Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel güvenlik olarak çalışırsam evde bakım aylığı da alabilir miyim?

ahmet1905

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
selam arkadaslar ben yüzde 80 ağır raporluyu.
evde bakım maaşı için başvuru yaptık, herşey olumlu gelişti bankadan hesp açmamızı istedıler. 3 ay önce .. eylülün 15 ine gıdın bakın dedıler ..
asıl konuya gelmek istiyorum.
ben temiz bır işte çalısmak ıstıyorum sağlıgımdan dolayı
özel güvenlık elemanı olmak ıstıyorum
başvuru sartlarında sadece nöroloji kbb psikiyatrıst ortepedi doktarlarında muayane şart benım hastalıgım ise dermatolojı bolumune gırıyor .
sorunsuz yuruyebılırım ortepedı bır sorunum yok Allah a şükürleer olsun .dısardan bırı baksa bana hayatta hasta bu demezler.
yani sağlıgımı gizleyip bu tür işlerde çalısabılırmıyım + maaş kesılır mı ?

''yüzde 80 ağır raporlu'' ve bakıma muhtaç isseniz neden çalışıyorsunuz?

bakıma muhtaç olup cok calısan var benım sıkıntım maaşın kesılmesı degıl temız işte çalısmak .
basvursam çalıssam maaşı kesseler umrumda olmaz ama hem kesılıp hem iş olmazsa o zaman sıkıntı buyuk olur.

agır özürlü raporunuz olması bakıma muhtaç oldugunuz anlamına gelmiyor ama. rahatlıkla yürüyebildiğinizi, ortopedik sorununuzun olmadıgını dermatolojik hastalıgınız oldugunu soylemişsiniz. hastalıgınız tam olarak nedir ve bir başkasının yardımına sürekli olarak ihtiyaç duyuyor musunuz?
bakıma muhtaç durumda değilseniz zaten size evde bakım aylığı baglanmaz.

hastalıgım tam olarak 3 tane ucude kanser .
evde bakım maası ıcın bır arkadas tavsıye ettı. basvurdugum zaman ilik nakli olmustum gelen gorevlıler odama gırmeden sadece kac kısı calısıyor ev kıra mı gıbı bır kac soru sordular ..
yanı eve bakmadılar benımle konusmadılar .. sadece bankadan hesap acın 3 ay sonra gıdın bakın dedıler işin aslı bu ...
bakıma muhtaç derken dedıgım gıbı dısardan bakınca bu kişi hasta degıl derler. sadece dermatolojık oldugum ıcın bakıcım duş almama yardım edıyor bıde vucuduma krem suruyor bu kadar bakıcının bana verdıgı hızmet .........

Melek hanımşimdi asıl sorum maaş degıl ıptal olur en fazla olsun ..benım ıstedıgım özel guvenlık elemanı olabılırmıyım .olursam dırek gıderım maaş ıptal olsun bılgınız var mı acaba ?

şu vereceğim linki dikkatle inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
A,B,C ve D bentlerini özellikle inceleyin. bu saydıgım bentlerden en az bir bentte tam veya en az iki bentte kısmen başkasının bakımına ihtiyaç duydugunuz tespit edilirse bakıma muhtaç sayılırsınız.

eger anllatıgınız gibi sadece banyo ve krem surmede bakıcıya ihtiyaç duyuyorsanız şartlara uymuyorsunuz. bakıma muhtaç bulunmadıgınız takdirde evde bakım aylıgı baglanmaz, baglanmışsa bakıma muhtaç olmadıgınız anlaşıldıgında kesilir.
ama sizin şartlarınızda evde bakım aylıgı baglanmaz.

melek hanım kımseyı kandıracak degılız neyse onu yaptık . kesılse kesılır ne yapabılırız ama guvenlık elamanı olabılırmıyım hala anlamadım

kandırıyorsunuz demiyorum ki bilgilendiriyorum sadece sizi.
diğer sorunuz hakkında bilgim yok maalesef.

Üst Alt