Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Özel güvenlik olarak çalışıyorum. Rapor alırsam sorun olur mu?
slm arkadaşlar özel güvenlik olarak çalışan biri vergi indiriminden faydalanmak ister ise sonuç olumlu çıktığında özel güvenlik sertifikası iptal olurmu?
tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Sorun olmaz kardeş çalışan arkadaşlar var,ögg kimliğin varsa yenilemede zaten sağlık raporu istemiyorlarmış.Fakat işe başlarken sağlık raporu isterlerse sende engelli raporunu verirsen sorun olur mu bilmiyorum.Genelde işkur da bile engelli güvenlik arayan şirketler var.
Rapor Alıp işverene söylemezsen KIMSENIN HABERI OLMAZ. ENGELLI OLDUĞUNU Söylersen İŞTEN ÇIKARTABİLİRLER. ÖGG olarak seni çalıştırmak istemezler. Tabiki İŞKUR Hastalığı'na engeline göre sana uygun ÖZEL GÜVENLIK VEYA BEKÇILIK gibi işler de bulabilir. Ama engelli statüsünde işler bulabilir İŞKUR.
Hiç bir güvenlik firması engelli güvenlik çalıştırmaz bunu göz önünde bulundur lakin güvenlik için alınan sağlık raporları parayla olduğu için dikkate alınan bir durum değildir engelini belirtmediğin sürece bir sıkıntı çıkmaz tecrübemle sabittir.
Üstadım tecrübemle sabit demissiniz benim de bu konuyu araştırmam gerekiyor. Aslında çok güzel bir isim var silahlı çalışıyorum özel güvenlik görevlisi olarak. Kendim öğretmenim rapor alırsan kimliğin iptal olur diyorlar özel güvenlik şubenin sistemine düşüyormus rapor hemen. İyi de ben engelli raporu alsam tansiyon astım ve hipotroidten Alicam zaten ki bunlar ogg için engel değil ne yapacağımı şaşırdım tecrübeniz nedir kimseye demeden bu raporu alıp gerektiğinde kullanmak üzere kenara koysam sorun olur mu?
Kardeşim ben Özel güvenlik şefi olarak çalışıyordum.Baypass oldum ve baypass da sol gözümde pıhtı atması sebebiyle kaybettim yaşım 47 temmuzda ameliyat olmuştum engelli raporu %69 alarak vergi indiriminden faydalanarak nisan 21 de emekli başvurusu yaptım,kendin empati yap engelli güvenlik görevlisi olurmu diye,cevabını kendin bulacaksın zaten ben emekliliğimi verdim işimde gayet iyi idi ücret olarak ama devam etmedim saygılarımla.
Hocam ben sadece kimlik iptal olur mu işyerinde sorun olur mu diye düşünüyorum ikisinin cetveli farklı çünkü. Emeklilik için çok erken zaten şu an ben burda isimden olursam diye güvence olarak alıp kenara koysam kimsenin haberi olur mu rapordan onu merak ediyorum sadece
Devlet kurumlarının hepsi birbirine bağlı artık. İnanın tek tuşla en ummadığınız kurumdaki bilgiler dahi önünüze gelebiliyor. Sorun o tek tuşa basmakta. Bence raporu alırsanız er yada geç bu sorun olur. Atıyorum rapor aldınız ve bi şekilde bunu sakladınız. iş yerinizde bir olay oldu ve diyelim ki birini haklı bir şekilde vurdunuz. Karşı taraf sırf o rapora dayanarak haklı olmanıza rağmen sizden tonla tazminat alabilir. Artı çalıştığınız şirketin uğrayacağı zarar vs vs . Tamam belki işe sadece ilk girişte rapor alınıyordur ( Ki buda bana ilginç geldi, misal askerler polisler sürekli sağlık kontrolünden geçerken ögglerin geçmemesi ilginç ) .Bu sadece ekstrem bir örnek.
Diğer bir konu engeliniz silah kullanmayı, koşmayı, ya da mesleğinizle ilgili bir işi yapmanıza engel ise sizce o işi yapmak doğru mu? Bu da işin etik boyutu.
Uzun lafın kısası şu işsizlik ortamında sizin durum zor. Yukarı sakal aşağı bıyık olayı. Hakkınızda hayırlısı.
Dediğim gibi benim durumum işimi yapmama engel değil ve hastaneden rapor isteseler bugün dahi alırım silahlı özel güvenlik olur raporunu. Açıkça söylemek gerekirse şu anki isimden olmadan ben hipotroid astım ve tansiyondan 40 civarı raporumu alıp çalışırken bir yandan da memuriyet şansımı denemek için soruyorum bunu