Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanımlı ve H sınıfı ehliyetli kişi çekme karavan kullanabiliyor mu?

gaziengin

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Diyelim ki bir karavan aldık. hakkımız yok mu yani...elletteki alabiliriz değil mi? diye düşünerek almaya karar verdik. ama karşımıza öyle bir problem çıkardılar ki şaşırdık kaldık. Neymiş efendim b sınıfı ehliyetimiz olmadığı için çekme karavan kullanamamazmışız. Bak bak bak... yine 2'inci sınıf muamelesi. Diyorum ki adama yav kardeşim bir dayanağın varmı neden böyle söylüyorsun. Yönetmelik yönetmelik diyor... Bu kanunları çıkaran kanun çıkarıcıları bizim gibileri düşünmüyor...Demekki bizim gibi insanların bu tür çekme karavanları kullanmaya hakkımız yokmuş. tatile gitme hakkımızda yokmuş.. sinirden patlıyorum arkadaşlar... bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa bana cevap yazsın lütfen...

Töbe töbee! Sakat adamın ne işi var karavanla, tatille felan! Aşkolsun! Haddini bileceksin kardeşim, oturacaksın evinde, bağlanıcak bi uyduruktan maaş sana, şükredip, öööylece uzaktan -ille de gıptayla- seyeredeceksin sakat olmayanları...

Bu ayrımcı yasalar varken, yukarıdakinden farklı bir şey olamaz. H sınıfı için "hasta ve sakatların kullanabileceği şekilde özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçlar" kullanabilir denmiş trafik yönetmeliğinde, B sınıfı için ise "Otomobil, minibüs veya kamyonet" kullanabilir.

Çözüm: http://www.engelliler.biz/forum/gun...ya-standartlarinda-duzenleme-istiyoruz-g.html

Üst Alt