Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri hasta başına nekadar ücret alıyor?

azizkanmaz

Aktif Üye
Konular
156
Reaksiyonlar
0
özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri hasta başına devletten nekadar ücret alıyor mesela ben haftada iki gün gidiyorum bu merkezler hasta başına devletten nekadar ücret alıyor

Hasta başı derken ne dediğinizi pek anlamadım?

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri engelli çocuklara eğitim hizmeti verir.. sağlık hizmeti vermez. Buna da "hasta başı" değil, seans ücreti verilir. Bu rakam bireysel seanslar için yaklaşık 50TL, grup eğitimi için 30TL civarındadır. Ayda en fazla 8 bireysel, 4 grup eğitiminin ücreti ödenir.

merhabalar egitim merkezindeki 2 gün olan bireysel egitimin 3 güne çikabilirmi?

arkadaşlar verilir ancak bu rehabilitasyon merkezine bağlı. örneğin benim tanıdığım biri var. oğlu haftanın 5 günü gidiyor ve ücretde ödemiyorlar. ama nasıl yaptılar ne ettiler onu bilmiyorum.normalde devletin verdiğinden fazlasını yaptırmış oluyorlar ama ücret ödemiyorlar.oysa ki evi var arabası var emekli maaşları var. ödeme gücüm yok demişler müdür tamam demiş

merhabalar egitim merkezindeki 2 gün olan bireysel egitimin 3 güne çikabilirmi?

Çıkartılabilir elbette... ama devlet bunun için ücret ödemediği için artan kısmı velinin kendisinin karşılaması gerekir.

.benim tanıdığım biri var. oğlu haftanın 5 günü gidiyor ve ücretde ödemiyorlar.

Diyelim ki ekmeğin normal fiyatı 1TL iken 5 tane ekmek alıp yine 1TL ödemek istediniz ve satıcı tamam dedi. Siz olsanız böyle bir durumda ne düşünürsünüz?
Ben olasılıkları sayayım:
1. Satıcı size acımış, gariban olduğunuzu düşünmüş ve 4 ekmeği bedava vermiştir
2. Aslında size verdiği ekmekler 1TL'lik ekmek değildir, hilelidir, kötü undandır, gramajı düşüktür.
3. Ekmekler bayattır, satıcı zaten çöpe atacaktır.
...
...
Yani, kimse durduk yerde hiç bir şeyi bedava vermez. Veriyorsa altında mutlaka bir çapanoğlu vardır.

haftada iki gün fizyoterapist geliyor yani haftada iki saat beni çalıştırıyor aylık 8 saat yapıyor özel eğitim ve rehabilitasyon merkezin sahibi aylık devletten nekadar ücret alıyor bunu merak ettim

440TL (KDV dahil) alıyor.

merhaba
forumlarda okuduğum kadarıyla özel eğitim konusunda hassasiyetlerimiz ortak.
bulunduğum ilçedeki rehabilitasyon merkezlerinde verilen eğitimler velilerimizle konuştuğumuzda hiç birini memnun etmiyor. bundan dolayı bizlerin eğitimci olarak psikolog olan bir arkadaşımıza rehabilitasyon merkezi açmasını önerdik bizde meb in izin verdiği ölçüde derslere girmeyi planlıyoruz ilk aşamada nasıl bir yol izlememiz gerekir kurum açmada bu konuda bana yardımcı olur musunuz?

İlk aşamada Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğini ve Standartlar Yönergesini oturup iyice okumanız gerekiyor.

Kurum açmak değil, kurumu yürütmek zordur.

Ayrıca başlangıç için en az 80-100 bin TL gibi bir sermayeniz olması lazım.

Neyi merak ediyorsanız sorun, onu söyleyeyim.

Bina olarak kullanacağımız yer bir binanın zemin katında bulunan Bahçeli bir mekan olabilir mi öğretmen kadrosu olarak ilk başta askeri kaç kişi gerekli

Teorik olarak olabilir ama artık müstakil olmayan yerlere sıcak bakılmıyor. Size sorun çıkartırlar. Ayrıca bir binanın zemin katının size yeterli alan sağlayacağı şüphelidir. Öyle 2 oda 1 salon yerde merkez açamazsınız.

Detaylı bilgi için http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_01/19054356_19012015standartlar.pdf bu yönergedeki genel maddeleri ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri başlıklı bölümü dikkatle okuyun. Tüm bu şartlara uymalısınız. Örneğin odaların pencere alanı belirtilen oranın altındaysa mümkün değil ruhsat alamazsınız.

