Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel eğitim ödevim için birkaç sorum var..? [Araştırma]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ayderan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

Size sorularım olacak ayrıntılı şekilde cevaplamanızı rica ediyorum... bu cevaplar benim özel eğitim ödevim olacak.

sorular:
1- elinizde olmayan nedenlerle engelli olmanızın toplumda özürlü olarak etiketlenmesinden rahatsızlık duyuyor musunuz? neden?
2- devlet ve toplum tarafından size sosyal, ekonomik vs yeterince olanak sağlandığını düşünüyor musunuz? devletin sağladığı imkanlardan haberiniz var mı?
3- durumunuzdan dolayı allah'a karşı sizde nasıl bir duygu ve düşünce oluşuyor?
4- günlük yaşamınızda engelli olmayanlardan kendinizi farklı görüyor musunuz? evetse bu farklar neler?
5- sizde mevcut olan engeller hedeflerinize ulaşmanızda problem oluyor mu? evetse bu problemler neler?
6- siz değil de ailenizden birisi engelli olsaydı ne yapardınız?

yasınızı, cinsiyet ve eğitim durumunuzu belirtin..

şimdiden teskrler...

bu kadar ozeline girilirmiki vaaaah
engelli bireylerimizde normal insan ne hissediyorsa;ailevi dini yasam alaninda ne hissediyorsa onu hissediyorlar
uzaydan gelmedikki
yeterki otekiymis gibi ahret sualleri olmasin

Bu soruların özel eğitimle nasıl bir ilgisi olduğunu anlamadım. Ya da, bu sorulara verilecek yanıtlarla nasıl bir sonuca ulaşmak istediğini bizlerle paylaşırsan sevinirim. O zaman daha verimli olur diye düşünüorum.

Not: Hangi okul, bölüm, ders için bu ödev?

psikoloji falan mi okuyorsunuz ?

bi ozel egitim kurumunda calismis biri olarak, ben de merak ediyorum sahsen hangi ders icin bu odev?

merhaba arkadaşlar demişsin,nerden arkadaşım oluyorum senin?
biz uzaylıyız soruların zaten ofsayt kızım/oğlum her neysen.
senin özel eğitim ödevinden bize ne *ne kolay yaa yaz buraya zavvallı englliler cvplasın snde emek vermeden ödevi bitir.
yuhh ...
kimse cvplamasın bu hazırcı öğrenci namzetini.
git araştır ,,tanış konuş ,yardımcı ol,madalyonun öbür yüzünden bakmaya çalış.
bi daha yazarsan döverim seni:)))))

Merhaba ikinci bahar(arkadaşım demeye korkuyorum:)),ben bu cümlelere benzer cümleleri,işyerinde ,çocuğun ödevi var bir araştırıverin diye getirenlere söylüyorum.Ben internetten ödev hazırlanmasına karşıyım.Heerşey kopyala yapıştır olmuş.Bizim zamanımızda(her ne kadar irrite olsamda bu ifadeyle başlayan cümlelere:)) kıt kanaat gidip kütüphaneden araştırıp,parmaklarımıza kramp girerek dosya kağıdına yazardık onları.Bu öğrenci arkadaş bu yazılanlardan sonra buunalıma girmiş olabilir.Daha çok fırın kütüphane yememiz lazım,bol beyinli olsun usta.

:D:D:D
başka emrin varmi?
git derneklere bir bir konuş kopya çekmek ayip

Anlamadığım şey nedense internet ortamın da birçok sitede engellilerin Allah (c.c) karşı inancınız ne yönde şeklinde sorular neden ve ne gerek var? Engelli olmak inançsız mı demek yada inancından şüphe duymasımı gerek, bırakın artık bence bu tür saçma soruları herkesin inancı da kendine....

Öyle bir söylenti var Akberkcim..:) Engelli insanların çok katı kalpli ve inançsız oldukları yönünde ileri geri lafları ben yıllaaaar yıllaar önce duymaya başlamıştım ve halada duyarım...

Nedenini tahmin ediyorum ama konuya girmek istemiyorum..:)

7. maddeyi ben yazayım:

7- siz bu işe hiç bulaşmayın.

ne bu tür sorular, ne de bu tür yaklaşımlarla hiçbir yere varamazsınız. hele "eğitimci" iseniz ve "özel eğitim" alanını düşünüyorsanız, ya bilgi dağarcığınızı iyice güçlendirip bu tür bir çalışmaya başlayın, ya da kendinize başka bir konu bulun.

sakın yanlış anlamayın, dostça bir tavsiyedir.

Ben bu soruların hiçbirine cevap vermem:) İkinci Bahar döverken beni de haberle ben de dövmek istiyom bu hazırcı arkadaşı:)

İyide neden böyle tepki verdiniz arkadaşlar anlayamadım ben ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt