Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel güvenlik olur yada olamaz raporu almak engelli olarak emeklilikte soruna..?

Cesh_06

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar selam
Bir kurumda kadrolu güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum %55 sürekli raporum var maliyeden vergi indirimini aldım yalnız indirim belgesini kuruma teslim etmedim yani raporumdan kimsenin haberi yok
işyerime raporu teslim ettiğim zaman benden özel güvenlik olabilir veya olamaz raporu isteyecek
Özel güvenlik olur raporu alırsam GÜNÜM GELDİĞİ ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRMİYİM
PEKİ ALAMAZSAM NE OLUR YADA NE GİBİ HAKLARIM OLUR

Bende guvenlik gorevlisiyim fiziksel bir rahatsizliginiz yoksa iciniz rahat olsun ben rapor aldiktan sonra emekli olup ayni is yerinde calismaya devam ettim
En fazla is guvenligi uzmanina sorarlar calismasinda bir sikinti olurmu diye okadar

Işyerim tekrar hastaneye sevk etti

Arkadaşlar kadrolu güvenlik görevlisiyim %67 raporumu vergi dairesi %55 olarak onayladı
Kurumum şimdi sevk yazısı göndererek özel güvenlik olarak çalışıp çalışamıyacamı ait rapor istiyor
Çalışabilr raporu alırsam erken emekli olabilirmiyim
Çalışamaz raporu alırsam ne olacak
Yardımcı olursanız sevinirim

Mevcut raporunda çalıştıramıyacağı alan kısmında bir şey yazıyormu hastalığın nedir?

Ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz
Tozlu ortamlarda çalışamaz
Uzun süre ayakta çalışamaz yaziyor
Dermotoloji şeker fizik ve gögüsten rapor aldım

Cesh_06

Engelli raporu ile sizin alacağınız rapor birbirinden farklıdır. Hangi işlerde çalışabileceğinizi gösteren raporda oran yazılmayacak. Onun için engelli statüsünde emeklilikle de bir ilgisi olmayacak.

Sn oturanboğa hocam çalışabilirmi alıyım çalışamazmı alıyım
Çalışabilir alırsam erken emekli olabilirmiyim

Cesh_06

Çalışmak istiyorsanız :alışabilir alın tabii ki. Emeklilik şartlarınız tutuyor ve siz emekli olmak istiyorsanız, o zaman bunlarla uğraşmaya da gerek yok zaten, vergi indirim hakkınız var, diğer şartlar tamam, emeklilik isteyin...

Sn oturanboğa hocam ilk siğortalı tarihim 28.01.2002 şuan emekli olabiliyormuyum

Cesh_06

28.01.2002 + 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 prime tabisiniz emeklilik için. Yani daha çok var...

Sn oturanboğa hocam engelli raporum ile vergi indirim yazısını şuan vermeseydim bi sorun yaşarmıydım
Yani 4 sene sonra verseydim herhangi bi şey olurmuydu

Cesh_06

Emeklilik zamanı geldiğinde vergi indirim hakkı elde etmiş olmanız yeterli. İster bugün, ister emeklilikten bir gün önce...

özel güvenlik

İyi geceler arkadaşlar
Daha önce bu konuyu açmıştım yine açma istediği buldum Ben özel bir bankada kadrolu güvenlik görevlisiyim 2016 eylül ayında %67 sürekli engelli raporu aldım Şefim ile aram iyi olduğu için bankada çalıştığıma dair yazı aldım ve vergi indirimine başvurdum vergi indirim evrakım şefime geldi oda genel müdürlüğe göndermedi vergi indirim evrakını bana teslim etti ve bu rapor olayı şefim ile benden başka kimse bilmiyor
Vergi indiririm %55 sürekli olarak onaylandı

RAPORDA ÇALIŞAMAYACAĞIM ALAN KISMINDA(ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz,uzun süre ayakta çalışamaz,tozlu ortamlarda çalışamaz)yazıyor

Aynı bankada güvenlik görevlisi ms hastası olan bir arkadaşım vardı o rapor alıp bankaya teslim etti ve insan kaynakları arkadaşımdan silahlı ögg olarak çalışıp çalışamayacağına dair durum bildirir raporu istedi arkadaşım ÇALIŞAMAZ raporu aldı Bankaniz seni memur olarak çalıştıramayız vergi indirimine başvur emekli ol dedi

Yaklaşık 1 senedir bu rapor ile çalışıyorum Yukarıda anlattığım olaydan dolayı İşten çıkarırlar diye teslim edemiyorum
Siğorta girişim 2002 rapora göre 19 seneye tabiyim yani 2021 de emekliyim yani daha 3 senem var
Bana bu konuda yadımcı olursanız sevinirim

Cesh_06

Ayda 30 tl vergi indiriminden avantaj olacak diye bu riski göze almayın madem.

Üst Alt