Öğretmen kadrosu alacağınız eğitim programlarına göre değişir. Bunun için Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü bu yönetmeliği okumalısınız.

En basit kurum ve programla en az 1 Müdür, 1 Psikolog veya PDR, 1 Özel Eğitim öğretmeni, 1 Çocuk Gelişimci veya Okul Öncesi öğretmeni, 1 sekreter gibi bir kadroya ihtiyacınız var. Ancak bunlar sadece teorik olarak asgari rakamlar. Genel olarak en az 12-13 kişi gerekir denebilir.

Kadrolu meb öğretmenleri çalışabilir mu bu kurumlarda peki

Hayır!

Kamu personeli haftada 10 saate kadar valilik izniyle çalışabilir ama buna ne MEB ne de valilik izin vermiyor.

Zaten zorunlu personelin kurumda kadrolu olması gerekir. Zorunlu personel dışındakiler sözleşmeli veya yarı zamanlı çalışabilir.

merhaba hocam özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi açmak için bina bulduk dershane için özel olarak yapılmış 3 katlı oldukça güzel bir bina ancak binanın diğer tarafa bakan 2 dükkanında başka kiracı (bakkal) var kurumun girişi bahçesi diğer yöne bakıyor bağlantı yok aralarında. kurumun içi bütün katlarının kullanımı bize ait olacak bu sıkıntı olur kurum açmak için ?

Bağımsız girişli ve size engel teşkil etmiyorsa sıkıntı olmaz sanırım ama en doğrusu MEB İl veya ilçe müdürlüğüne gidip, bir müfettişle görüşüp onun fikrini almak olur.

Ancak, dikkate almanız gereken önemli 2 husus var. Öncelikle asansör şart. Ayrıca Z-yangın merdiveni olmalı. Ayrıca, binada başka kiracılar varsa onların da muvaffakatını almanız gerekir.

Ben sizi bir başka konuda daha uyarmak isterim. Geçtiğimiz 10 yıl içinde devlet bu çocuklar için destek yardımı yapıyor diye pek çok kişi bu işe soyundu ve pıtırak gibi kurum açıldı. Ama şu anda bu kurumların büyük kısmının durumu içler acısıdır. Ben çok sayıda kurum sahibi tanıyorum ve bunların büyük kısmı çok büyük borçlarla işleri yürütmeye çalışıyor.

Devletin verdiği katkı şu an için işin maliyetlerini karşılamakta yetersiz. Ortaklı kurumlarda eğitimci olan ortaklar ancak kendi maaşlarını çıkartabiliyorlar dersek yeridir.

Bence hesabınızı, kitabınızı iyi yapın. Kredi çekip bu işi yapmayı düşünüyorsanız unutun! Çünkü kredi borçları sizi çıkmaza sürükler. Kendi paranızla yaparsanız işler ters gittiğinde en azından ceketinizi alıp gidebilirsiniz. Kredi borcunuz varsa boğulursunuz.

Bir de bu işlerden anlayan bir müdür veya yönetici sekreter bulmanızda fayda var. Bina bulup içine eşya koymakla bitmez. Çok fazla ayrıntı var. Her birine dikkat etmelisiniz. Amcak sekreter veya müdür konusunda da dikkatli olun. Suistimale uğrayabilirsiniz. Referansları sağlam olsun.

Hevesinizi kırmak istemem ama size kolay gelsin. :) :)

özel eğitim öğrencisinin 1 yıl içerisinde kurum değiştirme sayısında bir kısıtlama var mı? 2 den fazla kurum değiştirebilir mi?

haftanın 5 günü almalarının nedeni öğrenci kapmakdır .. gidip izlediğinizde reh okulunda 15 engelliyi bir odaya koyup bırakdıklarını göreceksinzzz muhakkakkiii birebir eğitim verilse haftanın 1 günü dahi alınamaz onlarrrrr

1 yıl içeerisinde 3. kuruma gidemezsinn

özel eğitim öğrencisinin 1 yıl içerisinde kurum değiştirme sayısında bir kısıtlama var mı? 2 den fazla kurum değiştirebilir mi?

Kısıtlama var. Veli ancak 2 kez kurum değiştirebilir.

Ancak veli ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe vererek kısıtlamayı kaldırtabilir.

Üst Alt