Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel eğitim okullarında senede iki kez okul değiştirme hakkımız olduğu doğru mu?

tuğba-hasret

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Özel eğitim okullarında senede iki kez okul değiştirme hakkımız olduğu doğru mu acaba?
Bizi bu konuda bilgilendirebilir misiniz teşekkürler.:confused:

bildiğim kadarıyla böyle bir şart yok.o sizin isteginize bağlı.çocugunuzun nerede iyi eğitimi aldıgını gözlemlerseniz tabikide bulana kadar bu sizin hakkınız.

bencede öyle bişey olmaz arkadaşım çocuklarımız nerde güzel egitim alıyorlarsa oraya gitmeleri haklarıdır diye düşünüyorum

Bu konuda kısıtlayıcı hiç bir hüküm bulunmamaktadır. Siz verilen eğitimden memnun kalmadığınız sürece tabikide gittiğiniz Rehabilitasyon Merkezini değiştirebilirsiniz.

Fakat, kaydınızı aldığınız Rehabilitasyon Merkezinin sizin çocuğunuz adına kaydınızı aldığınız halde fatura düzenleyip düzenlemediğini bulunduğunuz İl / İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ederek mutlaka kontrol ediniz.

çok dogru söylüyorsun kardeşim arkamızdan çok şeyler dönüyor egitim rahabilitasyon merkezlerinde katılıyorum size herkez kendi çıkarını düşünüyor çocukların degerini salıgını degil salla başını al magışını olmuş artık annamadım gitti zayten

okula kayıt yaptırırken kadro hakkında iyice bilgi edinin gerekirse öğretmenlerin işin uzmanımı diye diplomasını bile görmek istediğinizi belirtin.çünkü çogu okulda gizemin dediği gibi iş para rantına döndü.ben çocuk gelişim okumuş birini bile okula öğretmen diye alan okullar biliyorum.öyle kişiler ne verebilirki çocuklarımıza.birazda bizim elimizde arkadaşlar.biz daha dikkatli olursak bu olaylarada prim vermemiş oluruz.okullarda ona göre ayaklarını denk alırlar.çünkü hiçbirimizin çocugu kobay degil.

Böyle bir kısıtlama yok ben 1 yılda 6 kurum değiştirdim sebebi verilen eğitim beğenmediğim anda kurum değiştirdim arkadaşlarında dediği gibi önce eğitimi veren kişinin aldığı eğitimi gözlemlemeli tamamen ticaret amac güden kurumlar var ama bunun önüne geçmekte biz ailelerin elinde çocuğumuza iyi eğitim aldırmaksa amaç öncelik kurumun çalışanları hakkında bilgi sahibi olmak ben çocuk gel böl ayrıldığım halde bunu yapamıyorum çünkü bizim çocuklarımız adı üstünde özel eğitim gerektiriyor beğenmediğiniz anda bence hemen o kurumdan ayrılın kaybedecek zamanımız yok çünkü bizim umarım eğitimde iyi sonuçlar alırsınız Saygılar...

tabikide bizim çocuklarımız sadece egitim olması şart bu çocukların fizik bireysel derslere ihtiyaçları var uzun zaman bir kuruma gidipte fayda görmüyorsam tabiki degiştirmek en dogal hakkınızdır boşa gidip kurumlar kazaç saglasın yok öyle bende uzun süre dir gittigim okuldan ayrılacagım uzay terapi oldugu halde fayda görülüyor dedigi halde çalışılmıyor çalışılmıyorsa başka kurumda var araştırıp şimdi oraya götürcem kızımı herkez ben bilirim hesabi yapıyor fizikçiside bireyselciside az çok anneler bababar olarak bizlerle örendik onlar kadar okumuş olmasakta zayten çocugumuzu anca bizler düşünürüz kurumlar degil teşekkürler arkadaşlar

Hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim.Aslında bende kısıtlama olmadığını biliyordum fakat şimdi okulumu değiştircem kızımın nerede daha çok fayda görebileceği kurumları araştırıyorum.Bu sırada bazı yerlerden bu duyumu aldım ve kafam karıştı ister istemez daha tedbirli davranmak zorundayız.Zaten imkanlar çok kısıtlı ve nerenin daha iyi olduğunu bulmak gittikçe zorlaşıyor. Keşke herkurum dört dörtlük olsada bir yere kıpırdamasak bizde meraklısı değiliz o kurumda başka kuruma geçmeye! herkese acil şifalar.

