Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanımlı aracımı 1. derece yakınlarım kullanabilir mi?

AYCAGOZLU

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim özürlü aracım var. Bunu 1. Derece yakınım kullanabiliyor mu.

Hafta sonu rahatsızdım annemdeydim eşimde beni almaya gelecekti... Benim arabam ile gelirken yolda trafik durdurmuş ben eşime kızdım benim arabamla çıkma yola yakalanırsan arabayı bağlatırsın dedim... Polis bey eşimi durdurmuş araç kimin diye sormuş eşimde benim değil eşimin üstüne demiş... Eşim e memur bey tamam 1. Derece yakını olduğunuz için kullanabilirsiniz demiş ve yollamış ....
Acaba yeni bir kanunmu var 1. Derece kullanabilir diye... Yoksa memur beyin bilgisi mi yetersizdi...

çok merak ettim. bilgisi olan arkadaşım varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim...

aracınızın üzerinde ozel tertibat varmı

Evet var...h sınıfı ehliyetim var birde özel tertibatım da var gaz fren elden kullanıyorum

aracı sadece siz kullanabilirsiniz bunun dışınca hiç kimse aracınızı kullanamaz zaten aracın ruhsatındada sadece ruhsat sahibi kullanabilir diye yazıyordur
eşinizi çeviren memur bilgisiz oldugu için durumu yanlış anlamış
ruhsattaki ibareyi görmüş olsa veya konuyu bilen bir mamur olsa racınızı bağlarlardı

Sadece %90 ve üzeri rapora sahip olan ve aracı kendi kullanamayacak durumda olan engellilerin adına olan araçları 3.dereceye kadar yakınları kullanabilir.

Ben bunun örneğini arkadaşımda gordum araç baglandı yurt dısından gelmıstı dırek gumruge cekıldı halen mahkemesı devam edıyor.

Yurtiçinden aldığımız araba yakalanıp bağlanırsa cezası ne?

Selam arkadaşlar.Bende elden tertibatlı sakat aracı kullanıyorum.Ehliyet kursuna giderken trafik hocası bize engelliye ait aracı evliyse eşi kullanabilir demişti.Ben trafiğe sordum çok zorunlu bir durumda ancak 1.dereceden yakını anne baba kardeş gibi soyismi tutan birisi kullanabilir dedi memur.yurtiçinden alınıp başkası kullanırken yakalanıp bağlanan bir aracın devlet tarafından ödenen ötv si ve ozamana kadar olan vergileri kullanıcıdan geri alınıp arabayı ancak bu şekilde geri veriyolar.Saygılarımla arkadaşlar.

Kullanamaz Ayça, bu konuda bir yanlış anlaşılma var, polis kullanan şahıs eşin olduğundan yani burada senin adına alınmış muhafiyetli bir aracı vergi kaçırmak açısından bir yabancı kullanmadığından hoşgörü göstermiş, bu defalarca benim başıma da geldi. Normal şartlarda ruhsatta yazdığı gibi 'Sahibinden başkası kullanamaz'

araba sadece sahibine tescillenir.trafik polisinin bile arabayı siz olmadan çekemez.acil hastalansanız dahi en yakınlarınıız bile sizi sizin araçla hastaneye götüremez.ne kadar kötü bir durum değil mi.

evet ya bu ne saçmalık evde hasta olacak,acil bir durum olacak arabamız var kullanamıyoruz böyle iş mi olur...hep ben kullanıyorum....yakalasınlar

Acil bir durumda kullanılabileceğine dair mahkeme kararı mevcut.
Ve engel durumu aynıysa eşinin kullanabileceğine dair bir genelge görmüştüm bir yerde ama hatırlayamadım şimdi.

bizim ruhsatta sadece ÖZÜRLÜ ARACIDIR yazıyor başka hiçbir şey yok....o zaman arabayı kullanabilirmiyiz....

Arkadaşlar, bizim arabamızıda bir çok engelli arkadaşımız kullanıyor, 'H' grubu ehliyeti görünce polis ruhsatı incelemiyor bile, ancak beni çevirdiğinde 'B' sınıfı ehliyet ve engelli plaka olduğundan sıkıntı yaşıyoruz. O da araç sahibi eşim olduğundan tamamen polisin hoşgörüsü; yoksa özel tertibatlı engelli aracını hiçbir sağlam kullanamaz.

jandarmaya denk gelmedıkten sonra polisle pek sorun yasamassınız..ama jandarma törelans göstermıor...

Işim zor doktora gittim ve araba kullanmama ya çalış dedi ... Ve ben arabası zişe asla gelemem eee eşimde kullanamıyacak yasak ... Alın işte engel üzerine engeller geliyor.

neden kullanmayacakmış eşi adamın 5 yaşında engellli çocuğu var adam çocuğu uzerıne araba almış kullanıyor çocuk araba kullanmaz sızın mantığınıza göre kulllanmalı
hıc bırsey olmaz polıs de kolay kolay engellı aracını durduramaz
bır suru prosuduru var

jandarmaya denk gelmeyin de arkadaşlar. kesinlikle affı yok jandarmanın.

arkadaşlar bu konuda herkes müzdarip e o zaman mail atın mektup yazın ben BİMER ULAŞTIRMA BAKANINA LOKMAN AYVAYA EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE OZİDAYA Meclisteki hemen hemen tüm vekillere mail attım bir kısmı dönüş yaptı özellikle bilgi edinme başvurusu yaptığım kurumlar örnek dilekçeler sitede mevcut yazın sizde yazın yollayın olmaz bişey deyip kenara çekilmeyin.bir yerde birisi anlayacaktır.umutsuz yaşanmaz.yazın heryere dilekçe mail hep beraber bombardımana tutalım göreceksiniz bişeyler değişecek...

eşim benim arabamla takla attı trafik hiç birşey demedi bu seferde kaskoda sorun çıktı eşim kullandığı için bir sürü para kesildi kaskodan paramı alamadım aman kimse kullandıdırmayın araba bu belli olmaz ne olacağı....

geçmiş olsun,eşinizin sağlığı iyidir inşallah,önemli olan sağlık,üzmeyin kendinizi...

çok şükür arabayla 5 takla attı burnu kanamadan çıktı allah büyük ....mal gitti giden mal olsuun rabbim sağlık versin inşallah.

Üst Alt