Bağımsız girişli ve size engel teşkil etmiyorsa sıkıntı olmaz sanırım ama en doğrusu MEB İl veya ilçe müdürlüğüne gidip, bir müfettişle görüşüp onun fikrini almak olur.
Ancak, dikkate almanız gereken önemli 2 husus var. Öncelikle asansör şart. Ayrıca Z-yangın merdiveni olmalı. Ayrıca, binada başka kiracılar varsa onların da muvaffakatını almanız gerekir.
Ben sizi bir başka konuda daha uyarmak isterim. Geçtiğimiz 10 yıl içinde devlet bu çocuklar için destek yardımı yapıyor diye pek çok kişi bu işe soyundu ve pıtırak gibi kurum açıldı. Ama şu anda bu kurumların büyük kısmının durumu içler acısıdır. Ben çok sayıda kurum sahibi tanıyorum ve bunların büyük kısmı çok büyük borçlarla işleri yürütmeye çalışıyor.
Devletin verdiği katkı şu an için işin maliyetlerini karşılamakta yetersiz. Ortaklı kurumlarda eğitimci olan ortaklar ancak kendi maaşlarını çıkartabiliyorlar dersek yeridir.
Bence hesabınızı, kitabınızı iyi yapın. Kredi çekip bu işi yapmayı düşünüyorsanız unutun! Çünkü kredi borçları sizi çıkmaza sürükler. Kendi paranızla yaparsanız işler ters gittiğinde en azından ceketinizi alıp gidebilirsiniz. Kredi borcunuz varsa boğulursunuz.
Bir de bu işlerden anlayan bir müdür veya yönetici sekreter bulmanızda fayda var. Bina bulup içine eşya koymakla bitmez. Çok fazla ayrıntı var. Her birine dikkat etmelisiniz. Amcak sekreter veya müdür konusunda da dikkatli olun. Suistimale uğrayabilirsiniz. Referansları sağlam olsun.
Hevesinizi kırmak istemem ama size kolay gelsin.