Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel Eğitimde bireysel ve grup eğitimi için RAM kaç saat öngörüyor?

ulusoy

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Oğluma ram'dan özel eğitim raporu çıktı. bu raporda bireysel ve grup eğitimi alması uygun görülmüş. acaba bu eğitimlerin toplam saatleri ne kadar?

ilginiz için teşekkür ederim.

Teşekkür ederim.normalde bireysel eğitim için 6 saat grup içnde 2 saat o zaman ben bunu anladım..

bireysel ve grup eğitimi birlikte ayda 10 saattir 8 saat değil, 6 saat bireysel 4 saat gruptur ancak son verilen RAM raporlarında artık grup yazılmıyor yani bireysel olarak ayda 6 saat.

evet bireysel 6 saat
bireysel+grup 10 saattir

genelde okullarda kaynaştırma eğitimi alanlar grubu okulda alıyor sayıldığından grup verilmiyor

ya da sadece bedensel engeli olanlara (fizik tedavi alacak olanlara) grup verilemez

ağır ya da çok ağır düzey zihinsel engeli olanlar-orta-ağır düzey otizm ya da zihinsel engel yanında orta-ağır derecede hiperaktivitesi olanlar için grup vermek uygun değildir.Onların önce bireysel olarak geliştirilmeleri gerekir

diğerleri için insiyatif kullanırım

sosyal ortama girmeleri gerektiğine inanırsam, özgüven eksikliği, antisosyal kişilik, sosyal anksiyete görürsem onlara grup öneriyorum :)

Üst Alt