Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel eğitim alan çocukların okul servis ücretini devlet karşılıyor mu?

xxyy55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
özel eğitim okuluna giden bir otistik oğlum var.devlet servis parasını karşılıyor mu
bileniniz varsa lütfen yazsın

evet arkadaşım devlet özel eğitim okuluna giden öğrencilerin servis parasını karşılıyor, bu durum ve başka durumlar için cebinizden tek kuruş para çıkmayacak. Bu sizin doğal hakkınızdır.

devlet servis parası adı altında ödeme yapmaz

ancak kurumlar eğitim için aldıkları ücretten servis için kullanır

devletin engelli öğrencilerin servis ücretlerinin karşılanması hususunda kesin hüküm vardır. Eğer gittiğiniz okul devlet okulu ise kesinlikle karşılanır ve devlet tarafından ödemesi yapılır. Eğer özel sektörün okuluysa, özel okul servisi kendisi sağlamalıdır, özel okullar servis ücreti almazlar ama Türkiyenin hemen her yerinde özel sektörün engelli okulları servisi kendileri sağlamaktadır.

evet ben de özel eğitimleri kastetmiştim
sanırım açıklamam eksik olmuş
teşekkürler

ben antalyada oturuyorum burda özel rahabilite merkezine giden oğlum var ve bizden servis üçreti istiyolar böyle bi hakları varmı bilmiyorum?

çocugunuzun raporu varsa ki olmasa özel okula almazlar eğitim vermezlerdi.servis ücreti ödemiyorsunuz.servis okula ait.bütün illerde bu böyle arkadaşım.

Gulseren ;

Özel Rehabilitasyon Merkezinin böyle bir şeyi isteme hakkı yok. Rehabilitasyon Merkezleri öğrencilerinin servislerini yapmak zorundadırlar sizden Servis Ücreti isteme hakları yoktur.
Eğer resmi bi açıklama isterseniz veya gittiğiniz Rehabilitasyon Merkeziyle herhangi bir sorununuz olursa bulunduğunuz İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gidip "Özel Öğretim Bölümü" şefi yada Şube Müdürü ile görüşünüz.

milli egitime bagli olan tum okullar, devletten servislerin yakit parasina varana kadar aliyor.

ozel genel hic farketmez.

hic kimsenin cocugunuzun egitimiyle ilgili para istemeye hakki yok...

aman!

meraba benim kızım kayseride özel rehabilitasyon merkezinde fizik tedavi görmekte 3 ay dır bizden servis parasa adı altında 10ytl almaktalar itiraz ettiğimiz zamanda okul kapanacak diye bir bahane uyduruyorlar bu konuda ne yapa biliriz bir cevap yaza bilirseniz sevinirim

Devlet vereceğini veriyor zaten,çocuklarımız için.servis parası verilmiyor.hakkınızı arayın vermeyin.

cevap

evet devlet hem eğitim hem servis parasını karşılıyor

Yanlış bilgi verenler var önce şu konuya bi aydınlık getireyim Devlet Okulu ile Özel Öğretim Okulu yani Rehabilitasyon Merkezleri bir değil.

Devlet taşımalı eğitim alan öğrencilerin (ikamet ettikleri yerde gidebilecekleri bir okul bulunmayan çocuklar) servis ücretini kendisi öder. Öğrenciden hiç bir servis ücreti talep edilmez edilemez, çünkü ihale usulü ile bu taşıma işi şirketlere ihale edilerek ihaleyi kazanan firmaya ödemeyi Devlet yapar.

Fakat iş özelde farklıdır; Özel Rehabilitasyon Merkezlerinin servis ücretini devlet karşılamıyor bizzat merkez kendi üstleniyor ki Türkiyede hemen hemen bütün merkezlerin servisleri vardır sırf daha çok öğrenci kaydı yapabilmek için.

Gittiğiniz merkezin sizden servis ücreti talep edemez diye belirleyici bir hüküm yoktur fakat merkezler sırf öğrenci kaybetmemek adına böyle bir ücret istemezler, isteyenler ise artık zar zor ayakta durabilen durumu çok kötü olan veya aç gözlü eğitimle alakası olmayan özürlü çocuklar üzerinden para kazanan bilinçsiz kişiliksiz merkez sahipleridir.

Lütfen bilgi verirken biraz daha dikkat edelim ve kimseyi yanlış yönlendirmeyelim.

NOT : Gittiği Rehabilitasyon Merkeziyle problemi olan arkadaşlar, herhangi bir problem için veya kafasına takılan bir konu için resmi bir cevap isteyen arkadaşlar ikamet ettiğiniz İl / İlçe'yi söylerseniz size birebir kiminle görüşmeniz gerektiğini söyleyebilirim.

özel rht. Mrk zi veya özel eğitim veren hiç bir okul eskışehirde servıs ücreti almıyor veya istemiyor.

Servis ücreti kesinlikle ödemeyin çünkü devlet zaten karşılıyor ne var ki kurumlar kendi yöntemleriyle bunuda kar amacı haline dönüştürmeye çalışıyor

devleete bağlı özel eğitim okulu(iş eğitim merkezi, eğitim uygulama okulu vb.) veya özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde özürlü bireyden servis ücreti alınamaz, mevzuatta bunun yeri yoktur, hukuksuzdur, suçtur...

slm arakadaslar ben kayseriden yazıyorum benim kızım özürlü okuluna gidiyor ve son 2 aya kadar birşey yoktu simdi ise bizden servis parası altında 100 tl istiyorlar buna hakları varmı bilen cevap yazsın lütfen

DEVLET ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINA NE SERVİS; NE YAKIT; NE DE ŞÖFÖR PARASI ÖDEMEZ!

