Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel egitimin 5 gün olacagi dogru mu?

zeynep71

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar ozel egitim 5 gun olacagini duydum. Bu konuda bilgisi olan varmi? Nasil ögrenebiliriz.

Özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinden bahsediyorsanız zaten haftada 5 gün olarak hizmet verirler.

Rehabilitasyon merkezlerinden verilen özel egitimi soruyorum.

Şimdiki haliyle Özel Eğitim 5 gün olursa, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri 5 gün içinde batar. :) Şu anda ayakta zor duruyorlar zaten.

Sadece böyle birsey duymustum. Daha önceleri 3 gundu 3 olsa yeterli. Bu konuda cikmis olan cikacak olan yasa varmi? Sanirim siz bu konularla ilgileniyordunuz.

Şu anda böyle bir çalışma yok. Olması da dediğim gibi pek mümkün değil.

Halihazırda aylık 8 bireysel ve/veya 4 grup eğitimi karşılanıyor. Bunun için verilen ödenek bile yeterli değil.

Örneğin bir dil konuşma öğretmeni saatine 150-200TL istiyor. Devletin karşıladığı 50TL

Keske engelliler icin daha fazla birseyler yapilabilse. Cok iyi guzel olur.

Konun üstünden biraz geçti ama güncel bir gelişme olduğu için burada belirtelim. MEB Rehberlik Araştırma Genel Müdürlüğünün son yazısıyla okullarda destek eğitim odası açılması zorunlu hale getirildi. Bu odalarda raporu olan çocuklara derslerin en az % 40'ı kadar bireysel ve grup eğitimi verilecek. Yani okula giden kaynaştırma öğrencileri okulda da bireysel eğitim alacak.

Tabi burada biraz sıkıntı var. Bu derslere boş zamanı olan öğretmenlerin, hatta branş öğretmenlerinin girebileceği belirtiliyor. Bu şekliyle ne kadar düzgün bir eğitim verilebileceği şüpheli. Yine de iyi kötü bir gelişmedir diyelim.

sayin: matepe fizik tedavi bireysel egitim olarak geciyor. insallah fizik tedavide verilir. paylastiginiz icin tesekkurler.

Zeynep hanım, okullarda fizyoterapi yok ne yazık ki...

Üst Alt