Sayın burcu ilhan,
Ben ne rantdan, ne ticaretten bahsediyorum... Bunları geçin.. Propaganda laflardan başka şeyler değil.
Konu başlığında bir soru sorulmuş.. diyor ki "servis ücretini devlet karşılıyor mu?"
Kimi demiş karşılar, kimi demiş bu sizin hakkınız vs. vs.
Sorunun tek bir doğru yanıtı var: DEVLET KARŞILAMAZ!
Geri kalanı provokasyon.. İsteyen kurum servis hizmeti verir.. istemeyen vermez.. İsteyen veli servisi olan yere gider, istemeyen gitmez.. Herhangi bir kurum servis ücreti istiyorsa kendi bileceği şeydir. Bunun ne hakla, ne hukukla alakası yok. Bir hizmet alıyorsanız bunun bir bedeli, maliyeti vardır. Kurumların yükümlü olmadığı servis hizmetiyle uğraşmak yerine Belediye'ye başvurun, otobüsleri ücretsiz yapsın.
Elbette her işletme ticaret esaslarına uymak durumundadır. Özel Eğitim Kurumları hayır kurumları değildir. O kurumlarda çalışan insanlar vardır. Herkes kadar o insanlarında para kazanma, geçimlerini sağlama hakkı vardır. Özel Eğitim Kurumlarının servis, yemek gibi hizmetleri ücretsiz vermesi zaten yanlıştır. Devletin yaptığı yardım SADECE EĞİTİM PARASIDIR! Servise, yemeğe harcanan para eğitimden çalınan paradır.