Üst Alt