Dolayısıyla, servis ücreti vermez... özel eğitim ve rehabilitasyon hizmeti için para verir.

Kurumun servis hizmeti verme zorunluluğu yoktur! Eğer veriyorsa bunu ücretli veya ücretsiz yapması kendi inisiyatifindedir.

HİÇ KİMSE ÇIKIP BUNUN YASALARA AYKIRI OLDUĞUNU SÖYLEYEMEZ!

Bir şey yazarkan bir iki mevzuat araştırıp da yazarsak insanları yanlış yönlendirmemiş oluruz.

sizin sanırım ya okulunuz var yada okulda görevlisiniz.

hiçbir çıkarı olmazsa servisi babalarının hayrına sağlamıyorlar.şimdi durumlar sıkılaştı.zamanında az rant sağlamadılar.ha istisnalar vardır belki ama çogunlugu ticari baktılar olaya.maalesef böyleydi.

Sayın burcu ilhan,

Ben ne rantdan, ne ticaretten bahsediyorum... Bunları geçin.. Propaganda laflardan başka şeyler değil.

Konu başlığında bir soru sorulmuş.. diyor ki "servis ücretini devlet karşılıyor mu?"

Kimi demiş karşılar, kimi demiş bu sizin hakkınız vs. vs.

Sorunun tek bir doğru yanıtı var: DEVLET KARŞILAMAZ!

Geri kalanı provokasyon.. İsteyen kurum servis hizmeti verir.. istemeyen vermez.. İsteyen veli servisi olan yere gider, istemeyen gitmez.. Herhangi bir kurum servis ücreti istiyorsa kendi bileceği şeydir. Bunun ne hakla, ne hukukla alakası yok. Bir hizmet alıyorsanız bunun bir bedeli, maliyeti vardır. Kurumların yükümlü olmadığı servis hizmetiyle uğraşmak yerine Belediye'ye başvurun, otobüsleri ücretsiz yapsın.

Elbette her işletme ticaret esaslarına uymak durumundadır. Özel Eğitim Kurumları hayır kurumları değildir. O kurumlarda çalışan insanlar vardır. Herkes kadar o insanlarında para kazanma, geçimlerini sağlama hakkı vardır. Özel Eğitim Kurumlarının servis, yemek gibi hizmetleri ücretsiz vermesi zaten yanlıştır. Devletin yaptığı yardım SADECE EĞİTİM PARASIDIR! Servise, yemeğe harcanan para eğitimden çalınan paradır.

arkadaşlar önceden rehabilitasyon merkezlerine ssk ve emekli sandıgı olanlar yada ücret karşılıgında gidiliyordu ve servis ücreti veriliyordu şimdi ise hepsi milli eğitime baglı oldgu için servis ücreti talebi yok zaten çocuk başına devlertten yıllık 6 milyar alıyorlar

Sayın semra5354,

Lüften 6 milyar gibi rakamları uydurmayın.

Devletin özel eğitim için çocuk başına ödediği para Türkiye ortalaması aylık 350TL'dir. Bu da yıllık 4200TL eder! 1 yılda ödediği ücretin neredeyse bir aylık kısmı da rapor yenileme ve tatiller vs. nedeniyle kesilmektedir.

Devlet okullarında servis ücretinin karşılanması zorunludur. Özel rehabilitasyon merkezlerine herhangi bir servis ücreti ödenmemektedir.

Servis ücreti isteyip istememek kurum inisiyatifindedir. 1 servisin aylık maliyeti 5-6.000TL civarındadır. (Araç amortismanı, yakıt parası, bakım, sigorta, arıza, vs.) Bu servis ayda 50 çocuk taşıyorsa çocuk başına 100-120TL maliyet demektir. Bu da devletin EĞİTİM için ödediği paranın 1/4-1/3 kadarının servise harcanması anlamını taşır.

Dolayısıyla, servisi ücretsiz sağlayan bir kurum eğitim için harcayacağı maliyeti kısıp servis maliyetini karşılamalıdır.

devlet okulları derken yine rehabilitasyon merkezinimi kastediyorsunuz yoksa bildiğimiz milli egitime bağlı ilkokuldan mı şunu merak ettim kısacası benim oğlum haftada iki gün özel rehabilitasyon merkezine gidiyor onun için servis ücreti adı altında herhangibir şey istenmiyor bizden ama ilk okula giderkende servis kullanmak zorundayız onu karşıladığından söz etmiyoruz sanırım dimi

Devlet okullarından kasıt; MEB'e bağlı özel eğitim okullarıdır. Eğitim uygulama (zihinsel yetersizliği olan çocuklar için) okulları, görme engelliler ilköğretim okulları, işitme engelliler ilköğretim okulları, özel özel eğitim ilköğretim okulları vs. (Ayrıca özel eğitim merkezleri okul statüsünde değildir.) Sizin devam ettiğiniz muhtemelen özel eğitim merkezidir. Özel eğitim merkezleri ve özel eğitim okullarına devam eden öğrencilerin servis ücretleri karşılanmaktadır. Normal okuluna gittiği servis ücreti devlet tarafından karşılanmamaktadır.

Üst Alt