Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel eğitim rehabilitasyon merkezindeki terapistin diplomalı olup olmadığını öğrenmek

Konular
20
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben özel eğitim alıyorum. Bilgidiniz üzere devlet karşılıyor.Ama bir sorunum var ordaki doktor sanırım fizyoterapist değil, sadece beden eğimi öğretmenliği yapmış bir kişi. Bize imzalattıkları kağıtta ise başka bir kişinin ismi geçiyor.B en bunu ne şekilde öğrenebilirim. Fizyoterapist olup olmadığını. Belgeleri var mı bu terapist olduğunu gösteren bir belge.

Kocaelide 4 yıllık üniversite okuduğunu söyledi. Ben de pek inanmıyorum terapist olduğuna bana bu konuda yardımcı olabilecek bir kişi var mı? aklım çok karışık bunlar hakkında.

Bana egzersizleri yaptıran kişi terapist olup olmadığını öğrenmem gerek yani....

Bence doğrudan müdüriyete sorun. Size tatmin edici açıklama yapmazlarsa, MEB'na dilekçeyle başvurup, konu hakkında inceleme yapılmasını isteyebilirsiniz.
Sonuçta para karşılığında hizmet veriyor özel merkezler. Ve siz aldığınız hizmetten şüphe duyuyorsanız, konu hakkında kafanızdaki soru işaretlerini cevaplamaya mecburdurlar.

merhaba
öncelikle sizi kutlarım,sağlığınız konusundaki duyarlılığınız ,dikkatiniz.....

tedavi görenlerin iyiniyeti ,çekingenliği , cahilliği ,,,ne yazıkki birilerinin ekmeğine yağ sürüyor
kişi ve kurumları eleştirmek istemiyorum,, amaaaa
üniversite eğitimi almış mesleki diploma almış olan beden eğitimcilere de bu yalan üzerine kurulu davranış yakışmıyor hatalı politikaların faturasını vatandaşına çıkarmak hiç bir insana yakışmamalı zaten.(...ben sporcunun akıllı ve dürüst olanını severim der Atatürk )
oysa o çocukların yerinde kendi yakınları olduğunda yeri göğü inletirler,fizyoterapist istiyoruz diye.
size tavsiyem ;bu durumda siz hakkınızı açık açık arayın,diplomayı görmek isteyin
ben fizyoterapist e tedavi olmak istiyorum deyin ,
MEB fizyoterapist tedavi yapıyor diye ödeme yapıyor,aksi takdirde ağır cezaları var,kurum kapanmaya kadar gider
yok eğer gereken tedaviyi doğru ellerden almıyorsanız ve size ""beden eğitimci ama fizyoterapistten daha iyi falan"" derlerse bir tavsiyem olacak
---kasaplar da anatomi yi cerrahlar kadar iyi bilir ama mesleği kasaptır---
eğer hiçbir şekilde çözüm olmazsa il sağlık müdürlüğüne müracaat etmeniz gerekir
geçmiş olsun dileklerimle
fizyoterapist fatma

Teşekkür ederim efendim...Verdiğiniz bilgiler için bende beden eğitimi öğretmeni olduğunu o kurumun temizlik görevlisinden öğrendim.Sonra nerede eğitimini gördünüz diye sorduğumda kocaeli üniversitesi mi dedi, kocaelide mi dedi.Ben bunu sordurduğumda orda öyle terapist yetiştirmek için üniversite filan yok.öyle bir bölüm.bir an şaşırdım...Ve öyle bize imzalattıkları kağıtta başka bir kişinin adını görünce...

Peki terapist olduğunu gösteren bir belge olabilir mi?:) hani yok canım terapist derseler ve bende böle bir belge istesem öğrenebilirmiyim? ne bileyim paronayak olmuşum ve inanırmısınız güvenimiz kimseye kalmamış herkes bizleri kukla gibi oynatmaya çalışıyor....

mrb maviseyyah özel egitim merkezlerindefizyoterapist yerine beden eğitimi ögretmeninin çalışması dogru değil kocaeli üniversitesinde fizik tedavi rehabilitasyon meslek yüksek okulu yok diye biliyorum internetten araştırabilirsiniz kurum sahibine açık bir şekilde sorun derim sağlık herşeyden önemli iyi akşamlar

zeynep hnm. teşekkürler.Bakalım işte napabilirim ancak kendim uğrabildiğim için.
Bana orda fizyoterapisttir deseler ne diyeceğimi bilmiyorum.Ve kocaeli üniversitesindede fizyoterapist yüksek okulu olup olmadığını öğrenemedim internetten.

Bende pek anlamıyorum fizik tıp merkezi var ama bu fizyoterapist içine giriyor mu bilmiyorum.

bazen bir kişinin diploması 2-3 mekezde kullanıldığını gördüm. dilomasın görmek bile bazen yeterli olmuyo. :S

ben kayıt yaptırmadan önce terapistlerin diplomalarını görmek istediğimi söyledim ve biraz sıkıştırınca verdiler diplomaları bi gözden geçirdim sonra bu diploma sahipleri ile tanışmak istiyorum dediğimde bakanlık müfettişi felanmısınız dedi hayır hastası olan bir babayım uygun görürsem buraya kayıt yaptırabilirim dedim 2 si ile hemen orada tanıştım bu diplomalar sizinmi diye sordum şaşırdılar bi bana baktılar bi müdürlerine evet dediler sonra kayıt yaptıracam ama bu iki kişiden başkasını istemem dedim bayağı bi ısrardan sonra kabul edip ona göre proğram yaptılar ve halen çocuklarıma sayğıda kusur etmezler sağolsunlar. tavsiye ederim fazlası ile ısrarcı ve araştırmacı olabilirsiniz

Bu tarz durumların halen oluyor olması komik gerçekten. MEB'in denetimlerde de gevşek davrandığını herkes biliyor. Sorun sistemde özel eğitim merkezleri stepne olarak kullanılmaya devam edilirse bunları görmeye devam ederiz.

Üst Alt