Tuğba Hasret;

Eğer Özel Öğretim Kurumu kaydınızı alırken zorluk çıkartırsa veya kafanıza takılan herhangi bir konuda resmi bir cevap almak isterseniz, Bayraklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şerif AĞAOĞLU ile görüşebilirsiniz.

Sayın Tuğba;
İşin doğrusu şu şekildedir:

ÖZÜRLÜ BİREYLERE UYGULANACAK DESTEK EĞİTİM PROGRAMLARI
VE EĞİTİM GİDERLERİNİN KARŞILANMASINA DAİR YÖNETMELİK
BİRİNCİ BÖLÜM​
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar​
.......
Ödeme
MADDE 10 – (1) Özürlü bireylerin aylık destek eğitimi giderleri, Maliye Bakanlığınca belirlenir ve Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten kurumca özürlü bireye bir ayda sekiz ders saati bireysel ve/veya dört ders saati grup eğitimi verilmesi şartıyla ödenir.
(2) Ancak, kurumlarca özürlü bireylere herhangi bir nedenle ayda sekiz ders saati bireysel ve dört ders saati grup eğitiminin tamamının verilememesi hâlinde Maliye Bakanlığınca bireysel eğitim için belirlenen tutarın sekize, grup eğitimi için belirlenen tutarın ise dörde bölünmesiyle bulunan sayı, kurumca verilen ders saati sayısı ile çarpılarak elde edilen tutar kurumlara ödenir.
(3) Özürlü bireylerin bir yıllık süre içinde kurum değiştirmesi durumunda, Bakanlıkça en fazla iki farklı kuruma ödeme yapılır. Ancak, velinin başka il veya ilçeye taşınması ve zorunlu nedenlerden dolayı kurum değiştirmesi durumunda ikiden fazla farklı kuruma da ödeme yapılabilir.
(4) Özel eğitim değerlendirme kurulunca, özürlü bireye destek eğitim program ve modüllerinde belirtilen eğitimin tekrar alınmasının önerilmesi hâlinde Bakanlıkça, bu program ve modüllerinde belirtilen eğitim için en fazla iki defa ödeme yapılır.
(5) Özürlü bireye özel eğitim değerlendirme kurulunca düzenlenen raporun süresi bitmeden önerilen modülün tamamlanıp kurulca tekrar aynı modülün önerilmesi hâlinde de ödeme yapılır.
......

http://ookgm.meb.gov.tr/Mevzuat_htm/20090709-11.htm

anlamadığım ek ücret isteyebilir demişsiniz merkezler ben 9 yıldır buralarda eğitim alıyorum sanırım az çok bilgimiz var müsade buyurursanız şuan devletin bize verdiği ders satt sayısı 8 dir efendim değilmi bu durumda arkadaşa verdiğimiz cevabın neresi yalnış anlamadım
bu bir, ikincisi evet kurumlarda ek ücret taleb eder ama o da verecekleri ek ders için olur ancak biz arkadaşın 6 sat uygulaması üzerine istenilen 2 sat parası için yorum yaptık
neyse aslında bu konuyu uzatmaya gerek yok yine tekrarlıyorum bu kurumun kendi uygulamasından başka birşey değil siz de şunu unutmayın ki bu parayı veremeyen ve eğitim alamayan birçok çocuklarımız evlerinde bekliyor
Saygılar(KUSURA BAKMAYIN SANIRIM YALNIŞ MESAJA YORUM YAPTIM BUgün çok üzgünüm otistik bir çocuğumuz hayatını kaybetti dalgınlığımı bağışlayın lütfen ) saygılar

Sayın İsmail kaymaz'ın verdiği bilgi doğrudur.

1 yıl içinde 2 den fazla kuruma kayıt yaptıran velinin ödemesi son mevzuat uyarınca yapılmamaktadır.

O yüzden velilerin kurum seçerken dikkatli davranması önemlidir.

Sayın akberk,

Ek ücret istenmesiyle ilgili yorumunuz ne yazık ki doğru değil! Bu konu en son bugün Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Sayın Mehmet Küçük ile görüşülmüş ve ek ücret alınabileceği bizzat kendisi tarafından da dile getirilmiştir. Büyük olasılıkla önümüzdeki günlerde bu konudaki anlaşmazlıkları gidermek için bir yazı yayınlanması da söz konusu olacaktır.

Söz konusu olan, 6 saate ek 2 dersin parası değildir. 8 saatin fark ücretidir. 6 saat ders verildiği dönemde birim ders ücreti 52TL civarındadır. 8 saate çıkartıldığında 39TL'ye düşmüştür. Kısacası ders başına 12-13TL eksik ödeme yapılmaktadır.

Üst Alt